Машина за хляб - 11 част

  • 96 578
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 870
  • гр.Разград
  • Мнения: 30
На моите остички също почна да залепва хляба и аз като извадя хляба заливам контейнера с топла вода за 15 минути и после лесно се измиват с ръка.Водата само да покрие остичките.

# 871
  • София
  • Мнения: 367
Бъни, не се притеснявай предварително: първо понакисни контейнерчето и го почисти. Действай си нормално, ако е тръгнала да се разваля, ще се развали, ако не - ще се оправи сама. Казвам го от опит. В началото имах подобен случай, но отшумя от самосебеси. От тогава минаха почти две години и чак сега се развали. Проверявай от време на време как се движи бъркалката. Аз бях забелязала, че ако я оставя накисната цяла нощ, на сутринта като я врътна с пръстче върви малко по-трудно, а като изсъхне върви по-леко. В това не би трябвало да има логика, защото ако я заредя и пусна отложен старт, какво ще стане?

# 872
  • Мнения: 3 036
Момичета,
Снощи правих хляба и този път беше много по добре от предишните два пъти.
Не използвах друго брашно,а различното беше че сложих едно яйце.
Този път бухна и беше вкусен.
Но тези дни ще си купя от хубавото брашно  на Софимел и ще пробвам пак.

# 873
  • Мнения: 386
Lebedka, и аз съм с машина отскоро -от 2 месеца, но досега провал не съм имала. В началото, първите 3-4 пъти спазвах точната рецепта от книжката на Мулинекса, а после го ударих през просото и я карам на око. Гледам да спазвам пропорциите, но експериментирам с различни брашна, в различни съотношения. Мери много точно в началото, после свикваш и можеш да предцениш и на око по вида на тестото дали е добре.

desi_minkova , аз понеже винаги имам доста яйца в хладилника, рядко правя хляб без яйце. И на мен така по-ми харесва, но и сухото мляко заменям с прясно или кисело. Аз процедирам така: слагам едно яйце в мерителната чаша , добавям кисело или прясно мляко до 120-150мл. и допълвам с вода до необходимото. Винаги става страхотем хляб.

# 874
  • Мнения: X
И моята машина е отскоро,от 20-на дена.Всеки ден пека хляб и ми се получава.Използвам рецептите и мерителните чашка и лъжичка към машинката.И на мен козунака само не ми стана сладък и не се наду толкова,колкото исках.Но хляба става винаги супер.

# 875
  • Мнения: 10
Благодаря ви за укуражаващити отговори.Ще продължанам опитити защото съм упорита, а и вие ми давате допълнителен стимул с вашите успехи. Искам да ви попитам за мерителната лъжичка която е с машината.Направих съпоставка с размерите на една обикновенна супена и чаена лъжичка-мерителната събира точно по две.Вие как точно я използвате.

# 876
  • Мнения: 438
Лебедка - аз бих те посъветвала да си вземеш кухненска везна. Тогава можеш да бъдеш сигурна в мерките и вероятността за провали е по-малка.

# 877
Благодаря ви за укуражаващити отговори.Ще продължанам опитити защото съм упорита, а и вие ми давате допълнителен стимул с вашите успехи. Искам да ви попитам за мерителната лъжичка която е с машината.Направих съпоставка с размерите на една обикновенна супена и чаена лъжичка-мерителната събира точно по две.Вие как точно я използвате.

В моят кашон нямаше мерителни лъжички и ми подариха -  има 1 чаша, 1 с.л., 1 ч.л. и 2 други, не съм ги сравнявала с нормалните, но с тези мерки става идеално рецептата. Везна също е добър начин, но при мен няма място, а и ми се видя скъпо удоволствие. Ако я ползваш и за други неща - ти си прецени

# 878
  • Мнения: 3 036
ala-bala ,
Винаги до сега когато съм правила хляб с яйце,
не съм се проваляла.
Но в къщи казват понякога че има повече вкус на козунак,отколкото на хляб.
Но аз си го харесвам и много хубаво ми миреше.

# 879
  • На село
  • Мнения: 872
Момичета, как да извадя бъркалките от тестото преди печенето? Чела съм, че някои от вас го правят. Мулинекс 5000 ми е машинката, ако има значение.
Благодаря предварително!

# 880
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, как да извадя бъркалките от тестото преди печенето? Чела съм, че някои от вас го правят. Мулинекс 5000 ми е машинката, ако има значение.
Благодаря предварително!

В книжката трябва да има таблица за програмите,коя колко меси,колко почива,колко пак меси,колко втасва и т.н.Трябва да видиш на програмата,която използваш,кога е последното замесване(всъщност след това започва и последното втасване и следва печене),след него вземаш бъркалката.
Дано съм обяснила добре.

# 881
  • Мнения: 4 406
последните 2 месения са по 10 секунди и на мен ми се струват незначителни. затова вадя бъркалката веднага щом свърши основното месене.

# 882
  • София
  • Мнения: 10 211
последните 2 месения са по 10 секунди и на мен ми се струват незначителни. затова вадя бъркалката веднага щом свърши основното месене.
Не ти ли превтасва тестото така?Аз веднъж погрешка го направих това и превтаса.Месенията са по 10сек,но след тях тестото спада и после втасва отново,това според мен им е фатката на тези кратки премесвания. Peace

# 883
  • Мнения: 4 406
ами не, винаги резултатът е бил чудесен.

# 884
  • Мнения: 1 265
SOS, SOS - ДО ВСИЧКИ КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ ДА ПОМОГНАТ !!???
Мили момичета, ако си спомняте скоро си купихме "АЛЯСКА". Правя хляб почти през ден по рецепта - 3ччбрашно, 1чч вода, 1сл захар, сол, мляко, мая - програма 2. На мен и сина ми ни много харесва. ЗА ДА СЕ ПОХВАЛЯ направих хляб на моя приятелка и и го занесах още топъл. Ядохме и останалото го е завила в кърпа.Слага го в шкаф и днес бие тревога - хляба СТАНАЛ на гъба - зелено- жълто - черен и мирише. Месен точно преди 11дни - тя вчера го вижда. Казва ми, че ТАКОВА ЧУДО до сега не е виждала. И друг път е оставяла хляб, но не е бил такъв. Притеснението ни идва от това, да не прави някакво окисление машината - понеже е с тефлон - да не получиме отравяне. Благодаря на всички ви и се извинявам за глупавия въпрос, но и аз не бях виждала такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт