Как да им кажа

• 26 075
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
Знам че има много хора и ще има които да ме разберат други не. Не се сърдя на никой, всеки си казва само мнението. Но съм прекалено много объркана и вече почвам да се чудя дали ще е това правилното решение, не защото аз не искам а заради мъжа ми. Да ви споделя накратко: Не съм сигурна в мъжа ми, понеже малкия ще прави 1 г тоя месец и майка ми и баща ми му взеха златна гривничка за подарък. Като му споменах на майтап да му вземем златно кръстче, мъжа ми ми заяви БЕЗ ТОВА, НЕЩО ДРУГО ЩЕ МУ КУПИМ Shocked останах без думи. Значи неговата религия да се зачита, а пък нашите традиция и обичаи НЕ. А колко пъти ми е казвал че няма да има нищо против ако малкия приеме нашата религия. Незнам колко време ще продължим така всеки ден да се караме и да спорим но няма да е дълго. Много е трудно да се живее по този начин единия да прави компромиси а пък другия какво каквото каже туй да става. Е няма да я бъде тая!

# 151
А и още нещо няма как да им докажа на нашите че без медицински показания бих направила сюнет на малкия, не заради мъжа ми а заради това че аз го искам Hug за всички

# 152
Как?, за една пишка те направиха на луда, сега след тези признания направо вадя пуканките.

# 153
  • София
Как?, за една пишка те направиха на луда, сега след тези признания направо вадя пуканките.

Това какво означава? Ти май си като лешоядите - седиш отстрани и броиш труповете. Никой не я е направил на луда.

# 154
Хайде бе, никой.  Wink

# 155
  • София
С изключение на 2-3 включвания от потребители, които се изразиха много крайно на религиозна и историческа основа, останалите мнения бяха доста умерени и не намесваха тези предразсъдъци.

# 156
Ей, ама защо изобщо трябва да казваш на вашите, това не мога да го разбера.

Само за протокола - фимозата, католицизмът и обрязването по хигиенични причини, както и разни подобни нямат нищо общо със сюнета - това е религиозен (еврейски и мюсюлмански) ритуал и има специфично значение, като жертвоприношение към Бог и с това се заявява принадлежността към религията - и майката като религиозен акт го мисли, не замазвайте работата.

# 157
  • по пътеката
как , пробвай да пишеш в турската тема, ако арабската ти е дале4на, макар, 4е религията на мъжете там в основата си е ислям! едно нещо само не разбрах -как след като си се оженила за  мюслим, не сте договорили какво и как следва при раждането на децата?нещо не си проу4ила или не си разбрала за мъжа си, но имате неразрешен проблем в основата на брака ви! това е правото на детето да си избере религията(в най-демократи4ния слу4ай) или да приемеш  това  4е е с баща мюсюлманин , по рождение синът ти е такъв, при евреите е по май4ина линия, но при мюсюлманите е по  бащина линия! подобни въпроси не се решават днес за утре или за в4ера, това са базови въпроси за смесените бракове!от тебе зависи, не се самонавивай,не слушай хората, не слушай нас или който и да е, про4ети обективната инфо по нета, по форумите отсей истината и прецени кое ти отговаря на твоя въпрос! не допускай външни, дори родители да ти казват кой е твоят път, ще си останеш без посока и основа под краката си и лашкана м/у страстите на хората и разли4ията в мненията!

# 158
.....да приемеш  това  4е е с баща мюсюлманин , по рождение синът ти е такъв, при евреите е по май4ина линия, но при мюсюлманите е по  бащина линия! подобни въпроси не се решават днес за утре или за в4ера, това са базови въпроси за смесените бракове!от тебе зависи, не се самонавивай,не слушай хората, не слушай нас или който и да е, про4ети обективната инфо по нета, по форумите отсей истината и прецени кое ти отговаря на твоя въпрос! не допускай външни, дори родители да ти казват кой е твоят път, ще си останеш без посока и основа под краката си и лашкана м/у страстите на хората и разли4ията в мненията!

Peace Peace Peace

Другият вариант е да направите дедето будистче и няма да има проблем!  Grinning
Успокой се, нали детенце е живо и здраво!  bouquet

# 159
Марси, авторката няколко пъти каза , че са говорили детето да избере само един ден религията си, и че няма да го насилват ( не помня цитата точно и не ми се търси) да върви в една или друга посока.
Обаче преди малко тя спомена  сюнет и  кръстчета, т.е сюнета е религиозен обред, не превантивна хигиенична мярка.
 Не разбирам защо на 1г. детенце ще се подарява кръстче насреща на гривничка. Ние нямаме такава традиция, такава традиция има при кръщене, не при рожден ден. Тоест, нещата в крайна сметка са религиозни и съм съгласна напълно с теб. Обаче и 'напук" не се прави в един брак.  Rolling Eyes

# 160
  • Монреал
kak???, Марси го е казала много добре - първо ти и съпругът ти седнете и си разяснете всички тези неща. В основата на един брак е уважението и любовта, а начина по който пишеш за съпруга ти в последния ти пост ме кара да се замислям.
Компромисите са неизбежни във всеки брак - а са особено ценни и необходими в брак между две култури и религии.

А по въпроса по темата - изобщо не дължиш отчет на родителите си за това, какво правите с детето. А щом ти поставят ултиматуми, значи не са разбрани хора. Обикновено, този който те кара де избираш е този, който не трябва да избереш.

# 161
  • по пътеката
само да добавя, 4е моми4етата в цитираните от мене теми в подфорума за 4ужбина, са много толерантни и готини мами- да не те е страх да питаш и да се информираш! те живеят в смесени бракове, имат опит, по няколко деца и най-малкото ще ти дадат едно рамо, ако търсиш опорна то4ка!успех!  Peace
10 цента, нека да пробва да си изясни основни моменти в брака си с мюсюлманин! тука нещата яко са се опетлали, не може на ти куклите, дай ми си парцалите, при условие,4е детето е налице и напук на кого го прави?!просто е трябвало да се направи много преди да се роди дете!ами, ако утре той реши да се преместят да живеят при неговите родители или наблизо, какво ще стане при такива драсти4ни промени в семейството, ако няма здрави принципи, единомислие и задръжност в решенията? newsm78

# 162
Определено жени с подобен опит могат да дадат много по-адекватно мнение и съвети.
В Турция ли живеете, Как???

# 163
Честно, нямам думи след видяното в клипчето  Confused Такова нещо не бих причинила на сина си за нищо на света, за никаква религия и изобщо каквото и да е! И колкото и да съм толерантен човек не разбирам никой, който постъпва така с детето си, ако няма медицински причини! Много добре разбирам родителите на това момиче и се радвам, че не съм на тяхно място! И изобщо не ми говорете как се правело днес-филмът не е сниман 19в. все пак!

# 164
А мъжът ти искам да попитам какво ти обяснява?
Защо иска да го направи-заради религията или заради хигиената и по медицински причини?
Щото ако е от религиозни ще се направи сюнет-същото като в клипчето,не се залъгвай.
Ако е по медицински и е заради доброто на детето ще се направи в болница,от хирург,под упойка.
Та ако се опитва да те убеди,че не е заради религията,но все пак отказва цивилизованата процедура кажи му да го д..а Naughty

Общи условия

Активация на акаунт