Машина за хляб - 11 част

  • 96 806
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 1 777
  Simple SmileКак Сийке, изплаши ме бе. Но сладкото вече го направих и поражения няма, машинката ми е добра  Peace Даже веднага след това спретнах една пърленка на Пина. Стана обаче много рядко, нямах пектин за згъстяване (нямам идея от къде да купя тука и как се казва на английски). Затворих го в буркани както е горещо, излязоха 2 малки бурканчета.
  Simple Smile Рая, много добра идея, лютеница в машината, чудя се дали да пробвам, че мъжа ми е голям фен на домашната лютеница.
Смайли ето така изглежда ,аз съм виждала в Таргет ,Уолмарт,Менарс. Simple Smile

# 691
  • Мнения: 4 406
да споделя за варенето на сладко. няколко пъти съм варила от различни плодове- доволна съм от резултата. обаче последния път нещо се случи- според мен уплътнението на остта се е охлабило, защото открих малко загоряла течност от сладкото под контейнерчето, на самата машина.
мога само да предполагам, че е  заради сладкото, но ако е така, ще ме е яд. иначе хлябът все така си става чудесен. вероятно когато пека хляб не тече, защото бързо става на тесто...

# 692
  • Мнения: 9 785
Идеята ми е следната: всеки да сподели с останалите във форума само тази рецепта, която винаги му се получава. Аз все още съм на етап експериментиране и затова засега няма да публикувам моя рецепта, но ще се радвам форумки с по-отдавнашен опит да напишат своите. Ако ви харесва идеята, включете се. Но наистина само със сполучливите рецепти, с точно дадени пропорции на продуктите и изцяло правени само в машината за хляб. Ако пък не ви допадне - нека темата отиде в забвение...

# 693
  • София
  • Мнения: 3 680
Ето тази рецепта винаги става при мен:

1 ч.ч. вода
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. сухо мляко - и без него става
1 с.л. олио
3 ч.ч. брашно - може 2 бяло и 1 друго или и 3-те бяло
1 ч.л. мая

Понякога слагам и подправки вътре и става много хубав.

Пека го на 2-ра програма - за френски хляб.

# 694
  • Мнения: 804
  Simple SmileПети, много ти благодаря (адашки сме Wink). А някой знае ли в кой момент се слага пектина?
  Simple SmileДани Джи и аз много пъти съм се замислила да спретна едно огнище на дворо, но това като купим къща, за сега сме под наем в една и няма как да горя. Макар че на барбекюто може да стане, ама бая въглища ще отидат Thinking Абе голям майтап Crazy
   Simple SmileПолин, ето я и мота най-любима и сполучлива рецепта в машината:

           Хляб с маслини
 300 мл пр мляко
 3 с.л. зехтин
 2 ч.л. сол (можи и по-малко, ако маслините са по-солени!)
 500 гр брашно
 2 с.л. захар
 2 ч.л. мая
          Добавки:
 10-15 маслини( най сполучливо ми става с едни турски, черни и по-сухи маслини. С зелените големите не се получава, става тестяно около тях)
 1 с.л. мащерка
 1 ч.л. сух босилек
 може белен сусам, слънчогледови семки, белено просо, може и без тях

   Този хляб винаги ми се получава и много го харесваме. В началото не ми ставаше, докато нацеля подходящите маслини, разбрах, че трябва да са по-сухи.

  И последно да помоля някой за сполучлива и вкусна рецепта за  домашна лютеница. С по-точни мерки и обеснения, че не съм правила нивга Party Това ще е за проба, ако се получи добре почвам да варя и на двора Mr. Green
 Запичане на средно ниво, програма основна 3:15
 

# 695
  • Шумен
  • Мнения: 196
...Да споделя, че на робота нарязах чушките, доматите и лука в суров вариант. Прибавих бурканче от пюре син домат подправен с чесън. Добавих олио, сол и захар и пуснах на програма сладко. Стана чудна лютеничка.
Сега съм се замислила, дали да пека синият домат за новата порция или мога да мина само с изцеждане и рязане на дребно в робота. Някой да има идея?

И аз вчера опитах така,само че и патладжана сложих суров(нарязан на кубчета,посолен и изцеден).Нарязах ги и аз на робота.Два пъти я преварявах ,обаче нещо не ми се получи.Има някакъв горчив вкус и се чудим със свеки-дали е от патладжана или от суровите чушки newsm78
При теб как беше?

# 696
  • София
  • Мнения: 4 516
desi78,

Нямаше нищо горчиво при мен. Явно е от патладжана. Моят беше печен и смлян като за кьопоолу, подправен с чесън.

# 697
  • Мнения: 1 777
  Simple SmileПети, много ти благодаря (адашки сме Wink). А някой знае ли в кой момент се слага пектина?
На самата опаковка има рецепта и там пише точно кога се слага. Simple SmileАдашке. Grinning

# 698
  • Мнения: 1 494
Момичета, нямам време да изчета цялата тема (преди време четох доста, но позабравих Blush), днес ще купуваме машина за хляб. Моля ви, дайте ми някакви препоръки- марка, опции, най-общо какво да гледам. Praynig

# 699
  • Мнения: 3 036
 abigale,
Моята хлебопекарна я взех ,юни.
Имаше три вида (и 3те Молинекс)
Но с различни функции
1та моята 165 лв. с 12 програми
за грамаж - 0,500;0,750 и 1кг.
2та беше 215 лв. с 10 програми и то без тази за половинка хляб.
Но беше по скъпа заради цвят инокс.
3та беше 324 лева и беше и за багети.
На други марки нямаше.
Това беше само избора.

# 700
  • Мнения: 1 494
Благодаря!
Видях, че основно се споменава тази марка. Също и Аляска май беше- като по-евтина.
Ще гледам на място.

# 701
  • Мнения: 172
Моята е Severin и съм много доволна.а и не беше много скъпа.Взех си я през май от Денси за около 170лв.

# 702
  • Мнения: 3 036
Kiki_andr,
А с какви опции  и програми е?
Искам да направя сравнение с моята.

# 703
  • в семейството
  • Мнения: 405
Привет на всички и от една нова "пекарка"  Peace .
Днес без много, много да му мислим се сдобихме с пекарна Мулинекс 5000.
И набързо без да ви прочета Embarassed сложих да пека хляб, който е даден в упътването (не от книжката с рецептите). Изреждахме се всички да я гледаме какво прави  Shocked , протриваме ръце че ще ядем топъл хляб , и след чакане от 3ч и 20мин......трагедия  Tired ......"тухла в стената"  Sick . Къде сбърках? newsm78  Дали водата не малко (325мл) или пък маята ми е много(1/2 кубче) или май първо трябваше да ви прочета и тогава да действам. До сега колкото пъти съм се съветвала и съм ви чела, все не съм бъркала  Peace . Ама съм упорита и утре пак ще пробвам. Паднаха ми батериите на фотоапарата, иначе щах да си покажа творението  Mr. Green . И това оставям за утре .

# 704
  • Мнения: 3 036
Ами първо аз слагам от кубчето мая една четвърт.
После наблюдаваш през прозорчето:
ако остава брашно по стените значи му е нужно малко вода.
Но я слагаш с лъжица  - по малко.
Ако пък много бързо обере брашното значи му липсва брашно и пак с лъжицата добавяш.

Общи условия

Активация на акаунт