Операция на дискова херния - 2

• 199 120
  • 967
  •   1
Отговори
# 150
  • София
АМи да ! Идвайте де ! Ама сега не латексирам ,защото е много горещо и латексът " се влачи "  .Чакам да поотмине жегата и да почвам . Но затова пък готвя за довечера - печени чушки с доматен сос и патладжани   Crazy СНощи например приключих в 22 часа с една хубава баня .И после не мога да мръдна от умора  Laughing МАлее  , момичета и момчета , и при вас ли е такава жега брррррр

Ама, внимавай, че може и да дойдем!  Mr. Green cheers
Не знам ти къде си, но в София също е голяма жегааа.  Nature Sunny

********************************************************************************

Elia,
Честит рожден ден на дъщеричката ти! Да расте здрава и щастлива, много, много да ви радва!!!

newsm59  party023  ura newsm59

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 15:54 от sophsan

# 151
Здравей те на всички.Честит рожден ден на малката да ти е  здрава и щаслива.  bouquet Лек ремонт дано като свършиш да не чустваш умора и да имаш сили за други неща Wink  Наистена неприятно горещо е и някои каза че има и хрема доно отшуми бързо. Баи   баи  за сега.

# 152
АМи колко му е ! Само да оправим къщата и да посрещаме гости  Hug

# 153
Елпида станала си рано?Да чистиш или ни можеш да спиш като мен.Моите ме дигнаха в 6ч а ме боли и крака доста.Снощи се поназорих да подстригвам едни приятели и днес не съм добре .Още с9 отварянето на очите и започва.Мислех да не му обръщам внимание ама днес май няма да стане.А и корема пак ме боли ужасно.

# 154
Здравей , aha ,

За спане си спя , но с розови хапчета , тъй като жегите обикновено ме правят сомнамбул - до 05 - 06 часа не мога да заспивам . Добре ,че  от тази година  сме и с климатик . Причината за ранното ми ставане е , че трябваше да си довърша тавана в хола  Laughing
Къде те боли крака ? Не може да продължаваш така !

# 155
Здравей , aha ,

За спане си спя , но с розови хапчета , тъй като жегите обикновено ме правят сомнамбул - до 05 - 06 часа не мога да заспивам . Добре ,че  от тази година  сме и с климатик . Причината за ранното ми ставане е , че трябваше да си довърша тавана в хола  Laughing
Къде те боли крака ? Не може да продължаваш така !

Ееее , ще ме обвинят в спаминг . Съжалявам , не е по моя вина писането на двойни отговори .

# 156
Боли ме много целия крак до върха на пръстите. След обяд започна и кръста а за корема да не говорим.Чувствам като тежест от дясно на корема някъде колкото дланта на ръката ми.Напрежение от тази страна в слабините.Имам чувство че ще раждам."май ми е късно за това с две порастнали деца"Лошото е че когато легна още повече ме боли.Решила съм да си поплача че дано ми мине.Сама съм с децата та няма на кого да се оплача.Не съм пила нещо обезболяващо защото не знам какво ми е.Ще потърпя още малко че ще търся вълшебно хапче.Тъкмо реших че съм малко по добре и започнах да си правя планове че евентуално след почивката ще си търся работа.Ама то при мене няма край.Поне да бях по близо до София щях да дойда на лекар.Нашите тук са на път да ме уморят.При всичките познати доктори които ме лекуваха  да съм на този хал.Направо се чудя какво да правя?

# 157
  • София
aha, защо наистина не отскочиш за една консултация до София?  Hug

# 158
Последната ми консултация с неврохирург беше в София.Но доктора ме отказа от операция и ми каза да опитам пак с процедури.Направих 2 курса фезиотерапия като се надявах че може да ми помогне.Дисковите ми хернии били задържани и калцирали и трябвало да мине.Не мога постоянно да пътувам до София защото не съм толкова добре .Едно идване ми струва 100лв а сме на една заплата.За година и половина  идвах 3 пъти.Все ми казват че не е наложащо защото нямам разкъсвания.Не се решавам на операция защото ме е страх а и ми казаха че може да не се повлияя съществено.От време на време като че ли ме поотпуща и аз не мога да се реша.

# 159
Aha ,

НАистина трябва да вземеш мерки за болките си . НЕ бива да стоиш така и да търпиш .Болката нарушава качеството ти на живот . За съжаление и аз не мога много да ти помогна , защото не мога да те прегледам , а съм върл противник на лечението от разстояние - по Инет , по телефон . Целта е да ти се помогне , но като нямам личен контакт с теб , се страхувам да не ти навредя .
Само не ходи в Токуда за консултация .
МАле , тия жеги ще ни уморят .Вчера реших да си почина и нищо да не правя . Вечерта мръднахме до едно китно селце на гости  и там се поохладихме и отпуснахме с ракийка и салатка  Laughing
Но тази сутрин съм облякла банския , слагам лепенка на пръста и отивам да си довърша тавана в спалнята .
Лек ден на всички  Hug

# 160
  • София
Здравейте,  Hug
Наистина големи жеги, днес щяло да бъде още по-топло.  Sick

Елпида, супер начин за отпускане.  Wink Хайде, приятно боядисване, после ще чакаме снимков материал!  Laughing  Hug

Aha, пробвала ли си с балнеолечение? 

# 161
Здравейте,
Оперирана съм на 18 01 2008 г ДХ Л3 Л4, но освен че крака продължи да ме боли ,след 20 дни започна да ме боли и кръста
На 29 04 2008 си направих ЯМР и се оказа, че имам възпаление - спондилодисцеит Л3 Л4 на диска и прешлените от инфекция понучена по време на операцията
Лечението е с антибиотици ,които не се поемат от ЗК и в момента лежа ,но след консултации и с други лекари трябва пак да ме оперират за да ми поставят титаниеви пластинки, а независимо че си платих 1200 лв за гел имам и сраствания
Благодарна съм за всяко мнение

# 162
vasilena 52 ,

Според мен така трябва е никнейма ти , тъй като пишеш в женски род .Поправи ме , ако греша . Къде се оперира и при кого ? Усложения може да се получат при всяка операция . Разкажи ни как започна всичко при теб , пък кой с каквото може ще ти помогне . Разместване на прешлените един спрямо друг ли имаш , та ти предлагат титаниеви пластини ?

# 163
След като се премахне дх остава ли още  вещество между дисковете.Не мога да си го обясня.Дори да се изреже това което е излязло на вън нали самото ядро като се измести центъра пак боли.Или нещо греша?Елпида изтегля ли се пихтиестото вещество между дисковете?Понеже веднъж един доктор каза че като го няма двата диска се свързват в един.Затова на това ниво не може да се появи дх.Моите като са на 2 нива трябва да се свържат три диска.това не прече ли на движението в кръста.Само да не пиша глупости.Би трябвало при малки дх да се отстранява излязлото навън и след време хрущяла да се въстанови.Така ли е?Или прекалих с размишленията.От както съм родила само с болести се занимавам.Да бях учила за доктор.Големият ми син е със заболяване и ми омръзна от "пишман доктори".Да не обиждам някой ама мнтого е зле здравната система.

# 164
Пихтиестото вещество е в средата на диска - дадох ви линкове с картинки . След като то пробие фиброзния пръстен на диска и " се излее " и притисне нерв , би трябвало да се изреже .Но не може да се премахне целия междупрешленен диск , защото тогава прешлените ще се допрат един до друг и ще се получи много неприятно триене с още по- неприятни болки . Междупрешленните дискове са амортисьорите на гр.стълб , както при колите . Тук няма хрущяли . Не съм много наясно с тънкостите на неврохирургията , но знам ,че пластини се слагат , когато има изместване на прешлен ( или прешлени ) спрямо другите .

Общи условия

Активация на акаунт