Машина за хляб - 11 част

• 96 875
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 105
  • Балчик
gibel, яйца няма ли в тоя козунак? Всичко останало е добре като пропорции. Конци не знам до колко можеш да очаквап-аз лично на автомат никога не съм ги постигала в хлебопекарната. Повече опити не правя- плета и пека във фурна, само тогава ми стават.

Бъни, прекрасни са кифличките, не се притеснявай.  Peace

# 106
  • Шумен
Разбрах за колонката с оставащо време, благодаря дядо хаджия  bouquet
А сега ме загложди друго - като ви гледам снимките явно само на мен хлебчето не ми се запича отгоре  Cry
Някоя колежка с Мулинекс 2000 да се включи и да каже за нейната как пече?
А за козунака има начин да стане на конци. Ползвайте схемата на нашия главен хлебар  Hug, преди последното втасване направи 1-2 фитила, навий ги (ако искаш с плънка, ако искаш без) и обратно в машинката. Но на програмата за козунак и при мен се получи един тикляв сладък хляб. Успех другия път!

# 107
# 108
Mama Kylinar - не виждам Багетите - отваря се началната стр на Снимка Бг.
gibel - мензурата с размерите в машинките е само май за течни съставки - пише мл. - аз си купих от магазин с домашни потреби една проста мензура от най простите но има 3 деления за течни съставки, за вода и за брашно - с нея боравя. За машинките е хубаво да имаме и електронна везна ама друг път при мене ще е Rolling Eyes
Разбрах за колонката с оставащо време, благодаря дядо хаджия  bouquet
Аз пак не разбрах newsm78 Sick - с 2 думи ще хкажете ли пак - извинявам се за тъпотията.

# 109
  • Балчик
А парола? Пише, че албумът е личен.

# 110
Бъни- нали като включиш на определена програма, на дисплея ти изписва времето на програмата и започва да брои назад.  оставащото време е времето , когато трябва да сложиш добавките( тогава машината писука)
например- програма с продължителност 2:17 има остатъчно време 1:50. означава, че като видиш на дисплея 1:50, трябва да слагаш добавките.
аз мисля, че това не е от особено значение, защото и без това машината те вика  Laughing със сигнал.

# 111
Бъни- нали като включиш на определена програма, на дисплея ти изписва времето на програмата и започва да брои назад.  оставащото време е времето , когато трябва да сложиш добавките( тогава машината писука)
например- програма с продължителност 2:17 има остатъчно време 1:50. означава, че като видиш на дисплея 1:50, трябва да слагаш добавките.
аз мисля, че това не е от особено значение, защото и без това машината те вика  Laughing със сигнал.
Hug разбрах.Мерси.

# 112
ако на някого му се пробва- хваля си експеримента:
250 мл мляко
1чл сол
2 сл захар
50 гр краве масло
300 гр брашно Добруджа
100 гр пшенични трици
1 ч л суха мая

след сигнала- шепа слънчогледови семки.

пекох на програмата за хляб с мляко, 2ч. 17 мин

# 113
gibel, яйца няма ли в тоя козунак? Всичко останало е добре като пропорции. Конци не знам до колко можеш да очаквап-аз лично на автомат никога не съм ги постигала в хлебопекарната.

йеп Simple Smile в бързината да се изнасям, не преписах правилно Simple Smile))
3 яйца са и съм го добавил в рецептата

Конци - с това нямах в предвид шаренииките от горе Wink, а съдържанието вътре да се дели леко, като от захарен памук, а не на трохи както е до сега ...
Още утре съм по пазара за мерилки

# 114
Цитат
Някоя колежка с Мулинекс 2000 да се включи и да каже за нейната как пече?
И аз съм с Мулинекс2000,при мен също не се допича,но само отгоре хляба,но я пускам на допълнително печене за около 10-15 мин. и се получава.Това не го правя винаги де,само когато хляба е голям от кило.Ако е до 750гр.съм доволна от резултата.Поздрави на всички и страхотни хлябове видях.mama kylinar не се виждат снимки,а само началната страница.

# 115
и аз съм с Мулинекс 2000. пека само хлебчета от 500 и 750 гр, като настройвам машината за 1000 гр, за да пече по- дълго. така се изпича и горната коричка. ако ми се струва нудопечена, пускам на 12-та програма( само печене) още 10 или 20 мин.

# 116
Аз съм заредила сега 2 хляба на кратка програма.Първия излезна - горе не е много опечен - наред си е но коричката не е запечена.
Тъкмо навреме ми идзвате с тези чалъми за допичане Hug.
Я да питам newsm78 - времето между първия и втория хлаб задължително ли е 1 час Rolling Eyes

# 117
Не. Като изстине машината можеш да пускаш пак

# 118
  • Шумен
Конци - с това нямах в предвид шаренииките от горе Wink, а съдържанието вътре да се дели леко, като от захарен памук, а не на трохи както е до сега ...

И аз това имам предвид под конци  Peace Явно се получават когато усучеш тестото.

# 119
  • Балчик

И аз това имам предвид под конци  Peace Явно се получават когато усучеш тестото.

Именно, точно на това се вика конци. На онова отгоре му се вика- плетеница, плетка и т.н.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт