Машина за хляб - 11 част

• 96 577
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 930
Валенце, дай телефон, да се обзаведа и аз!

# 931
Момичета,извинявайте,че се забавих с отговора,но неделята ми беше заета...
Ето го хляба...

Ето и рецептата: / от книжката е /
за 750 гр.

300 мл вода
2 с л олио
2 с л мед
1,5 ч л сол
240 гр ръжено брашно
240 гр пълнозърнесто брашно
2 ч л мая
След сигнала
75 гр ленено семе
25 гр слънчогледово семе
15 гр маково семе
Пече се на 8 програма /за Мулинекс 5000/
Програмата е 3 ч и 45 мин.

# 932
  • София
Валенце, дай телефон, да се обзаведа и аз!
http://www.servicebg.net/BASES/Servizni%20Bazi%2003_2007.htm
Ето тука са телефоните на България сервиз в различните градове.Може би за Сф директно отиваш и си купуваш.Някой по-напред също май беше дал линк.Може би е добре да се сложат линкове към подобни сервизи на първа страница.

# 933
  • в семейството
Здравейте момичета!   bouquet
Отдавна не съм ви писала, та сега ще споделя какво правя последните седмици с машината. Купих си бяло брашно, пшенични трици и овесени трици. Първата рецепта ми беше:
-30гр. трици (общо то двата вида)
-останалото до 600гр. бяло брашно,
-вода 350мл.,
-1/4 кубче мая
-сол
-захар
- 2с.л. олио
Програма 1 -за основен хляб.
Стана супер.    chef Приличаше на грахам.
След това, реших да увелича триците, нали са полезни  Wink . Двойна доза трици (пак от двата вида) и съответно намалих брашното.Увеличих и водата на 380 мл. Пекох на програма 3. Не стана добре. Спадна ми горната коричка.  Sad
После пък запазих пропорциите трици и брашно и намалих водата на 350мл. Стана, ама много се рони, коричката още по-дебела и в началото много се чудих от какво така не стои хубав (а уж втасал).
Вчера направих пак по първата рецепта и си стана супер.
Извод(моя разбира се):като се прекали с триците и не става хубав.
Струва ми се, че така идва по-изгодно, отколкото да купувам специално брашно.
Доколкото си спомням 200гр. от триците струваше около 1,70лв.
Е това е за сега, което мога да споделя.   bouquet   chef

# 934
А кексове и други благини стават ли?  chef

# 935
Ето две снимки от днешният ми хляб. Правя си го по една и съща рецепта всеки път и е много сполучлив. Само експериментирам с видовете брашна и количественото им съотношение. Днешният е с типово и царевично брашно:

# 936
за тези, които имат нужда- казанчета за Мулинекс има в склада на БГСервиз във Варна, на бул. Трети Март 36. ще ми струва 30 лв. ( в този ред на мисли- е****ти скъпото сладко излезе, нали заради него си повредих казанчето !!!)
от утре пак ще пека хляб  Laughing

# 937
Бумеранг, чакам снимки и рецепти Peace.

# 938
Здравейте и от мен. Grinning
Включвам се в отбора на хлебарите с първия си хляб. Party

Ето Северинката Heart Eyes и хлебчето. Blush

Рецептата е от книжката,за 750 гр хляб.

и филийка

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 20:12 от Ванчето

# 939
Ванчето, много добре изглежда хляба ти Peace. Може ли да напишеш рецептата, но за 1 кг, че не ми се занимава с малки хлебчета. Предварително благодаря!

# 940
Поли,благодаря. Grinning

Рецепта мога да дам за 750 и 1000 гр хляб.
Ето за 1000 гр.

1 1/2 чл суха мая
600 гр пш.брашно
3 с.л.захар
2 1/4 ч.л.сол
2 1/4 с.л. масло
220 мл пр.мляко
180 мл вода
програма бял хляб,средна степен на изпичане.

Аз добавих на око още няколко лъжици брашно, и още малко олио докато ми хареса консистенцията. Blush

# 941
Утре ще правя хляб и ще се възползвам от твоята рецепта, но съм си патила от такова добавяне на съставки, затова ще се придържам към оригинала. После ще пиша за резултата. Благодаря ти  bouquet!

# 942
Утре ще правя хляб и ще се възползвам от твоята рецепта, но съм си патила от такова добавяне на съставки, затова ще се придържам към оригинала. После ще пиша за резултата. Благодаря ти  bouquet!

BlushАз добавях смело,но меся на ръка и съм наясно горе-долу за консистенцията...

Или пък късмет на начинаещия. Mr. Green

# 943
За късмета на начинаещия напълно съм съгласна Peace. Моят първи хляб стана разкошен. После съм имала един или два провала, но общо взето - другите са се получавали. Пожелавам ти само сполучливи рецепти да изпробваш и да пускаш хубави снимки, че тука малко постно стана откъм фотографии, незнам защо newsm78.

# 944
Благодаря Поли. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт