Машина за хляб - 11 част

  • 96 759
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 198
Не е 195 с.л.,а 195гр захар Grinning Объркала се е в бързината, не и се сърдете PraynigА сладкиша наистина става много хубав. Добре дошла,  anincenceto Grinning

# 661
  • Хасково
  • Мнения: 612
 Mr. Green Да в бързината съм объркала. Ми само в хлебопекарня става защотото тя там си втасва после незнам колко пече и на колко градуса и ...   АникаБ мерси много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 662
  • Мнения: X
Като гледам какъв хубав хляб правите...
И аз се каня от два месеца на тези машинки,ама май-май й дойде времето!Омръзна ми да меся на ръка.В къщи предпочитат домашни питки и хляб...не знам защо се мъча още.

И аз съм се ориентирала към Мулинекс 2000,не виждам другите по-скъпи модели да имат кой знае какви в повече екстри , разликата в цената е 100 лв...

Ако имате някакви препоръки,ще се радвам да споделите...докато не съм купила.От форумите тук съм получавала много полезни съвети,така че разчитам на вас.   bouquet

# 663
  • Мнения: 386
 краси.мира, разликата е в обема и в това, че са с 2 бъркалки. За мен решаващото беше да прави по-малък грамаж хляб, понеже ядем сравнително малко хляб в къщи. Мулинекс 2000 прави 500, 750 и 1 гк. , а другите 750, 1 и 1.5кг .
 Каквото и да избереш, ще ти е незаменим помощник Peace

# 664
  • Мнения: 162

За програма 9 за Лимонов сладкиш
1 час и 50 минути е програмата

2 часа за някакъв си сладкиш  Shocked
във фурната няма ли да стане по-бързо  newsm78
не вярвам рецептата да е само за хлебопекарна  Wink



То може всичко във фурна,ама бъркане,втасване,наглеждане на фурна ит.н.-много работа,а така-слагаш и след 1,30-2часа  ядеш Laughing Grinning

# 665
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 466
краси.мира, разликата е в обема и в това, че са с 2 бъркалки. За мен решаващото беше да прави по-малък грамаж хляб, понеже ядем сравнително малко хляб в къщи. Мулинекс 2000 прави 500, 750 и 1 гк. , а другите 750, 1 и 1.5кг .
 Каквото и да избереш, ще ти е незаменим помощник Peace

Моята Мулинекс е от големите - за 750, 1кг и 1.5 кг, но аз редовно си правя и малки хлебчета от 500г, като ги пека като за грамаж 750. Стават и още как   Peace
По-добре е машината да има 2 бъркалки и да събира повече, аз например правих козунаци тази година на 1.5, къде ще си играеш с козунак на малка машинка. Не е невъзможно де, ама така става по-бързо и лесно.

# 666
  • София :(
  • Мнения: 215
Оризовото хлебче от книжката на аляската се получи чудесно на вид   chef Довечера като го пробваме и на вкус ще напиша рецептата и ще го демонстрирам .

# 667
  • Мнения: 5 177
прибавете и тази рецепта
месих ги на програмата за тесто на мулинекс, само че втасваха само 30 мин, а не 1 час. т.е извадих тестото когато таймера показваше 30 мин

# 668
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
То може всичко във фурна,ама бъркане,втасване,наглеждане на фурна ит.н.-много работа,а така-слагаш и след 1,30-2часа  ядеш Laughing Grinning

почвам да се чудя откога бакпулверът втасва  newsm78
а щом да объркаш един сладкиш е много работа, то няма да коментирам повече  Confused

снощи опитахме нов хляб:
Неаполитански хляб с грис

     


хлябът се прави с бавно втасване, т.е. в хладилник (не е за хора, дето не искат да се занимават  Wink)
2те хлебчета не трябваше да залепват, но нямах толкова място в хладилника, да слагам по-голяма тава.

оризовият хляб засищаше повече  Sunglasses, от този хапнахме 1 за вечеря  hahaha

# 669
  • Мнения: 9 785
asyalein, много добре изглежда хляба, и как си го завила, браво! Нещо от процеса прави ли в хлебопекарната или изцяло на ръка newsm78?

# 670
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
е месен е там, после втасва в хладилник и се пече във фурната.
просто от бавното втасване се утрои, тестото беше малко,
но самите мехурчета вътре са малки и хлябът е много мекичък.

# 671
  • София
  • Мнения: 3 874
asyalein , много добре изглеждат хлебчетата. Peace Аз съм правила хляб с грис и много хубав става, но ще те помоля и за твоята рецепта. Hug

# 672
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein , много добре изглеждат хлебчетата. Peace Аз съм правила хляб с грис и много хубав става, но ще те помоля и за твоята рецепта. Hug

ето рецептата, но предупреждавам, че не е бърза рецепта от типа - всичко в машината и после вадя хляб  Wink

# 673
  • Мнения: 96
Вчера и аз си купих машина. Направих първия хляб и съм много доволна, но коричката стана много дебела и твърда,а вътре си е супер мекичък. Аз ли нещо бъркам или така си става? Правих го по рецепта от книшката с пшеничено брашно и грис.
И още един въпрос имам: къде съхранявате готовия хляб в найлон или кърпа или нещо друго?

# 674
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

И още един въпрос имам: къде съхранявате готовия хляб в найлон или кърпа или нещо друго?

след като се изпече завивам с кърпа, така коричката омеква малко.
като изстине го слагам в кутия за хляб.

машината ти няма ли степени на препичане?
пробвай на по-ниска степен.

Общи условия

Активация на акаунт