Машина за хляб - 11 част

  • 96 922
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 289
Ванче благодаря за съвета ще сложа другия път 1/4 кубче мая  и ще го пусна на по кратката програма .Ще пробвам и твоето хлебче с маслини и кашкавал децата със сигурност ще го харесат .Тези дни направих допитване дали ще ядат хляб с добавени риган босилек и др .но категорично ми отказаха  ConfusedЯдох такъв хляб фабричен  моя мъж беше ходил командировка и от Кауфланд го донесе на мен много ми хареса но децата не искат такъв .

# 1 006
  • Мнения: 5 873
Защо се притесняваш?!То се вижда ,че твоят хляб е превъзходен,пък ако ние не го докарами като твоя...... Embarassed

Ами имам лоши спомени заради рецепта,в които хората обвиняват мен за неуспеха си. ConfusedЗатова предварително се извинявам,ако нещо не се получи. Hug

Ванче благодаря за съвета ще сложа другия път 1/4 кубче мая  и ще го пусна на по кратката програма .

Аз ти препоръчвам да пробваш голям грамаж на бързата програма,иначе малкия хляб си го прави на дългата.А за маята-на 750 г слагам 1/4 кубче мая,а на 1000 гр 1/3 кубче. Peace
Колкото за ригана -хич не им казвам какво слагам,и без това е само по щипка и почти не се усеща.Босилек много рядко ползвам,и аз не го обичам.

Направих на домашните днешния хляб и сега изчезвам на работа. Grinning
хляб само с … 80;ни

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 12:21 от Ванчето

# 1 007
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Но то е от човека,не от дадената рецепта ,още повече пък от автора и Sick
[

Ами имам лоши спомени заради рецепта,в които хората обвиняват мен за неуспеха си. ConfusedЗатова предварително се извинявам,ако нещо не се получи. Hug


# 1 008
  • Мнения: 4 358
Ванче много ми харесват последните ти хлебчета.Ще гледам да докарам нещо подобно Hug

# 1 009
  • Мнения: 289
Днес тъкмо се наканих да направя рецептата с маслини и кашкавал  и нашата баба свекито де  Grinning се прибра с един хляб  много я страх милата да не остане гладничка .Определено тези дни ми е плануван хляба .Моите момчета като седнат и един хляб не му прощават .

# 1 010
  • Мнения: 9 785
Ето едно хлебче от мен - с типово брашно от книжката на машинката:

# 1 011
  • Мнения: 5 478
Момичета, записвам се при вас, без да съм чела, по-късно ще мина през темата да видя какво сте писали.
Ще ми подаряват такава машина, а аз много се дърпам.  Confused Много ме е страх, че ще проям много хляб така. Сега магазините са пълни с хляб, а ние по принцип не ядем много. Но попаднем ли на вкусен хляб, един цял може да замине на едно ядене.  Blush А с тази машина хлябът определено ще е вкусен!
Другият ми проблем - сигурни ли сте, че брашната, които купувате, са добри? Аз ще купувам предимно типови брашна, но хич им нямам вяра на тези в магазина. Уж леля ми ще ме снабдява с качествено такова, но тя живее на 300 км от мен, колко често ще може да ми дава брашно...
Това са ми кахърите.  Grinning Иначе снимките, които видях, са мммм... браво на вас! И на машините ви де!  Wink

# 1 012
  • Силистра
  • Мнения: 288
Анту, здравей!
Чак да се прояжда много хляб, не е, само в началото. И ние в къщи не ядем много хляб, дори правния от мен си отива за цяла седмица, ама поне си стои хубав и не мухлясва.
А относно брашното, що не кажеш на леля ти да снабдява и мен, аз поне съм по-близо до нея  май yes

# 1 013
  • Мнения: 96
Здравейте!
С обикновеният хляб се справяме /аз и машината/ добре, но нищо друго не ни се получава. Правих два пъти хляб с царевично брашно и единия път превтаса, а втория път остана суров, не бухна.
И с тестото не се справяме, пробвах няколко пъти да правя козунак, питки и тесто за пици по рецепти, които съм изпробвала на ръка, но с машината тестото става много лепкаво и не може да се оформя, пробвах и с намаслени и с набрашнени ръце да го оформям, не става, слагах допълнително брашно и месих на ръка, но става много твърдо тестото. Пробвах и хляб със сода да правя и той не стана, беше много глетав и суров, май го пуснах на грешна програма.
Помагайте, къде греша и как да се справя с тези проблеми. Машината ме Аляска.

# 1 014
  • София
  • Мнения: 1 377
Здравейте! Правя почти всеки ден хляб с машина Молинекс 5000 и вече съм специалист....но много еднотипно го раздавам-само селски хляб. Вече ни омръзна #Crazy
 Реших да направя доматен хляб и вече се бърка в машинката,но рецептата, която намерих е с 300гр брашно и нещо малее за машината.Само едната бъркалка го поема.
Моля ви дайте изпитана рецепта с грамажи за доматен хляб????
Имам книжка от Молинекс 2000 и Молинекс 5000 и не знам защо има разминаване в грамажа на маята при едно и също количество брашно. Не знам кое е по-точното..... newsm78
 

# 1 015
  • Мнения: 5 873
Момичета,радвам се,че моите хлебчета ви харесват. Hug
Ще пробвам и други хлебчета и ако са сполучливи ще споделям рецепти.


Анту, първите хлебчета ще се хапват набързо,после ще се понаситите.
Моите хора пълнозърнестия хляб го хапват 2-3 дни-просто много засища. Grinning
Виж,белия е друга работа.... Laughing

мм, ето тук можеш да провериш за рецепта за доматен хляб. Peace

polin_a,ще може ли рецептата за типовото хлебче?  Hug

Лек ден на всички. Hug

# 1 016
  • София
  • Мнения: 4 519
Здравейте!
С обикновеният хляб се справяме /аз и машината/ добре, но нищо друго не ни се получава. Правих два пъти хляб с царевично брашно и единия път превтаса, а втория път остана суров, не бухна.
И с тестото не се справяме, пробвах няколко пъти да правя козунак, питки и тесто за пици по рецепти, които съм изпробвала на ръка, но с машината тестото става много лепкаво и не може да се оформя, пробвах и с намаслени и с набрашнени ръце да го оформям, не става, слагах допълнително брашно и месих на ръка, но става много твърдо тестото. Пробвах и хляб със сода да правя и той не стана, беше много глетав и суров, май го пуснах на грешна програма.
Помагайте, къде греша и как да се справя с тези проблеми. Машината ме Аляска.

За хляб с царевично брашно - слага се 50-100 гр.царевично брашно. То не съдържа глутен и не може да бухне. Останалото брашно е бяло или типово.

За козунаците - в началото не слагаш мазнина. Чакаш машината да омеси хубаво тестото на топка и тогава малко по малко добавяш с лъжица мазнината. Освен това, по-голямата част от захарта я наръсваш отгоре или като мен си разточваш кори, поръсваш ги със захар или слагаш плънка и тогава навиваш фитилите. Многото захар пречи за втасването.

За питки и пици не съм имала проблем - гледам да стане еластична топка, да не маже под бъркалките (или поне да маже малко). След втасването тестото е еластично, меко и не ми лепне. Тук не знам къде бъркаш. Дай рецепта, която не ти става и ще я пробвам.

# 1 017
  • Мнения: 9 785
Ванчето, ще ти пусна рецептата при първа възможност Peace. На вкус стана много хубав, но пак ми е малко като грамаж. Ще поувелича продуктите следващия път. А и по принцип с типовото брашно хляба става малко по сбит и тежък. Не бухва като белия. Но го предпочитам.

# 1 018
  • Мнения: 5 873
Благодаря  предварително Поля. Hug
С типово брашно наистина става по сбит хляба,не бухва добре,няма тези качества на бялото брашно,но пък си има и своите плюсове.По-здравословен е все пак. Grinning
Лошото е,че  моите хора искат само бял хляб,какво да ги правя... Thinking

# 1 019
  • Мнения: 9 785
Ванчето, ето рецептата. Можеш да я правиш и с бяло брашно, а може да смесваш бяло с типово. По рецептата от книжката ми се води едрозърнест бял хляб и определят брашното като грубо брашно за хляб, каквото и да означава това newsm78. Аз затова го направих с типово. Но ще си пригодя рецептата за по-голям хляб. Не ми е оправдано да правя такива малки хлебчета. Ще ти дам пропорциите за 1 кг по книжката:

330 мл мляко
2 с.л. маргарин или масло /аз разтопих краве масло, но може и малко повече да съм сложила/
1 ч.л. сол /по-пълна/
3 с.л. захар /по-празни или според вашия вкус/
510 г грубо брашно за хляб /при мен типово/
1 ч.л. суха мая

Общи условия

Активация на акаунт