Януарско майче, зорко наблюдавай палавото зайче.

• 12 501
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, появи ми се един въпрос към тези, които вече са захранили... Купих си преди малко няколко пюрета на Хип и ми направи впечатление, че на някои от тях пише да се затоплят преди употреба... Това от какъв зор се прави и вие затопляте ли пюретата преди хранене???  newsm78  Бебчо е на НАН 1 и никога не съм му затопляла водата, винаги си е пил млякото със стайна температура, не е ли по-добре и пюретата да са със стайна температура...  Thinking

# 61
  • София
stelt77, и аз се чудех, но една мама в градинката каза, че като не се затоплели не били вкусни и нейното бебе не ги ядяло. Аз ги стоплям съвсем малко. Знам ли ...

# 62
# 63
Момичета, появи ми се един въпрос към тези, които вече са захранили... Купих си преди малко няколко пюрета на Хип и ми направи впечатление, че на някои от тях пише да се затоплят преди употреба... Това от какъв зор се прави и вие затопляте ли пюретата преди хранене???  newsm78  Бебчо е на НАН 1 и никога не съм му затопляла водата, винаги си е пил млякото със стайна температура, не е ли по-добре и пюретата да са със стайна температура...  Thinking

Аз давам от едно бурканче два дена. Първия ден като го отварям давам без да топля. После го прибирам в хладилника и на следващия ден съвсем леко претоплям и става като със стайна температура.

# 64
Здравейте и от мен!
За режима - ако изобщо може да се нарече така  Wink
7,30-8,30- ставане от сън и игра в леглото
9,00 - 60 гр. плодово пюре, след известно време се кърмим колкото да заспи (ако сме си у дома)
10,00 - разходка
12-13 - 120 гр. зеленчуково пюре
15 - кърмене
18 - кърмене
20,30- баня
21- 150 гр. каша и след известно време се кърмим колкото да заспи
3- кърмене
6- кърмене, като на едното от двете нощни кърмения само се приспива, а не е защото е гладна.
Този режим подлежи на почти ежедневна промяна според нейните предпочитания.
Дупето мажа с Бочко сутрин и вечер. Когато ползвахме Памперс и ние имахме от тези топчета, сега сме на Хъджис премиум и съм много доволна.
Зайка Байка, Морги вече ти е казала за Експото, направо е гола вода. Много по-бедно от миналогодишното! Не си заслужава да се разкарваш до там, освен ако още фирми не отворят щандове събота и неделя.

# 65
  • Пловдив
Има ли някоя мама-ентусиастка, която сама приготвя пюретата на бебето си?
И ако има - нека да сподели как точно ги прави?

# 66

Аз давам от едно бурканче два дена. Първия ден като го отварям давам без да топля. После го прибирам в хладилника и на следващия ден съвсем леко претоплям и става като със стайна температура.

и аз така правя

# 67
За некъдърните педиатри само да кажа , че трябва да ги пратят на стаж някъде из Европата Laughing
Ох с тия каши ми е съвсем объркано!А мога ли да започна направо със зеленчуковите пюрета?Става въпрос след около десетина дни , тогава мисля да започна.
Валя, все забравям да те питам newsm78 Какво стана с куфарите ти?Подаде ли жалба в австрийското посолство?

# 68
   А как затопляте пюретата? Слагате бурканчето на водна баня или по друг начин?    newsm78

# 69
  • Пловдив
Мари, разбира се, че можеш да започнеш със зеленчуковите пюрета  Peace
Първо избери тези с оранжево-жълти цвят.
А ти защо толкова се притесняваш - поискай от педиатъра някаква схема и си я спазвай  Hug

А относно това оризово брашно .. незнам .. хайде, ванилията да овкуси малко, но тези портокалови корички  newsm78 портокала не беше ли алерген?
Вземи някоя натурална оризова според мен.

# 70
Ханна, аз правех на Васи пюрета. Първо гледай да се сдобиеш с био-зеленчуци, незнам кой би ти гарантирал за произхода им. Най-добре е да се варят на пара-  така се запазват повечето полезни съставки. И после с мляко на пасатора, робота или каквото ще ползваш.... Толкова. Но май съм чела тема специално за това някъде във форума, не си спомням къде.

# 71
Аз правя, но не всеки ден, правех в началото картоф, картоф+ морков, днес дори с чушка!
Картофките и морковите са ми от село и за това така процедирам, след седмица ще имам и тиквички. Така реших, че ще ми е по-спокойно, без тор и препарати против насекоми, по-добро от това за момента не виждам иначе използвам зеленчукови пюрета на Гербер и Хипп!!! Както казва Валя - на пара!

# 72
Добър ден!
Ето и нашия режим:

м/у 3 и 5 задължително има едно нощно кърмене, всеки път е различно;
7:30- ставане, тоалет
8:00-кърмене, малко игри и пак сън;
10:30-плодово пюре(започнах от няколко дена и количеството е още малко);
11:30-12:00 кърмене, тука следва продължителния й сън;
15:00-каша (90гр.)+кърма, разходка
18:00-кърмене, дремва малко около 30мин.
20:30 баня-->21:00 кърмене и сън.

През деня когато не спи, вариантите са шезлонг, в нейната кошара с играчки, на спалнята, на ръце...зависи от настроението.
За домакинската работа съм организирана и успявам дори и когато е будна да свърша нещо. Общо взето ми е добричка. Heart Eyes По баткото май разправиите и викането са повече. Laughing

Tincheto 78, на водна баня. Peace

# 73

Мерси.     bouquet

Днес ми върви да задавам въпроси. Какво подлагате на бебчетата под клавичките? Имам три възглавнички, но знам, че тях мога да ги използвам към годинка. Аз слагам пелена в калъфката, но много се чудя дали е достатъчно само калъфкичка примерно.

# 74
  • София
ханна защо се започва с ълтеникавите пюрета
Аз днес дадох тиквички и картофи и Лъчи го хареса.

Общи условия

Активация на акаунт