подсъзнанието може всичко

• 241 615
  • 810
  •   1
Отговори
# 285
Вени резултат има ли поне? Grinning

Аз съм приложила и малко от фун шуй,в новата къща смятам да се развихря повече Joy

# 286
Страхотна тема, как не съм я видяла досега. По принцип доста чета и почти не пиша, но тук ще следа всичко с интерес и ще се включвам, ако нямате нищо против. Hug
За първи път в ръцете ми попадна книгата "Подсъзнанието може всичко" в един брой на сп. "Жената днес", който си купих заради диетата на Пиер Дюкан. Подмятах я седмица-две из офиса и един ден се зачетох. И не можах да се спра, докато не я прочетох цялата... Shocked Гледала съм филма "Тайната", който също е много въздействащ, но книгата ме завладя много повече и трябва да ви кажа, че всичко действа. Без значение, дали вяваш ли не, закона на привличането действа... И който е готов да приеме предизвикателството и да промени начина си на мислене, може да очаква неочакваното  Laughing
По принцип пред познати и приятели внимавам като споделям тези си мисли, защото някои започват да ме гледат странно, все едно съм сектантка   hahaha и аз умирам от смях, щото аз си знам каква съм и съм много далече от сектантството. Радвам се че тук има хора които споделят тези идеи, ще ви чета (и пиша) с интерес.
Успехи с визуализирането Ивелина. Добри съвети са ти дали.

# 287
Всъщност "сектантството" си има много сериозна база - квантовата физика. Чета една книга "Лотусът и квантът", която наистина си заслужава да се прочете. Въпросът обаче е, че е малко суха, и бавно я чета. Но определено разбираш, че всички тези "глупотевини" всъщност си имат научно и логично обяснение.
Ванко, прав си, че са утвърждения, не съм била съвсем по темата Simple Smile Апропо, получих книгата ти, заедно с тези на Кехоу, ще чета с кеф.

# 288
Всъщност "сектантството" си има много сериозна база - квантовата физика.
Именно.
Има и един филм "What The Bleep Do We Know", много е поучителен. Но ми е трудно да се впускам в подробности и обяснения по квантова физика, когато някой ме гледа странно и си мисли че говоря бла-бла, и затова понякога се отказвам.  Crossing Arms

# 289
А пък аз днес си надписах едно листче и го залепих на чашата ми с вода, и цял ден ще пия от нея.  Това пак може би е вид утвърждаване.  Rolling Eyes

# 290
Иване, Иване. За милионен път да кажа, че от все сърце съм благодарна за съществуването на този форум, защото имам възможността да се срещам с хора като вас, па  макар и виртуално и да се чувствам в свои води и на място, а не да ме заклеймявате за "смахната" и че си въобразявам "глупости". Благодаря за напътствията.   bouquet

Някъде пак из нета бях чела за един метод, в който си наумяваш нещо и си отбелязваш дата на календарчето, когато ще ти се случи нещото и всеки ден си казваш, примерно "28 дни до дата Х, когато ще имам У" и си мислех да опитам и аз така. В случая съм си наумила, че Мартин трябва да се научи до края на месеца да ми казва, че има"пиш" и да спра да ходя подире му бършейки локвички Simple Smile Засега поне се чувствам спокойна и не пришпорвам вече детето, психирайки го с това гърне през 10 мин., просто си наумих, че той сам ще се научи да ме води до тоалета. Ще ви кажа после като се научи дали сме изчакали края на месеца или сме успели и по-рано  Heart Eyes

Облаче, това за водата можеш да го видиш във филма за тайната на водата, виж тези филми, които Мая е систематизира там ще го намериш http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=259, та там обясняват, че по този начин "вкарваш" информация във водата,която пък има памет и по някакъв си там начин ти помага нещата да се случат.Нещо нищо не казах,но изгледай филма, ще разбереш идеята.
Всъщност се оказа, че и хомеопатията действа на същия принцип, с помощта на "паметта на водата", в Колибка има страхотен филм за интересуващите се.
Чета една книга за "Тайните открития", където по физико-химичен начин е обяснен същия процес, за желаещите винаги мога да публикувам откъси, но важното е че колкото и "отвеяно" да изглежда на някои хора, целият този процес си има и научно обяснение.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 13:18 от IvelinaAtanasova

# 291
IvelinaAtanasova това с календара и датата ми звучи супер!!!!

Ще взема и аз да го приложа,че сме на същото дередже като вас-локвички и не само Mr. Green бърша из нас Crazy

Облаче много хубаво си направила с водата.Аз като не забравя и лепя бележка направо на бутилката с минерална вода.Имаше и цяла тема за водата всъщност в този подфорум,трябва да я препрочета пак.Но и то си е необятна наука,както всичко останало.

Сега понеже пак си препрочитам книгите за фън шуй и там за абсолютно всяко нещо или лечение в дадена насока накрая изречението завършва с "И визуализирайте как здравето ви се подобрява" например.
Толкова са навързани нещата и горе-долу всичко се свежда до един и същи принцип.И независимо дали е Джон Кехоу,Луиз Хей,Дойпак Чопра,Петър Дънов,фън шуи или просто учителя по йога-всички се опитват да ни кажат едно и също нещо.И единственото което се иска от нас е да ги чуем-поне за малко.
Радвам се,че все повече хора се вслушват,защото това е бъдещето и така ние градим нашето,на децата ни,на планетата...

Вижте по какво се запалих наскоро,но нямам дълга практика още:  http://zashto-kak.hit.bg/spisak.htm#gian   Мисля,че съчетано с визуализация ефекта ще е още по-добър!!!

# 292
EASpirit, има една много хубава книга за мудрите, с много хубави визуализации. Ето тук : http://knigi.biz/?act=products&do=detailed&id=46144& … 73d3f42462fd50203
На мен много ми е помагала една мудра, която е за изпълняване на желания. Но тя се прави не повече от два пъти на ден.

# 293
Знаете ли кой и кое могат  всичко?

Всичко може информирания човек, знаещия човек,  този който набляга на практиката.
Този който мисли реално и обективно. Прочетох малко от темата и ми се стори че много хора тук се стремят да мислят супер позитивно, чак толкова позитивно че има вероятност да премине в наивност.
И изобщо ми се струва че в заглавието на темата има нещо сбъркано. Поне да беше подсъзнанието и съзнанието щеше да е по добре.

# 294
  • У дома
Информираният и знаещ човек човек би постигнал много повече, ако е и духовно богат. В противен случай би му липсвал най-важния, според мен, компонент.
А за наивността... какво и е лошото на наивността?

# 295
О,съжалявам,че съм мислила,че ние сме информирани и поназнайващи това-онова.Момичета и момче явно живеем в заблуда Joy

Марина ще се радвам ако ни разясниш какво имаш предвид под информирани и знаещи хора,защото ние явно не сме от тях.За каква информация става въпрос?И каква практика?
Все пак човек се учи докато е жив,нали така Grinning

Облаче благодаря ти за линка! HugКнигата е страхотна,ще я потърся.

# 296
О,съжалявам,че съм мислила,че ние сме информирани и поназнайващи това-онова.Момичета и момче явно живеем в заблуда Joy

Марина ще се радвам ако ни разясниш какво имаш предвид под информирани и знаещи хора,защото ние явно не сме от тях.За каква информация става въпрос?И каква практика?
Все пак човек се учи докато е жив,нали така Grinning

Облаче благодаря ти за линка! HugКнигата е страхотна,ще я потърся.

Каква практика ли?
Когато човек чрез опита си стига да прозрение,  до осъзнаване, до това кое е важно в живота. А не само чрез четене на психокнижки.

Под информирани и знаещи  разбирам хора с обща култура,  образовани хора /пък може и да не са образовани, може да са природноинтелигентни/, находчиви и предприемчиви.
Дадено желание има много повече вероятност да се случи на търсещия практическо решение човек, отколкото на този повтарящ си по хиляда пъти на ден че ще му се случи или пък слагащ си бележки тук и там.
Желанията се сбъдват на действащите хора.
Няма нищо лошо в книгите  които четете, но само с такива книги не става

# 297
Добре,разясни ни как става и ни дай примери от твоя личен живот,за да ни убедиш.

Нали не искаш да ни държиш в неведение?

Както виждаш ние сме хора отворени към всичко.

Кажи ни,дай ни примери,източници,посочи ни литература и ни убеди в думите си.Все пак думите трябва да са подплатени с нещо нали,не можа така напосоки да се говори.
Ето например Вени,когато отвори тази тема ни разказа за майка си Hug
А какъв е твоя разказ Марина,какви са твоите успехи?

# 298
Marina J, какво искаш да постигнеш с постовете си? Да заявиш колко си напред, а пишещите тук са не са? Защото това аз лично прочетох. Сега остава да ни просветиш...

Когато си казвам фрази глаголите са в сегашно продължително (не помня така ли се нарича Whistling ). Например "Аз оздравявам".
Ето например вчера ме боля зъб цял ден (при мен се получава от напрежение) и преди да заспя реших да пробвам с утвърждаващи фрази. Аз се отпускам, оставям напрежението да излезе от мен, болката утихва, успокоявам се (като междувременно си отпускам тялото).... и резултата беше буквално моментален!  Shocked Учудих се, в ума ми се прокрадна мисълта, че това не може да бъде и болката се появи отново... повторих, спря да ме боли и продължих по друг проблем (не физически) и по някое време съм заспала, така че не мога да ви кажа развитието  Grinning Не съм съвсем сигурна дали това е за тази тема, но ... и без това имам чувството, че в тези теми сме едни и същи хора  Hug Да вземем да си направим една алтернативна среща?  Mr. Green

# 299
  • У дома
Marina J  , права си. Знам какво имаш предвид и ще допълня като се върна, че децата са вече на улицата

Общи условия

Активация на акаунт