Операция на дискова херния - 2

• 199 260
  • 967
  •   1
Отговори
# 765
Пилатес е система упражнения, подобни на каланетиката ,но физически е по натоварваща от Ниши.ОК, при мен основната болка е по ишиасния нерв и до днес имам проблеми със седнало ,че и полуседнало положение ,та и аз като теб съм вечер в кревата с лаптопа .Но пък, макар и бавно има подобрение. А ти, не си мисли ,че тази или онази минерална вода ще ти помогне повече-почти няма разлика .По-важни са процедурите ,които ще правиш.Препоръчвам ти и масаж-страхотно е ,отвсякъде, но почти не го предписват, за да си го плащаш!   

# 766
ОК, благодаря за топлите думи. Защо не отидеш на физиотерапия - да ти направят малко електростимулации? Въобще досега правили ли са ти нещо с ток? При мен дава резултат.Какво ли става с АХа? Дано да е добре след операцията, дано й помогне.
Времето оттук нататък ще се скофтва и няма защо да очакваме друго освен болки, а заедно с липсата на слънце - и лошо настроение ( дължи се май на стъкловидното тяло в окото, но със сигурност реакцията ни на мрачното време е всеобща човешка реакция).  Точно сега не трябва да се изоставят гимнастиките.  Влага, съчетана с каквото и да е време,  е отврат. А със студ - нямам думи, ама всеки си знае по скалата на собствената му болка какво му е. Да стискаме палци да изкараме  по-леко зимата и да се помолим за чудеса - като онова за човека, който паднал и му се наместила обратно хернията.....javascript:void(0);

# 767
Присетих се какво казваше в една своя книга отдавна покойният писател Васил Попов:"Лошото време го  приемам като лична обида". Аз съм  много енергичен човек, но като няма слънце ми е много потиснато и като зодия дева от едно  древно анимационно филмче за зодиите, в такива дни, вместо да късам цветя по полянката, яхвам метлата... Дълги години мислех, че имам нестабилна нервна система, но разбрах, че това се дължи на онова нещо в мозъка и четох, че в някои фирми има специално силно осветление в облачни дни, за да не се намалява  работоспособността.Това е при онези, белите хора............Става и с музика, това си го открих аз. Въобще номерът е да не допускаш в мислите си лошите фактори. Та аз имам повод  да се представям с този аватар, макар че идеята ми беше, че като не мога да ходя според прогнозите, ще се придвижвам с метла. А то си е седяло в подсъзнанието ми и ето на - разбра се защо съм избрала точно него. Остап Бендер  казва, че автомобилът не е лукс, а средство за придвижване - е, и за метлата може да се каже същото....Харесват ми онези метли от "Хари Потър"....

# 768
Пилатес е система упражнения, подобни на каланетиката ,но физически е по натоварваща от Ниши.ОК, при мен основната болка е по ишиасния нерв и до днес имам проблеми със седнало ,че и полуседнало положение ,та и аз като теб съм вечер в кревата с лаптопа .Но пък, макар и бавно има подобрение. А ти, не си мисли ,че тази или онази минерална вода ще ти помогне повече-почти няма разлика .По-важни са процедурите ,които ще правиш.Препоръчвам ти и масаж-страхотно е ,отвсякъде, но почти не го предписват, за да си го плащаш!   
dzupo, и при мен е същото. Току що се записах при един специалист във Варна, не знам дали е само кинезитерапевт или има и друго, но много ми го прехавлиха и във вторник съм там. С масажи и по някакъв начин наместил на моя приятелка нещото, дето притискало нерва. Много се надявам да имам и аз положителен резултат, защото от вчера вече съм упрашена. На това хубаво време имах болки. Хубавата новина е, че препарва на моменти и спира. Това значи, че има проводимост нерва. Определено не е като първия път, но не е невъзможно отново да стигна до там.
А иначе метлата, Мартон е велико нещо. Освен за придвижване служи и за други работи. А лошото време влияе на всички. Нека да ми казват, че " няма нищо по-хубаво от лошото време". Но пък нека погледнем от хубавата страна и да бъдем позитивни - ако е събота или неделя и сме в къщи на топло...Приятни мечти на всички!

# 769
Записвам се да ви следя, че и аз съм в отбора...
Препоръчаха ми един кинезитерапевт, но незнам дали да ходя  Thinking
Какво ще ме посъветвате ...

# 770
dzupo, и при мен е същото. Току що се записах при един специалист във Варна, не знам дали е само кинезитерапевт или има и друго, но много ми го прехавлиха и във вторник съм там.

Кой е този кинезитерапевт?

Ако ти е възможно  име и координати да посочиш тук или на лични няма значение за мен.

# 771

Аз съм много доволна от кинезитерапевта при който ходя, с матуална терапия ме "намества" и сам ок. В разгара на болките ходих всеки ден, а сега само при нужда. Той работи в Болница по рехабилитация в Овча купел. Отидох там с направление, прегледа ме невролог и ми назначи тази терапия. Но има и много "чакръкчии" , които могат да нанесат и по-голяма вреда. Ефекта зависи от индивидуалното състояние на човека. Успех!

# 772
Добре ще бъде - отивай! Но първоначално много внимателно. Аз направих грешка като послушах докторите и не се обадих на кинезитерапевт.

# 773
Много се извинявам за некомпетентноста но четох четох и се пообърках.
Понятието остеохондроза се изпоолзва във всички случаи - радикулит, дископатия, дискова херния и други.

Какво всъщност е остеонондроза?

# 774
  • Пловдив
Здравейте.Аз съм от Пловдив и ако има някой да ми препоръча добър невролог,незнам към кой да се обърна.Ходих на скенер и съм с дх на L3-4,L4-5,L5-S1.

# 775
Здравейте, чета ви от лятото, от както и аз се обзаведох с дикова херния . Благодарение на вашата дискусия получих доста ценни съвети. Аз съм с ДХ L4-L5 десностранна.
Да запиша мъжът ми и той също от преди година, сега взаимно си правим масажи.
Не бях влизала скоро сега изтеглих линка за  ниши гимнастика и отивам да я чета, иначе се старая да правя редовно до сега пилатес упражнения.

di_ta, ако още търсиш лекар, обади се.

# 776
Здравейте всички  Hug
Привет на новаците и да четете повече ей  Peace

MArtom , благодаря за съболезнованията . Hug
Dzupo ,  благодаря ,че се сещаш за мен  Hug

Исках да изчета какво сте писали , докато ме нямаше , а това стана едва днес .Прибрах се и като ме започнаха едни ангажименти . Нали беше и задушница и макар да не вярвам много  , заради паметта на мъртвите пак си приготвих нещата за раздаване . А и апартамента беше на попара , та голямо чистене падна  Laughing

СОфи ,
кафето се отлага за другия път , тоест за този месец , когато пак ще пътувам . Този път мъжът ми ме взе с колата и минахме , разбира се , не през София .МАкар че исках да си купя ортопедични обувки от там . И това ще остане за по - нататък .
 Всъщност ще бъде хубаво да си направим всички една сбирка , но като сме от толкова далече всички , май това ще е само една моя мечта .
Аз все още не  съм се навила за операция , понеже страданията ми не са големи и успявам да се справя с лекарства и почивка . Редувам ходене , седене и полягване , внимавам как се навеждам , но с тежестите не успявам да се справям .Когато отида да пазарувам и пет килограма си ги нося , макар да ходя по няколко пъти до магазините . Вече ще пазарувам само с колата .
Колкото до лекарите в България - нямам им доверие , независимо че и аз съм от това съсловие . Една приятелка си дойде от Германия и ми разказа как в Св. Ив РИлски  ( дано да не бъркам ) някакъв професор се накарал на нейна позната , оперирала се от дискова херния в Германия и сложила протеза . В стремежа си да вземат повече пари , направо могат да поболеят човека . НИкаква хуманност няма !

Благодарение на dzupo ,  смятам да прочета книгата на НИши и да приложа някои от нещата .

Vaniliq ,

Съвсем си се изгубила . КАкво става при вас ? Как е половинката ?

# 777
момичета,защо мен ме боли като правя златната рибка,мислите ли че това припльзване наляво надясно е подходящо-а може би не сьм разбрала добре упражнението .При капилярното има  вибрации на тялото, нямам проблеми с него,но нали е противопоказано такива друсащи движения.Виждам че вие сте доволни-минават ли ви болките/    ако ги имате разбира се//?                                                 
    ФЕИ,откьде изтегли линка за упражненията?

# 778

Всъщност ще бъде хубаво да си направим всички една сбирка , но като сме от толкова далече всички , май това ще е само една моя мечта .
[/quote]
 НАИСТИНА ЩЕ Е ДОБРЕ ДА СЕ ВИДИМЕ. Децата гаджета си намират от чата а ние не се познаваме. Мисля, че ще е добре да помисилиме.
За упражнението "златанат рибка" - и при мен има болка, но когато го направя и стана права. Мисля, че трябва обаче да се продължи. Но да не забравяме, че всичко трябва да правиме бавно. На мен това не ми се удава - да правя бавно упражненията. Бързам и усещам опъване понякога.
Случайно Aha да е писала на някоя лична  поща? какво ли прави това момиче?

# 779
Малко ми е трудно да прочета цялата тема, сигурно някой е писал за това. За това моля да ме извините.
Ако някой има проблем спондилолистеза  нека да пише как се справя, и какви лечения прилага различни от операция. Спондилолистезата ми е на L5 - S1, 1см.

Общи условия

Активация на акаунт