Машина за хляб - 11 част

• 96 680
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 450
Правих някакъв хляб с мляко...

От млякото е. И на мен ми сладни, ако сложа и сухо мляко.

# 451
  • София
Преди време ви се жалвах, че ми изпадна оста на едната бъркалка. Изхлузи се надолу, като в контейнерчето останаха една шайба и една полушайба. Та тази полушайба се оказа решаваща за случилото се - баща ми я поправи (оста) като купихме това и заменихме, с едно от тези, разтегналата се и амортизирана полушайба (федерка или зегерка, не знам как точно се казва). Тя влиза в едно каналче на оста, стиска я и не й позволява да пропада надолу. Купих въпросната кутийка от Практикер на цена от 2 лева и нещо, близо 3. Вътре са 8 бройки, така че и другата ос е подсигурена Simple Smile, стига нещо друго да не изпрегне преди това:)))

# 452
Аз да кажа за сладникавия хляб.И ние имахме такъв проблем с основната рецепта от книжката на машинката.
Та снощи правих ето този хляб

- не знам как обаче да направя така, че като се кликне на снимките да стават по големи Embarassed
Рецептата е тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg1542.html#msg1542 - на Танита за френски фляб.
На нас специално ни се стори като едно времешните селски хлябове на вкус.
Аз пекох на програма за френски хляб на средна коричка Peace.
В прочем в темата има още доста изкушаващи неща.

# 453
Преди време ви се жалвах, че ми изпадна оста на едната бъркалка. Изхлузи се надолу, като в контейнерчето останаха една шайба и една полушайба. Та тази полушайба се оказа решаваща за случилото се - баща ми я поправи (оста) като купихме това и заменихме, с едно от тези, разтегналата се и амортизирана полушайба (федерка или зегерка, не знам как точно се казва). Тя влиза в едно каналче на оста, стиска я и не й позволява да пропада надолу. Купих въпросната кутийка от Практикер на цена от 2 лева и нещо, близо 3. Вътре са 8 бройки, така че и другата ос е подсигурена Simple Smile, стига нещо друго да не изпрегне преди това:)))
Диде копирах си снимката и като отидем другия път в Стара Загора ще минем през Практикер че и моя миж да ми купи такива дано да може да я поправи че милия хич не му се занимава с такива поправки ама и аз ще я дам на баща ми да я види ако не се справим сами .Благодаря за информацията 

# 454
Имам запитване към тези който са правили хляб с отложен старт.Имам хлебопекарна Молинекс 2000 и сложих да направя хляб/основния/с отложен старт.Отложих може би с 3 часа и половина.Като се прибрах от работа видях хляба,но като че ли не беше същия,когато слагам без отложен старт.Всичко си спазих - мерките.Къде съм сгрешила?

# 455
Имам запитване към тези който са правили хляб с отложен старт.Имам хлебопекарна Молинекс 2000 и сложих да направя хляб/основния/с отложен старт.Отложих може би с 3 часа и половина.Като се прибрах от работа видях хляба,но като че ли не беше същия,когато слагам без отложен старт.Всичко си спазих - мерките.Къде съм сгрешила?
Аз редовно правя хляб с отложен старт,но няма разлика.Аз не слагам мляко.Моята машина е Мулинекс 5000 и предполагам,че рецептите са същите като твоите а то в повечето има мляко.Дори и сухо да си сложила сега е топло и може би от това да е проблема.

# 456
АИЯ, и аз съм с такава машинка и досега прболем с отложен старт не съм имала. И то с доста повече часове. Трябва само да знаеш да не слагаш, яйца, мляко и такива съставки, които могат да се развалят през деня/нощта, особено сега по жегите, иначе съставките са си абсолютно същите както и при неотложен старт. Да не си забравила да сложиш я мая, я нещо. То всъщност какъв е проблема, кое не му се е получило на хляба  newsm78

# 457
Аз редовно правя хляб с отложен старт,но няма разлика.Аз не слагам мляко.Моята машина е Мулинекс 5000 и предполагам,че рецептите са същите като твоите а то в повечето има мляко.Дори и сухо да си сложила сега е топло и може би от това да е проблема.

Аз не слагам мляко.
Явно имам грешка,но къде не знам?

# 458
АИЯ, и аз съм с такава машинка и досега прболем с отложен старт не съм имала. И то с доста повече часове. Трябва само да знаеш да не слагаш, яйца, мляко и такива съставки, които могат да се развалят през деня/нощта, особено сега по жегите, иначе съставките са си абсолютно същите както и при неотложен старт. Да не си забравила да сложиш я мая, я нещо. То всъщност какъв е проблема, кое не му се е получило на хляба  newsm78
Хляба не беше бухнал така добре,както е без отложен старт! newsm78

# 459
Може маята да е по-стара, сложи малко повечко количество следващия път и да е най-отгоре върху брашното.

# 460
Може маята да е по-стара, сложи малко повечко количество следващия път и да е най-отгоре върху брашното.
Слагам суха мая 1ч.л. както е по рецептата Sick

# 461
АИЯ, специално за сухата мая, не знам... използвах само в началото, но много бързо преминах на жива (т.е. тази на кубчеат, която е), много по-хубав става хляба с нея и никога не съм имала проблем с "надуването". Може маята да е била стара. Пробвай смени и опитай пак. Но съвет от мен ползвай на кубче.

# 462
АИЯ, специално за сухата мая, не знам... използвах само в началото, но много бързо преминах на жива (т.е. тази на кубчеат, която е), много по-хубав става хляба с нея и никога не съм имала проблем с "надуването". Може маята да е била стара. Пробвай смени и опитай пак. Но съвет от мен ползвай на кубче.
А по колко слагаш?
Трудно ми е да определям грамажа!  bouquet
Ти по колко слагаш?

# 463
Сега е топло и няма ли да превтаса хляба ако слага на купче,защото е хубаво да се разтвори предварително?А сухата се слага отгоре и няма досег до водата преди включването на машината.Аз ползвам суха турска мая.Доволна съм.

# 464
Здравейте! Понеже е абсурдно да изчета всички теми от самото начало, ще ви помоля като жени явно с голям опит вече да ми дадете няколко съвета. Заформя ми се идеята да си купя такава машинка за печене на хляб. Какви генерални препоръки ще ми дадете при избора на модел, програми, ако щете и цени? С какво задължително трябва да се съобразя при избора на това чудо? Ще помоля за съвет за конкретни модели ако може. Благодаря предварително! Simple Smile Или може да ме насочите къде да прочета, защото сигурно вече е писано по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт