Как да им кажа

• 26 099
  • 243
  •   1
Отговори
# 105
       А тези майки, които слагат обици на момиченцата си? А тези майки, които въпреки постоянното тръбене за вредата от слънцето, допускат децата им да изгорят на плажа и смятат, че хубавия слънцезащитен крем е гевезелък? А тези майки, които не се грижат за зъбките на децата си? А тези майки, на които децата, заради грешки в храненето, от мънички са с хроничен запек? А тези майки, които позволяват децата им да растат сред скандали и обиди? А тези майки, които не разговарят с децата си, за които е важно само то да е нахранено и облечено? А тези майки, които допускат децата да бъдат тормозени психически от бащата например? А тези майки, които учат децата си, че парите са най-важното нещо на този свят и ако ги имаш, си над другите хора и над законите? А тези майки, които цял живот се бъркат в живота на децата си, само защото те така смятат за правилно?

Моят син не е обрязан. Но това не означава, че всички други нямат право, да го направят, дали по религиозни, дали по хигиенни или каквито и да е било причини. Но пък на мен не ми харесват и садо - мазо изпълненията, и аналния секс.... Това означава ли, че щом аз не ги приемам, никой не трябва да ги практикува  Thinking Ами ако някой ден открият, че обрязаните мъже по-трудно се заразяват от някоя нова половопредавана болест?

"Когато фактите се сменят, аз си сменям мнението. А Вие какво правите, сър?"
  Джон Кенеди

smile3501 newsm10

# 106
  • София
hugh
Нямам никаква представа защо написа всичко това и каква е връзката с конкретното действие. Ако се спуснем по наклона, който ти даваш накрая ще стигне до всичко, което ти дойде на ума. Не разбирам нито какви са ти доводите, нито как те се отнасят  до конкретната тема.

kate_ash
А какво ще правят, ако решат да живеят в Южна Африка? С местенето от едно място на друго всеки път ли ще привеждат детето в съответствие с местните обичаи? Накрая на това дете и очите му сигурно ще дръпнат, ако решат да живеят в Китай, защото там най-добре ще се чувства, ако има азиатски черти.

# 107
       А тези майки, които слагат обици на момиченцата си? А тези майки, които въпреки постоянното тръбене за вредата от слънцето, допускат децата им да изгорят на плажа и смятат, че хубавия слънцезащитен крем е гевезелък? А тези майки, които не се грижат за зъбките на децата си? А тези майки, на които децата, заради грешки в храненето, от мънички са с хроничен запек? А тези майки, които позволяват децата им да растат сред скандали и обиди? А тези майки, които не разговарят с децата си, за които е важно само то да е нахранено и облечено? А тези майки, които допускат децата да бъдат тормозени психически от бащата например? А тези майки, които учат децата си, че парите са най-важното нещо на този свят и ако ги имаш, си над другите хора и над законите? А тези майки, които цял живот се бъркат в живота на децата си, само защото те така смятат за правилно?

Моят син не е обрязан. Но това не означава, че всички други нямат право, да го направят, дали по религиозни, дали по хигиенни или каквито и да е било причини. Но пък на мен не ми харесват и садо - мазо изпълненията, и аналния секс.... Това означава ли, че щом аз не ги приемам, никой не трябва да ги практикува  Thinking Ами ако някой ден открият, че обрязаните мъже по-трудно се заразяват от някоя нова половопредавана болест?

"Когато фактите се сменят, аз си сменям мнението. А Вие какво правите, сър?"
  Джон Кенеди

Никаква база за сравнение  Wink. Едното няма нищо общо с другото.....ама грам....

# 108
Аз съм християнка и не виждам нищо лошо в обрязването. В момента чета Библията и там пише, че Бог чрез Моисей е наредил на израилтяните да обрязват всички момчета. Все пак, изборът зависи от родителите.

# 109
Българин да си обреже детето... Срам и резил.. 500 години са ни избивали като кучета, ти заради религията на мръсния турчин ще го режеш.. Sick

Aбе жена, ти добре ли си с нервите?  ooooh!
Не виждам защо как? трябва да се аргументира за решението си...
Решението е взето. Как точно не е наша работа, а и не това ни питат.

Аз бих събрала смелост и бих се изправила пред родителите заедно със съпругът ми си с твърда позиция.
И там без аргументи.
Решението е на родителите.
Бабата и дядото нямат думата.
Ще го приемат рано или късно.
Ако пишката на сина ти е нещото, което ще ги накара да забравят, че имат внук, толкова по-зле за тях.

# 110
Вие сте родители и вие си взимате подобни решения! Правиш го и уведомяваш постфактум. И толкова!
Напоследък и аз чувам че много семейства обрязват децата си въпреки, че нямат никаква "религиозна" причина за това.

# 111
Абе я не слушай никой правете с мъжа ти това което сте решили.Все пак това дете си е ваше!!!

# 112
Вие като родители си вземате решението. Не бих давала на родителите си обяснения, без да са ме питали. А, ако ме попитат, бих отговорила с първото си изречение.

Против обрязването съм с изкл. на:
1.Медицински показания или самостоятелно решение на пълнолетени
2.Религиозни причини

За хора с мислене като М. Монро http://www.pravoslavieto.com/calendar/feasts/01.01_Obrezanie_Gospodne.htm

Православната църква празнува на 1.1.? – ОБРЕЗАНИЕ Господне

Сведения за празника

Обрезание Господне - това е Старозаветното кръщение. На осмия ден от рождението Си Спасителят Иисус Христос е занесен в храма, за да бъде посветен на Бога, като Му се е дало името Иисус. Обрязан бил по еврейски обичай, за да се изпълни законът, събитие, което показва, че Той действително бил в тяло човешко, а не призрачно, както лъжливо учили евреите от I век. Наречен е Христос - Спасител.

# 113
Здравей!
И при нас ситуацията с религиите  е същата.
Аз също съм на мнение, че не трябва да се съобразявате с бабата и дядото. Но, за да ви е мирно селото, кажи им, че детенцето ви има фимоза и по медицински причини се налага да се извърши операцията, като им обясниш, че е стандартна процедура, която се прави под лекарски контрол. Не мисля, че ще ти възразят срещу едно такова обяснение.
Успех! Peace

# 114
  • по пътеката
към авторката, можеш да пуснеш тема ,само смени "тур4ин" с "евреин "- дали ще има промяна?може би ще са по-малко предубедени! мюсюлманите и евреите имат ден разлика за обрязване едните са на 7-я ,другите на 8-я ден, след раждане!е, турците и магаребът  правят обрязването заради празника по-късно! операцията си минава в болница и с упойка, с пръстен4е!а доколко детето е наред с пишката си? заголва ли се или не в крайна сметка? да не стане ясно, 4е пак ще се реже, ама там и баба и дядо само ще цъкат как не сте го направили досега! 

# 115
това парченце кожа вече няма да го има.

Това си е твое мнение. Моето е, че и в темите от сорта на "Къде да си кръстя детето?" следва да настане същата тарапана за личния избор, като нямам предвид лично теб. За истински вярващия смяната на религията е нещо много по-сложно, отколкото хората, които казват "ма религията можеш да си я смениш", могат да си представят. Исус е бил кръстен, да, и това е било много важен момент в живота му. Не стават тези работи с лека ръка, от днес за утре, та затова и не би трябвало да кръщаваме ей така бебета, без секундичка да се замислим какво точно правим. Толкоз от мен.

# 116
Българин да си обреже детето... Срам и резил.. 500 години са ни избивали като кучета, ти заради религията на мръсния турчин ще го режеш.. Sick

Това е мое мнение и не искам нито да те засягам нито нищo!

Боже, що за хора сте бе???!!! В кой свят живеете и от къде тази фалшива националност?!
Искам да попитам г-жа/ца МОНРО, след като е такъв националист и  мрази турците заради 500-те години, какво е направила ТЯ за да даде гластност на това свое мнение? Thinking И какво по принцип е направила за да поведе хора, мислещи като нея против турците?
Извинявай, МОНРО, но начина по който мислиш е присъщ за времето преди 500 години. Не смятам, че това с обрязването е въпрос на националност, а на личен избор!

# 117

Това е мое мнение и не искам нито да те засягам нито нищo!

Боже, що за хора сте бе???!!! В кой свят живеете и от къде тази фалшива националност?!
Искам да попитам г-жа/ца МОНРО, след като е такъв националист и  мрази турците заради 500-те години, какво е направила ТЯ за да даде гластност на това свое мнение? Thinking И какво по принцип е направила за да поведе хора, мислещи като нея против турците?
Извинявай, МОНРО, но начина по който мислиш е присъщ за времето преди 500 години. Не смятам, че това с обрязването е въпрос на националност, а на личен избор!

# 118
  • София
А детето дали иска пита ли?
Ти очевидно в разумна възраст поради някакви - какви си е твоя работа - причини си решила да определиш религията си.
С какво право искаш да наложиш - по, забележи, окончателен и невъзвратим начин - на детето си религиозен белег? С какво ти си по - добра от него, че да имаш право - дадено ти от родителите ти - да се самоопределиш, а той - не?

Рязането на части от тялото, пробиването на дупки в него (визирам обици и всевъзможен пиърсинг, или както там се пише и изговаря това - според мен - ... хм, странно - явление - извършвани от страна на родителите върху детето си, в подобна крехка възраст, си е чиста проба домашно насилие.

За протокола, аз съм еврейка, вярваща, синът ми не е обрязан и ако няма сериозни медицински показания за това няма и да бъде, поне докато навърши пълнолетие и започне да взема сам решенията си.

# 119
Hakiba, жалко за твоите деца - с майка, която смята, че да лъжеш родителите си е нещо съвсем естествено и лесно. Serendipity вече предложи същата глупост - вероятно ще го изпитате на собствен гръб някой ден.
Колкото до това дали си личи - е, личи си.
Отивам в ъгъла да се срамувам Embarassed

Не смятам,че да лъжеш родителите си е нормално,но пък зависи от хората,които имаш насреща.
Моите не биха ме поставили в ситуация,в която се налага да търся подобни начини за избягване на скандала.
Щом решението е взето и семейството е съгласно просто може да се поставят пред свършен факт,но не задължително веднага след манипулацията.
Нека да мине време,да се уталожат страстите и емоциите,да започнат да приемат зета като част от фамилията,да му гласуват доверие,пък обрязването няма да остане скрито.
Аз ще си призная,че много сериозно се бях замислила за подобна манипулация за сина ми,но съпругът ми явно не може да се отърси от предразсъдъците и категорично отказа да го направим.
Изслуша ми всичките аргументи,прочете това-онова в нета,каза,че има логика и може би ЗА-тата са повече от НЕ-тата,отчете наум плюсовете,но си призна,че не може да превъзмогне културата и възпитанието си и затова предпочита да не го правим.
А за разликата питам,защото съм виждала и едното и другото/на снимки/и определено смятам,че има необрязани мъже,които си изглежда като обрязани там...,просто липсва значително количество кожа и така.
Както и да е,темата не е за това.
Никси го е казала много хубаво Peace

Общи условия

Активация на акаунт