Машина за хляб - 11 част

  • 96 754
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 3 036
Искам да ви попитам:
Правя хляб по 1 рецепта и за 0.750 грама .
Отначало видях че не обира брашното и като прочетох в указанията означава че липсва вода.
Сложих както знам по лъжица ,но крайния резултат е хляб ,който е
е на височина добре(до края на кошничката)но кух отгоре.
Къде греша че не мога да разбера.
вярно че отворих капака,но това беше за да прибавя водата.Дали може да е от това че е спаднал.
Защото първоначално беше добре.

# 316
  • Разград
  • Мнения: 3 114
В такъв случай аз помагам на машинката да обере всичко,като побутвам брашното с една дървена лъжица,докато поеме всичко.

# 317
  • Мнения: 3 036
ОК,
но по кое време го обираш?
Защото аз си мисля,че това се получи от много отваряне на пекарната.

# 318
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да речем,след 5-та минута,ако не е обрано брашното помагам(на бързата).При другите програми,като мине почивката от 5 минути и още 2-3 минути,тогава ако има брашно помагам.

# 319
  • Мнения: 3 036
Предполагам говориш за звуковия сигнал ,който е за да се прибавят някакви други съставки.
Ще го изполвам и ще се коригирам.
Добре че все пак е вкусен.

# 320
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Не,миличка,не става въпрос за звуковия сигнал.
Просто отваряш капака и действаш.Докато меси,капака на моята машинка е по-скоро отворен,отколкото затворен.Това да не те притеснява.Вече като втасва и пече,капака трябва да е затворен.

# 321
  • Благоевград
  • Мнения: 85
Здравейте, на всички майстори хлебопекари.От вчера имам машина за хляб Moulinex 2000.Реших да направя първо френски хляб- нямах сухо мляко.Нещо не ми се получи- не се изпече добре отгоре, не се наду.Гледах рецептата от книжката.Къде съм сбъркала?Благодаря Ви предварително.

# 322
  • Мнения: 4 406
не се надува, ако ти е малко брашното или маята. проследи ли тестото да стане на хубава топка, да не се размазва под бъркалката?

а отгоре не се изпича добре, защото отгоре няма реотан  Grinning. моята хитринка за случая е да пека хляб 0.500 кг, като нагласям машината с един грамаж нагоре: 0.750 кг. (или когато пека 0.750 , нагласям на 1 кг)и винаги на трета степен изпичане на коричката

# 323
  • Мнения: 2 014
Мацинка, дай рецептата, за да видим тая работа. Не се отчайвай, ще се получи хлебчето, но се иска свикване  Wink

# 324
  • тук
  • Мнения: 510
Здравейте, на всички майстори хлебопекари.От вчера имам машина за хляб Moulinex 2000.Реших да направя първо френски хляб- нямах сухо мляко.Нещо не ми се получи- не се изпече добре отгоре, не се наду.Гледах рецептата от книжката.Къде съм сбъркала?Благодаря Ви предварително.

Много странно - моята машина е такава и френският е един от най-сполучливите ми хлябове. Дори не знам къде си сгрешила. Единственото, което ми се случва напоследък заради жегата е по-бързо втасване. А то говориш за липса на такова ?!? Било е случайно, опитай отново и ще се получи, ще видиш Simple Smile   chef

# 325
  • Благоевград
  • Мнения: 85
Благодаря Ви на всички за бързите отговори. HugАми рецептата я взех от книжката към машината.Вторият ми опит беше кекс и стана по-добре.Днес ще пробвам обикновен хляб и ще докладвам.Приятен ден.

# 326
  • Мнения: 369
Здравейте, на всички майстори хлебопекари.От вчера имам машина за хляб Moulinex 2000.Реших да направя първо френски хляб- нямах сухо мляко.Нещо не ми се получи- не се изпече добре отгоре, не се наду.Гледах рецептата от книжката.Къде съм сбъркала?Благодаря Ви предварително.

Много странно - моята машина е такава и френският е един от най-сполучливите ми хлябове. Дори не знам къде си сгрешила. Единственото, което ми се случва напоследък заради жегата е по-бързо втасване. А то говориш за липса на такова ?!? Било е случайно, опитай отново и ще се получи, ще видиш Simple Smile   chef
Сигурно е  било случайно
При мен стана
Имам същата машинка.
Опитай пак  bouquet  bouquet  bouquet

# 327
  • София
  • Мнения: 12 870
  Някой да е опитвал истинския хляб на Василена? - http://www.blizodobebeto.com/2008/05/29/surdeig/
  Тоест да се е опитал сам да си завъди маята. От изчетеното разбрах само едно, че ще е необходимо да втасва доста хляба и незнам как би могло да се пригоди към хлебопекарната, а много ми се иска да опитам, особено след споделеното от една мама инфо за купената мая. Явно и вкусът ще е различен обаче.

# 328
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Aila, това е кисела закваска.
хлябът има съвсем друг вкус.

една мама беше написала рецептата как се прави, погледни в Любими рецепти на Joel Peace

аз ползвам кисела закваска на прах, но има от къде да си я купя Peace

в Германия един от най-скъпите хлябове е с кисела закваска и изпечен в пещ....ммммм няма друг такъв хляб Crazy

# 329
  • Благоевград
  • Мнения: 85
Здравейте на всички и благодаря за съветите.  bouquetВече втори ден ядем пресен, страхотно ухаещ хляб.Утре мисля да експериментирам и с други неща.Приятен ден на всички. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт