Операция на дискова херния - 2

• 199 321
  • 967
  •   1
Отговори
# 735
в такъв случай писането ми е безсмислено.Само ще чета,и готово....
 Peace тук явно се водят монолози,а не диалози.
успех на всички и много късмет....

# 736
dzupo,с удоволствие ще прочета размишлемнията ти за промяна в начина на живот-какво трябва да се промени и как.Напоследьк много мисля по тоз вьпрос,но още до никьде не сьм стигнала.Знам ,че трябва да променя нещо, но незная какво.Чета една книга в която пише,че трябва да си променим начина на мислене ,за да се излекуваме от болест.Още сьм в началото ,надявам се да намеря някои отговор,но ще сьм благодарна ако споделиш и ти.

# 737
  • София
sophsan , кажи нещо повече за масажите, че много ми се иска , но ме е страх. Не е ли много рисковано? И кой трябва да прави масажите?

ОК, аз ходя при рехабилитатор във Военно-медицинска академя. Момичето ми беше препоръчано и наистина останах много доволна при първия курс масажи. Ръцете й са просто златни, знае как и къде да пипне, плюс лечебната физкултура, която ми показваше. Масажира ми целия десен крак и кръста. Имайте предвид, че аз отидох при нея на 30-я ден, след като се установи, че съм с пареза. Време, през което почти само бях лежала и кракът ми беше почти без мускулен тонус. Тя наистина ме вдигна на крака  Peace

Дидолинка, не виждам защо трябва да спираш да пишеш в темата. Тук наистина абсолютно всеки нуждаещ се от нашето внимание и споделен опит, е добре дошъл.  Според мен се води доста добър диалог, плюс чувството за съпричастност. Факт е, че когато някой не пише известно време в темата, почва да ни липсва и се питаме какво става с него.  Hug Така че, чакаме те да споделиш като се върнеш от Варна.   bouquet

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 20:44 от sophsan

# 738
Здравей те . Наистина  болните станаха много  и на никои не му се рови назад в страниците а там има доста информация.Аз лично ги разбирам когато намерих този форум страшно се за радвах исках да питам за всичко но вече бях оперирана, и само можех да споделя за операцията си.И пак се радвам да ви чета. Имаше някои които пишеше за  диагноза МС желая от сърце да  е грешна тази диагноза този път дано да има грешка и доктора и ЯМР.   Аз в понеделник заминавам за Пи рогов на контролен. Нямам силни болки но ме боли десния крак имам малак оток и дано да е от това че съм дюстабан. Лека вечер на всички

# 739
  • Димитровград
Здравей аха,как си? Simple Smile

# 740
Дидолинке ,не се сърди на "ветераните".Ние сме във форума от доста време.На мен не ми пречи да отговарям на въпросите ти,макар да се повтарям.Не удобството идва от там,че ние вече сме запознати.Ама ти питай.Който иска да отговори може да го направи на лични.Аз не съм много компетентна,ама понеже патя от доста години все с нещо мога да бъда полезна.И така на тези които не са прочели,влизам в болницата в понеделник.Стискайте палци,като се появя след 10 дни да съм спряла да мрънкам и да се оплаквам.И ДАНЕ МЕ БОЛИ РАЗБИРА СЕ!

# 741
  • Димитровград

Местожителство:
Димитровград

Re: Операция на дискова херния - 2
« #739 петък, 24 октомври 2008, 08:53 »     

--------------------------------------------------------------------------------

Здравей аха,как си?

# 742
Какво да ти отговоря,като и аз не знам.То събитието е такова,че не знам да се радвам ли или да плача.Аз съм малко луда, и май започнах да се радвам.В итерес на истината не плача,ама още се чудя на решението си.Настроена съм оптимистично и дори си правя планове.В същото време съм притеснена.Абе объркана история.Голяма част от родата ,не знае за операцията и се налага да се оправям почти сама.Трябва да поушетам,да изпера,да сготвя да наръчам на "децата"кой каво има да върши през времето докато ме няма.

# 743
  • Димитровград
Напълно те разбирам миличка,и аз бях така майка ми дори не беше съгласна нито с първата нито с втората ми операция ама нея не я болеше и затова им казах на всички че само аз си знам какво ми е и че познавам много хора със успешни операции,взимах от тях кураж че всичко ще е наред и дори за миг не съм си помисляла че нещо лошо може да се случи.Казвах си че щом те са се оправили,и аз ще се оправя.Даже майка ми и до днес не може да се начуди как с такава лекота съм вземала тези решения,всичко е до нагласата.Желая ти много много кураж и вяра,всичко ще е наред,ще видиш!Успех и лек ден ти желая,изпълнен с много усмивки! Simple Smile Hug

# 744
Ти писа,че имаш сраствания.Не ти ли предложиха някакви лекарства против тях.Мой приятел,лекар ме посъветва да питам преди операцията.Прочетох ,че др Габровски е писал,че гелът се прилага при млади пациенти.Някой беше писал,мисля,че в Токуда са му поставяли такъв гел,ама май ставаше въпрос за пари-разбира се.

# 745
Aha,не се отчаиваи нито за миг.Мисли си ,че при теб всичко ще е наред.Представяи си,че вече операцията е минала и нищо не те боли.Зная ,че влизаш в понеделник, а знаеш ли кои ден ще те оперират?Ние всички сме с теб.Предлагам на всички сьфорумци всеки ден да ти изпращаме положителни мисли-кои когато се сети и послания за успех.10 дни ли ще си в болница?Настрои се оптимистично/малко е трудно/и ти желя от все сьрце успешна и безпроблемна операция.ЩЕ чакаме вече здравата аха и да не ни забравяш.Стискам палци за теб и успех

# 746
Ти писа,че имаш сраствания.Не ти ли предложиха някакви лекарства против тях.Мой приятел,лекар ме посъветва да питам преди операцията.Прочетох ,че др Габровски е писал,че гелът се прилага при млади пациенти.Някой беше писал,мисля,че в Токуда са му поставяли такъв гел,ама май ставаше въпрос за пари-разбира се.
Преди около 2 години оперираха една приятелка и поставиха този гел, около 1000 лв беше само гелът...ако е за 1000лв, ок давам ги, ама тя все още не е възтановена напълно Sick Sick

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 15:52 от NaDisLaVa

# 747
  • Димитровград
Да,имам много сраствания според ЯМР,не никой не ми предложи лекарства нито ми казаха че имало такъв гел,дори не знаех че се получавали такива сраствания след операция.Чак сега невроложката при която ходих ми каза че е трябвало да пия 3 месеца след операцията лекарства за да не се получат срастванията,а големите доктори и професори не ми казаха нищо.Този гел поставиха на сестра ми в Токуда,д-р.Кондов я оперира мин.год.октомври и сега е много добре да чукна на дърво.Какво да ви кажа за това наше здравеопазване-нямам думи,пълно безхаберие,само гледат да си приберат хонорарчето и после ти се спасявай!Успех аха,с теб сме всички!

# 748
Нс мен досега не са ми предложили дори операция...
Само еспериментални лечения, имам си един гастрит вече, ако бях продължила да се консултирам със същия, това щеше да е най-доброто ми оплакване най-вероятно Naughty

# 749
Здравейте, съхернийци!
Бодро ви съобщавам резултата от моето явяване на ТЕЛК: 42 процента! Ако някой си спомня диагнозата ми - тежка двустранна перонеална пареза, три протрузии, наричани от половината лекари хернии, защото разликата е относителна, тежки дегенеративни промени във всички интервертебрални стави и стеноза на целия спинален канал поради шипове ( това е накратко ), то , да знаете, че това е диагноза за 42 инвалидност. Няма значение, че падате по улиците или колко ви боли, няма значение, че  боли в седнало положение, т.е. не мога да работя на компютъра през повечето дни  - аз съм  работоспособен човек и толкова. Освен че се гавриха с мен и например ме питаха дали майка ми не е имала също такива слаби глезени , дали не съм получила парезата в резултат на крака тип "бутилка", позволиха си да кажат за професор Ишпекова - републиканският специалист по ЕМГ, че " не си е свършила работата".
Засега повече не ми се говори. Естествено, че ще обжалвам. Естествено, че не дадох пари. Естествено, че от НЕЛК ще потвърдят процента. Но все пак ще опитам.Безболков ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт