Машина за хляб - 11 част

  • 96 776
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 96

И още един въпрос имам: къде съхранявате готовия хляб в найлон или кърпа или нещо друго?

след като се изпече завивам с кърпа, така коричката омеква малко.
като изстине го слагам в кутия за хляб.

машината ти няма ли степени на препичане?
пробвай на по-ниска степен.

Има. Сложих я на средна степен. Тази вечер ще правя пак, но без грис, да видим как ще стане.

# 676
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
днес правих fougasse

все мислех, че няма значение кой тип брашно се ползва за рецептите, но тази ме убеди, че има голяма разлика.
хлябът е с пшенично брашно тип 1050.
съвсем различен вкус от бял хляб

   

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 23:12 от asyalein

# 677
  • Хасково
  • Мнения: 612
Ето вчера направих от моят любим сладкиш във машината. Този път сложиш вътре лешници.  Много вкусно стана..


http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7491131



http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7491150

# 678
  • Мнения: 804
Анинцето, сладкиша изгежда разкошен   chef
 Днес мисля да направя сладко от ягоди в машината, някой пробвал ли ? Открих само една рецепта:
3 ч. нарязани плодове
1ч. захар
2 с.л. лимонов сок (незнам пресен или концентрат някакъв newsm78)
 После се чудя ако горещо го затворя в буркан без варене дали е достатъчно newsm78 Някой ако има идеи или е пробвал да каже Praynig

# 679
  • Мнения: 28 691
Казват, че машините се развалят след варене на сладко в тях.
Аз лично не бих пробвала.

# 680
  • Мнения: 386
Казват, че машините се развалят след варене на сладко в тях.

И аз съм го чувала, но не знам какво точно би могло да им се развали, нали имат програма за сладко newsm78
anincenceto, аз изпробвах сладкиша-хареса ми. Много свежо усещане имаш като ядеш, но си го ядох сама, че на другите им киселееше Sunglasses

# 681
  • София
  • Мнения: 4 516
При варене на сладко на мен ми залепна трайно едната бъркалка за оста. Мисля, че на някой му беше блокирала и самата бъркалка. Имаше доста "опарени" след варене на сладко в машината, но пък имаше и няколко доволни потребителя. Аз минах от сладко на лютеница - хем пазя машинката, хем по-полезно.

Да споделя, че на робота нарязах чушките, доматите и лука в суров вариант. Прибавих бурканче от пюре син домат подправен с чесън. Добавих олио, сол и захар и пуснах на програма сладко. Стана чудна лютеничка.

Сега съм се замислила, дали да пека синият домат за новата порция или мога да мина само с изцеждане и рязане на дребно в робота. Някой да има идея?

# 682
  • Мнения: 106
Някой ползвал ли е отложения старт на Мулинекс? Какво ли не правих, не можах да се справя с него. Натискам всичко според указанията в книжката и щом на края се чуе сигнала, вместо да започне да отброява времето назад, започва да върти бъркалките веднага. Къде бъркам  newsm78
СПРАВИ ЛИ СЕ С ОТЛОЖЕНИЯ СТАРТ?АКО ИМАШ НУЖДА ОТ ПОМОЩ ПИШИ.

# 683
  • Хасково
  • Мнения: 612
ala-bala Може би си сложила повече лимон. Но иначе става...  страхотен..  Hug Hug Hug

# 684
  • Мнения: 386
ala-bala Може би си сложила повече лимон. Но иначе става...  страхотен..  Hug Hug Hug

 Един сложих-нормална големина newsm78, той не толкова кисел, просто се усеща вкуса на лимона. На мен си ми хареса и го изядох, нищо че не ми се отразява добре на талията Joy

# 685
  • Хасково
  • Мнения: 612
ala-bala Може би си сложила повече лимон. Но иначе става...  страхотен..  Hug Hug Hug

 Един сложих-нормална големина newsm78, той не толкова кисел, просто се усеща вкуса на лимона. На мен си ми хареса и го изядох, нищо че не ми се отразява добре на талията Joy

 Mr. Green Laughing

# 686
  • Мнения: 804
  Simple SmileКак Сийке, изплаши ме бе. Но сладкото вече го направих и поражения няма, машинката ми е добра  Peace Даже веднага след това спретнах една пърленка на Пина. Стана обаче много рядко, нямах пектин за згъстяване (нямам идея от къде да купя тука и как се казва на английски). Затворих го в буркани както е горещо, излязоха 2 малки бурканчета.
  Simple Smile Рая, много добра идея, лютеница в машината, чудя се дали да пробвам, че мъжа ми е голям фен на домашната лютеница.

# 687
  • София
  • Мнения: 4 516
smily_5q,

Пробвай. Няма да съжаляваш. Идеята вече е пробвана от няколко дами тук.

# 688
  • Мнения: 190
Много моля,ако някой е ползвал извънгаранционен сервиз ,да даде малко инфо.Машината ми не е купувана в България и не е от марките,които имат фирмени сервизи.Преди малко докато правех хляб нещо изпука и спря.Не знам дали да се занимавам или направо нова.

# 689
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
  Simple SmileКак Сийке, изплаши ме бе. Но сладкото вече го направих и поражения няма, машинката ми е добра  Peace Даже веднага след това спретнах една пърленка на Пина. Стана обаче много рядко, нямах пектин за згъстяване (нямам идея от къде да купя тука и как се казва на английски). Затворих го в буркани както е горещо, излязоха 2 малки бурканчета.
  Simple Smile Рая, много добра идея, лютеница в машината, чудя се дали да пробвам, че мъжа ми е голям фен на домашната лютеница.
Гледам ,живееш в Лас Вегас......предполагам в къща,еми какво ти пречи да спретнеш една домашна българска лютеница на двора....тъй в голямата тава и с голямата лопата,малко и те пушек да видат и снажна булка как се поти и бърка LaughingЕйййй,ама,че си и ти,ще вариш в машината Joy
За мъжо жертви всякакви правя Crazy

Общи условия

Активация на акаунт