Машина за хляб - 11 част

• 96 565
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 900
Рая, да, моля питай го, но мисля, че едва ли е бутал самият корпус, защото той си работи. проблемът е в перката отдолу на самото казанче. баща ми я разглоби изцяло, махна нитовете, смени гумичката, нещо наречено серпентина, сложи болтове с гайки вместо нитовете, за да може пок да се отвори в случай на нужда.
обаче нещо не е дотатъчно затегнато май, щом осста се затруднява да върти бъркалката, докато меси.

баща ми каза, че вътре механизмът е бил черен от нагар, резултат от правенето на сладко  Sad
моят съвет е да пропускате тази рецепта, сладкото е вкусно, но жертвата не си заслужава!!!

# 901
Записвам се!

# 902
  • София
Бумеранг,

Точно корпуса беше отворил. При мен като пуснеш машината, без да слагаш казанчето и хванеш с пръсти онази част, която върти оста (кръглото, зъбато, въртящо се нещо на дъното) и можеш да го спреш. Междувременно другото (за машина с две бъркалки ФИФ говоря) си се върти.

А за сладкото и аз правих веднъж и после съжалявах.

# 903
Благодаря!
при мен проблемът не е в корпуса.
ще си поръчам ново казанче. вчера с такава тъга си купих хляб...  все едно досега съм се возила на БМВ последен модел, а се налага да ползвам градски транспорт  Laughing Laughing

# 904
  • София
Мда. И аз ходех като болна през седмицата, когато не ми работеше машината. Колко торти и кексове направих тогава - не е истина, че успяхме да ги изядем. Нали знаеш - като няма хляб, ядем пасти.

Успех с намирането на казанче.

# 905
Опитах такъв хляб при приятели-мнооого ни хареса.Но с нашите кг. сме само за такава машина...

# 906
Някой успя ли вече да изпробва тази рецепта със сода? Отзиви?

# 907
Някой успя ли вече да изпробва тази рецепта със сода? Отзиви?
Да - аз днес направих тестото,но го изпробвах за мекици.
Наложи ми се да досложа брашно и ми се струва,че бъркалките въртяха трудно.
Но мисля,че най-важното е ,че у дома харесаха мекиците и ще го правя пак.
Благодарности за рецептата!

# 908
  • София
Момичета, могат ли да се намерят ... казанчета ли се казват, как, самите контейнерчета, като резервна част? Моето има проблем с въртенето и то, а не ми се ще да скапвам мотора... а пекарната си е новичка почти, изобщо... къде да търся такова нещо? Помощ, мооля...

# 909
Момичета, могат ли да се намерят ... казанчета ли се казват, как, самите контейнерчета, като резервна част? Моето има проблем с въртенето и то, а не ми се ще да скапвам мотора... а пекарната си е новичка почти, изобщо... къде да търся такова нещо? Помощ, мооля...

В гаранционния сервиз го занеси и искай да ти го сменят или отремонтират.А най лесно е според мен да го занесеш в магазина откъдето си купила машинката и те да се разправят със сервиза.Определено ще стане по бързо,защото знаят че имат 1 месец срок,а сервиза може да те моткат.Успех Grinning

# 910
  • София

В гаранционния сервиз го занеси и искай да ти го сменят или отремонтират.А най лесно е според мен да го занесеш в магазина откъдето си купила машинката и те да се разправят със сервиза.Определено ще стане по бързо,защото знаят че имат 1 месец срок,а сервиза може да те моткат.Успех Grinning

Е не е чак толкова нова, в смисъл, на 1/2 година примерно...

# 911
Значи  е гаранционна.Все пак мисля, че на всички машинки гаранцията е поне 2 години.Ако не е, просто отиваш в сервиза и искаш да си купиш ново казанче.Ако поддържат този модел не би трябвали да имаш проблеми.

# 912
в гаранцията на Мулинекс пише, че движимите части - тези, които се отделят от корпуса- не подлежат на гаранция. в това число са казанчетата.

# 913
  • София
А има ли място, от където могат да се вземат / купят?

# 914
в гаранцията на Мулинекс пише, че движимите части - тези, които се отделят от корпуса- не подлежат на гаранция. в това число са казанчетата.

Не съм съгласна.Моето казанче го смениха,без проблеми.Само гледаха да не е наранено самото казанче.Като видяха че проблема е в бъркалката (излизаше от оста),а казанчето самото е здраво,направо ми го смениха с ново.Машината ми също е Мулинекс.

Общи условия

Активация на акаунт