Машина за хляб - 11 част

• 96 841
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 45
  • София :(
 Да сте живи и здрави да давате акъли  Hug, най-сетне спретнах хляб с екстри така че да ми хареса  newsm44. Страхотно картофено хлебче се получи- бухнало до откат, мекичко, вкусно, направо мечта. Снимките обаче ще са следващия път, че баш фотаджията още го няма , а аз вече го нападнах  Embarassed Но явно ритуалните танци, напеви и други магии си казаха думата.

# 46
Моля ви, кажете типов хляб на програма за пълнозърнест ли да се пече?

аз го пекох на програмата за козунак ( щото правих козунак с типово брашно). изяде се, без възражения

иначе пека типов хляб на програмата за пълнозърнест.

# 47
Тъй. Много сме доволни от сухата мая, снощното хлебче стана чудно, но го изядохме преди да го снимам. Отивам да чета рецепти  Hug

# 48
Момичета машинките каква температура достигат при печене?  newsm78
Вашите тавички с незалепващо покритие ли са ? newsm78
Сега се вкарах в един филм за вредата от това покритие ooooh!
Интересувам си дали покритието на тавичките е тефлон и ако да машинката до колко градуса пече хляба - не видях да пише в упътващата книжка.
Може би не трябва да питам тук, но темите по въпроса бяха доста стари.
Моята машинка както писах вече е Мулинекс.

# 49
Записвам се.Докладвам,че меся вече с импровизации покрай една основна рецепта и всичко става чудесно( да не чуе дявола).Страшно много ми помага тази тема,за две седмици влязох в час и напредвам все повече, затова благодаря и ще ви държа,ветераните, под око Wink

# 50

Сега съм се наканила да омеся само тестото за козуначени кифлички и да ги оформя и опека на фурна.
Лесна подходяща рецепта скоро някой да е правил  newsm78

Бъни препоръчвам ти Козуначените кифлички на Джемма сполучливи са ,лесно се правят и са много  вкусни. Simple Smile

# 51
Да си покажа първия хляб - не бъдете критични  Embarassed Rolling Eyes

Въобще не отварях машинката докато работеше - нито съм оформяла тестото, нито нищо.Затова е със такава странна форма - но пък адски вкусен  Peace
По въпроса за вредата на тефлона никой нищо не казва - каквото това. Ще ползвам със здраве пък.......... Mr. Green
Само кажете с 2 думи вашите тавички да печене от незалепващо покритие ли са newsm78 - брех голям страх да не се минах.

Pety - мерси мила Hug.Ще пробвам.Джемма е всепризната майсторка Peace

# 52
  • Шумен
Мисля,че всички тавички за с незалепващо покритие.
Този хляб ,Бъни,топъл ли го сряза Wink ?

# 53
Топъл да - то такова баене беше докато го изпечем, нагънахме го топъл топъл. Що newsm78много ли гадно ли изглежда Sick - извинете за което Sick

# 54
  • София
Топъл да - то такова баене беше докато го изпечем, нагънахме го топъл топъл. Що newsm78много ли гадно ли изглежда Sick - извинете за което Sick
На който не му харесва да си направи негов си.  newsm10

# 55
  • Шумен
Ауу,мила,аз нищо лошо нямах предвид Blush ,извинявам се ако съм те обидила Praynig Praynig Praynig
Предположих ,че формата му е така,защото е срязан топъл.Нали ти се чудеше защо е така.Извинявай още веднъж ако съм те обидила Hug

# 56
Мале Деси не бе мила, недоразумение стана тука .Не съм се обидила, как ще се обидя, нали ти така любезно ме учеше посред нощите Hug  bouquet
Дядо Хаджия тенкю за  newsm10
Викам да приключим да обсъждаме моя първи хляб Wink - той вече го няма де - изяде се Laughing.
Като направя козуначените кифли, ще се отчета.

# 57
  • София /Абсурдистан
За да не е просто запис. Wink

Пълнозърнеста питка със сусам

1 1/2 ч.ч.леко затоплена вода
1 1/2 ч.ч.бяло брашно
1 1/2  ч.ч.пълнозърнесто брашно/грахам
2 ч.л.сол
1/2 ч.ч.сусам
2ч.л. суха мая

~2с.л.прясно мляко за намазване
~2с.л.сусам за поръсване

Омесваме еластично тесто и оставяме да втаса до удвояване на обема.След като втаса  разделяме на 16 топчици които нареждаме в намаслена  тавичка.Оставяме отново да втаса на топло около 30 минути.След това намазваме с млякото отгоре и поръсваме със сусам.Печем на 220 градуса първите 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем още около 30 минути. Simple Smile

***Аз използвам машината за хляб за месенето и втасването.***

Много хубава питка smile3501Поздравления.Втасването в машината колко време ти отнема?Има една програма с месене първо 5 мин. почивка 5 мин.пак месене 15мин.и втасване 40мин.Ще стане ли така?

И аз да попитам - чашата, с която мериш, с какъв грамаж е?

# 58
  • Плевен
Запис и аз в новата тема.
Аз съм го отдала на  яко мързелуване,
почти от 3 седмици не съм правила нищо в машината Embarassed
Но чета редовно и се  тайно се наслаждавам на вашите творения. Peace

# 59
Добро утро на всички ранобудници отивам да си търся машинка вече ми писна да меся на ръка и да ям гаден хляб от магазина  и когато потърся хляб(по нощите) все да няма smile3515 писна ми та последна консултация да направя защото много се чудя то какво ли толкова ама да питам вещите в занаята искам определено Мулинекс но не знам коя 2000 или 5000 последни препоръки моля  Praynigмоля

Общи условия

Активация на акаунт