МАЙска мама гушка свойто бебе, а пък то доволно дреме (4)

• 14 970
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Опа едно кафенце за недоспалите, тоест за всички  Wink

За запека питах - каза, че страхотен ефект имат някакви глицеринови свещички, които обаче ги нямало в България, та ако някоя от вас има приятели или роднини в чужбина, или пък майчетата, които живеят в чужбина, могат да си ги вземат.  Peace

[i
глицеро лакс - има ги по аптеките.за деца до 2 години само със препоръките на доктор!!!

Ами чудесно значи, ако имате сериозен проблем със запечени бебенца - това би било решение  Peace

Грета, много е сладка малката голяма кукла сред останалите кукли   Grinning

# 46
  • Варна
veskata, така си е, не се става лесно човек CrazyДано бързо мине този ваш период и скоро само да се хвалиш Hug
Аз няма какво да пиша май, храним се в момента на компа ,пак си поспа 5 часа  Heart Eyes
Щях да ви питам нещо ама пусто забравих, друго се сетих обаче.До мамите на АМ- вече колко мл мляко пият бебоците? Моята с 90 не се засища и след половин час пак хапва та сега й направих 120 да видим newsm78
Тя мляко не отказва и рядко оставя във шишето та ме е страх да не я тъпча Thinking
Балев определено ми позна, че ще е шкембелиика та чак ми е малко странно, има огромно коремче, още от 4-5 месец си вървеше с 3 седмици напред по обиколката на корема...ама аз се запритесних, че няма да има талия като порастне Mr. Green Винаги ми е било супер неестетично жена без талия като видя, а и аз самата колкото и да пълнея талия не губя.Свеки пък е като някакво трупче Rolling Eyes Огромни гърди и гръб, никакава талия и тясно дупе (доста смешно седи тва малко дупе под тая огромна горна част)
Оле цял роман стана за едно коремче ама кво да правя, суетна съм Flutter Crazy
Лек ден  bouquet

# 47
mutzunkata,мерси за кафето.Дааа,сладка е Мади в къщата.След няколко месеца обаче ще трябва да я махнем,че малката хуна ще вилнее вътре.
Telma,добре дошла в отбора Hug Hug Hug

# 48

За запека питах - каза, че страхотен ефект имат някакви глицеринови свещички, които обаче ги нямало в България, та ако някоя от вас има приятели или роднини в чужбина, или пък майчетата, които живеят в чужбина, могат да си ги вземат.  Peace

[i
глицеро лакс - има ги по аптеките.за деца до 2 години само със препоръките на доктор!!!

Ами чудесно значи, ако имате сериозен проблем със запечени бебенца - това би било решение  Peace

Става въпрос за тези свещички - като се замисля, май са различни от тези, които ти споменаваш.  Glycerine suppositoires-for babies-ZARBIS. Действали до 10 мин - много ефикасни. НО, да не забравяме, че това е временно решение и е желателно да се използват наистина в екстремни ситуации и като цяло при по-продължителен запек да не се разчита само на тях защото организмът привиква.  Peace

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 10:59 от mutzunkata

# 49
Здрасти,майчета  Hug
Един бърз въпрос,че на Маги е време да папка и после ще ви чета - майките със секцио как ви е шева?Усещате ли напрягане,опъване като понатоварите корема?Аз вчера разглеждах шева и установих,че е леко подуто на едно място,но сякаш е вътрешния шев,като бабунка отвътре и е болезнено като го пипам?Четох,че може да е от разграждането на конците на вътрешния шев?При други има ли нещо такова?Минаха 25 дни от операцията  newsm78

# 50
jerry, и при нас минаха 25 дни от операцията. Като си пипам шева, усещам мястото някак изтръпнало. В единия край на шева и аз виждам леко подуване и зачервяване. А коремът над шева ме наболва леко. Та се чудя дали не е от срастването на разрязаните мускули. Придърпване, откакто ми свалиха шевовете, не съм усещала. Даже от вчера се опитвам да се изправям от леглото без да се подпирам с ръце, а само на коремни мускули. Доки каза, че 20-25 дни след операцията мога да започна с упражнения за стягане на корема.

Относно водата за бебчо - наливам чешмяна, филтрирам през филтърната кана, преварявам в електрическата кана и давам. Не знам какво друго да направя, за да му давам възможно най-чиста вода.

И аз се чудех възможно ли е бебета на кърма да имат запек. Понякога малкият много се напъва и пъшка, докато се изходи, което ме навежда на мисълта, че нещо го запича. И като четох какво сте писали за капките против колики, ми става ясно, че най-вероятно е от тях. Та мисля да ги намаля и да давам само вечер и нощем. Иначе използвам Colief.

Алабала, страхотна идея за колажа.   bouquet Чудя ти се откъде намираш време. Аз едва успявам да ви изчитам.

Една мама беше писала, че едва изцежда по 5 мл след кърмене. И при нас е така и аз се притеснявах дали на бебчо му стига кърмата, но явно му стига, щом не плаче от глад, не нервничи и пълни памперса. Та да питам дали на други кърмещи майки се случва гърдите да са меки преди кърмене. Моите постоянно са меки и аз се притеснявам дали имам кърма, но малкият човек си суче и не протестира.

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 12:06 от elada

# 51
Привет и от нас  Stop

Нахранихме се доволно и сега си подритваме с крачета и хълцаме.

Алабала, ние също сме на АМ и си хапваме по 100-110мл, но няколко пъти и по 120 му давах. Днес като отида на консултация ще питам педи по колко трябва да яде, че все се чудя дали няма да остане гладен или пък да му стане тежко, ако му дам повечко.

# 52
  • Варна
На мен педи ми каза, че на месец трябва да си хапва по 110 мл.Ама на изяде 120, след един час пак гладна и изяде още 50 и сега спи блаженно Rolling Eyes

# 53
  • Луната ни пази
Една мама беше писала, че едва изцежда по 5 мл след кърмене. И при нас е така и аз се притеснявах дали на бебчо му стига кърмата, но явно му стига, щом не плаче от глад, не нервничи и пълни памперса. Та да питам дали на други кърмещи майки се случва гърдите да са меки преди кърмене. Моите постоянно са меки и аз се притеснявам дали имам кърма, но малкият човек си суче и не протестира.
elada,при мен е така, но само с едната гърда. Другата е твърда като камък преди кърмене. И аз се притеснявах, че в меката нямам кърма, но бебка си суче спокойно, хапва си, и се събужда след около 3 часа за следващо ядене, което значи, че се нахранва нормално! Снощи обаче ме побърка с коликите си. Спасението е, че и давам капки (Саб Симплекс) и след около 20 мин се успокоява. Естествено в това време има люшкане и затопляне и пеене и какво ли още не!И за това мама в момента едва гледа, а бебка вече спи!

# 54
И аз да се оплача от капките Colief. Май имаха временен ефект. Няколко дена наистна си беше спокойно детето, но снощи - голям рев и рита с крачетата. Толкова жално плаче, че направо ми се къса сърцето. И аз от тази сутрин започнах с Инфакол(дано помогнат). Вечерта ще си проличи.
Отминаха 42 дена от моята операция и честно казано се чуствам добре. Само мястото отгоре операцията го чуствам изтръпнало.И ако  вдигна нещо по-тежко ме заболява леко. Нямам подувания.
Нашия педиатър каза, че първия месец детето трябва изяжда 90мл. на хранене,а втория по 120мл.Нашата бебка не всеки път успява да изсмуче 120мл.Аз и нея мъча колкото й се яде толкова. Качила е 1200гр. за 40 дена и е пораснала 4см.Не е много , но е добре.
Благодаря ви много за мненията за водата!Лек ден! А вашите деца пръцкат ли много?

# 55
Здравейте и от нас!
Ох аз да вис е оплача ,че минаваме само на АМ днес бяхме на консултация и малката за 23 дена е натдала само 380гр което Педи каза ,че е много малко явно нямам кърма и толкова  Sadа така изках да кърмя ,но уви който изка понякога какво става ConfusedСлед 10 дена сме пак да видим дали ще натдаваме нормалко вече само като сме на АМ Rolling Eyes

# 56
  • Варна
анабел, доста пръцка Йоана Peace
За операцията- нямам подуто или зачервено но когато вървя по- бързо и продължително време ми опъва от вътре и е доста неприятно.Инъче вече седмица си спинкам по корем и още към десетия ден си ставам без да се подпирам Peace
И днес забелязах с радост, че коремът ми се е прибрал в предишното си положение, тоест съм си със старата сланинка  и ще свалям само нея.Аз преди няколко дни правих упражнения (тае бо Crazy) но като се понапънах малко в корема и цял ден ме боля и опъваше та ще изчакам още малко с тях Peace

# 57
Здравейте, милички. Най-после и ние вече сме у дома. Моето мързеливо бебе се роди 3400 г и 51 см. Верно много мързеливо, излезе след три дни на системи и безплодни контракции, че накрая безмалко и да ме срежат. Да живее епидуралната упойка! Важното е, че сме здрави и сме добре, а аз дори нямам шевове, което ми позволява да съм доста активна. Иначе сме в режим кърмене-цедене. Много сме лакоми. Целувки на всички бебета!

# 58
Ето ни и нас
Алабала много хубава темичка си докарала,браво ...   bouquet
jerry аз усещам напрежение,когато вдигна тежко...нали трябва да се пазим ама ...познай...иначе нея усещам вече
elada и megelinla и при мен е така - относно гърдите,понякога са мейки ама бебчо като засучи,усещам пролив как се пълнят,дори е болезнено понякога...важното е да има кърма
Абе мами да ви питам тези дето кърмите какво правите вечер, когато не храненте бебчовците си....моя мъник прави  паузи до 5 часа вечер и гърдите ми ще се пръснат,болят ме и текат...а много хора ми викат спирай го нощното хранене и давай вода...да ама на мен ми е по добре да ме изсучи както се казва...та вие цедите ли се или....ми то по добре да стана и да го накърмя дето ще се доя..  Heart Eyes
А и не смятам сякаш за добре да отказвам зорлен от яденето,той сам ще си направи режим...
Нели мила не се натоварвай излишно,важното е малката да папа и да расте
greta.kr сладката ти дъщеричка е като кукла   Hug

# 59
ехо здравейте аз минавам набърже и отивам да спя.
ние бяхме на разходка с Маминка Сладинка.разходихме зверчетата и сега нашата хубавелка спи.
за операцията да ви кажа вчера срещнах инструктора от фитнеса където бях тръгнала да ходя преди да забременея и той ми каза на-рано септември октомври да почвам с упражненията за да не стане някоя беля.иначе и на мен ми е изтръпнало ама то е нормално като са срязани нервите в долната част на корема.така ще едокато се възстановят.
а да ви питам нещо мацките със секцио-секс правите ли вече и от кой ден почнахте.на нас ни казаха след 45ден. Thinking
айде хапнах и сега отивам да дремна че знам ли тази вечер какъв екшън ми е приготвила щерката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт