Отговори
# 195
Биби, аз вярвам в уроки, защото мен самата са ме урочасвали. А и племенниците ми - също. Те са усмихнати и слънчеви деца. И добре, че си имаме една баба, близо до нас, при която по всяко време ходим, когато се наложи. И аз с очите си съм виждала малкия да реве, та се къса и аз го люлея, докато майка му отиде при бабата да му бае, докато се върне, детето се успокоява. Така че, много хубаво си направила с този червен конец. И аз си мисля да си вържа едно синьо мънисто на червен конец за всеки случай, ама все забравям да изнамеря вкъщи синьо мънисто. smile3506
И моето кръвно беше 110/70, когато ходих да ме записват на ЖК.

# 196
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Имам едно въпросче малко в страни от всичките ни теми.
Надявам се да не ви отегчавам, но българското черноморие не ми е много познато и се чудим къде да ходим на по-тихо местенце. Ще съм ви благодарна ако ме охътите за някой курарт от Варна на юг. Благодаря и пишете на ЛС да не пълним темата излишно.

# 197
  • София
Здравейте...и аз днес бях на ФМ

Бях при Д-р Врагалева във "ФЕМИНА". Гледа костици на горни и долни  крайници, имаме по 5 пръстчета, дробчета, стомах, гръбнак...и естественно костицата на носа- извън риск сме . Но и лекарката каза, че единственно Феталната Морфология може да даде точно риска за хромозомни изменения,а БХС е прогнозен и не е миродавен. Тъка, че Чаено Момиче- не се притеснявай излишно, а час по-скоро иди на ФМ.

Помолих и за диск, който довечера ще пуснем на домочадието  Crazy

Каза ми и пола.....просто не очаквах толкова рано, но тя каза че просто случайно е видяла пишлето, а иначе гледа основно органите и не и е това целта.

Каза, че ще си имаме 90% още едно момченце, но ми е чудно, дали толкова рано е възможно да се види пола? На някой друг, освен КАСПЪР, казаха ли пола?

А ние с Каспър, май ще сме мъжки майки Joy Joy

# 198
Бръм, ти ще си правиш ли БХС в такъв случай? Аз реших да си направя и двете - утре БХС, а в сряда ФМ. И аз съм при Врагалева. Но след твоя коментар се чудя какво да направя....

# 199
Я ми обяснете за какво се правят тези изследвания???
БХС за какво е?
ФМ за какво е?

кога се правят, това ли са изследванията за синдром на Даун???
Моят лекар ми каза, че трябва да правя нещо към 12-тата седмица ама забравих какво Embarassed
Правело се само на 2 места в София и струвало 65 лв. и не се поемало от ЗК.

# 200
BIBI_SZ двуяйчни са бебоците. Гледам да лежа и да си почивам, ама като се чувствам добре предпочитам да съм на работа. Моята работа е спокойна, седя си в офиса, работя си на компютъра.

Бръм на мен в сряда на ФТ доки ми каза, че едното е момче, но другото не се виждаше, а днес на др. лекар от Майчин дом ми каза, че едното ще е момиче.

доня КОПРИВА тези изследвания за Даун и аномалии. Аз знам, че БХС струва 22 лв. в майчин дом, някъде четох, за др. на мен лично за ехограф, тъй като при мен не може да е кръвно, че съм с близнаци, ми взеха 30 лв.

# 201
Честито, Бръм!
Аз нямам търпение да разбрера какво ще е малкото бебоче, но се оказва че е много срамежливо и не се показва. Аз също ходя при Врагалева, тя ми каза че пола може да се види и с вагинална сонда. За съжаление не искаше да рискува, защото имам ниско разположена плацента.
Бръм и Елмина, при Врагалева ли мислите да правите всички ФМ? Навсякъде чета за Димитрова, Мазнейкова и Марков, но не може само те да са най-добрите специалистите в цяла България.

# 202
  • София
Елмина, Аз засега не мисля да правя БХС, при положение, че всичко е в норма, но Врагалева каза че към 18 седм. е хубаво да се направи, все пак дава някаква информация, но след това- задължително втората ФМ ( там се гледат други неща).

щом си решила да ходиш, направи-БХС, нищо че е прогнозен, важното е какво ще ти каже Врагалева, като види бебето" черно на бяло" и измери всички органи.  

Успех...и да пишеш какво е казала

Браво Nikolina-pikolina...с един удар 2 генетично различни дечица! направо си уцелила 10-ката! А ако са и разнополови....супер! Сега наистина  трябва да се пазиш повече!
u6inka, следващата ФМ съм записала при Марков, че нямаше по-ранни часове за него. ще направя съпоставка между него и Врагалева Wink   и ще разкажа.

# 203
Доня коприва, в "полезно за четене" още в началото има много подробно описание за БХС (биохимичен скрийнинг) и ФМ (Фетлна морфология) Там ще видиш кога, защо и как се прави.

Шушинка, за Димитрова от нашия форум четох че нищо не казва ако не я питаш, за Мазнейкова Бамби 25 ако не се лъжа ни пусна един видео материал от "Здравей България" по НТВ, а за Марков мисля че се записваха часове за след повече от месец. За Врагалева до сега имаше само добри отзиви.

Бръм, права си! Ще направя каквото трябва пък да става каквото ще! Задължително ще пиша. Сега имам и драма, че много ме боли един зъб...

# 204
Ако искате да правите БХС първо се прави ФМ и с резултатите от нея се отива МД, а не обратното. Защото при ФМ се измерва НТ, която е един от показателите за определяне на резултатите от БХС. Ранният БХС струва 37 лв, късният 22 лв.

До колкото разбрах от други теми, Марков не приема в последния момент. Август е в отпуска. Аз при него си правих първата ФМ и за втората се записах тогава. Каза ми и пола на 80% сигурност - момиченце  преди 2 седмици и сега чакам следваш УЗИ, за да се потвърди или не.

# 205
  • София
Каза, че ще си имаме 90% още едно момченце, но ми е чудно, дали толкова рано е възможно да се види пола? На някой друг, освен КАСПЪР, казаха ли пола?

А ние с Каспър, май ще сме мъжки майки Joy Joy
Здравей,
и на мен ми казаха пола във Фемина - в началото на 13 седмица Simple Smile
Съвсем нормално е да се вижда - просто трябва качествен апарат, добър ултразвуков специалист и малкия човек да застане добре Simple Smile
И при нас казаха момченце - 80% вероятност Simple Smile Явно момченцата по-лесно се виждат Wink
(В западните сайтове - където и да гледах, обикновено казват, че в 3 месец пола е явно изразен и може да бъде определен при ултразвуков преглед)

Може ли да споделиш малко инфо за диска - ти ли го занесе или ти го дадоха от там? CD или DVD?
Мисля и аз да поискам следващия път, та затова питам Simple Smile

# 206
Момичета , леко бременеене ви желая ...А мен ме отпишете - направих спонтанен аборт.

# 207
Здравейте т мен, отдавна не съм писала, но все не остава време. Опитвам обаче да ви чета. При мен няма нищо ново.
Съжалявам за случилото се с adi75 и силно те прегръщам... Hug и и пожелавам ти успех и щасте за в бъдеще.
Аз смятам да ходя на ФМ през юли месец при Мазнейкова, а лекарката при която съм на ЖК каза че в 16-та седм. ще правим БХС.
Желая усмивки и добро настроение на всички.
За сега чао   bouquet

# 208
adi75 много съжалявам! Дано скоро пак да пишеш в отчетни! Hug

# 209
Ади, мила,
с такъв ентусиазъм четях какво става с декемврийските мами и направо...това, че си направила спонтанен аборт много ме натъжи. Много искам да ти кажа нещо мило и да те успокоя, но е трудно в този момент да намеря такива думи. Ще си позволя обаче да повторя нещо, което всеки лекар казва. А то е, че до трети месец е рисково за спонтанен аборт, но ако има такова нещо причината е, че плода не се развива добре и самата природа предотвратява раждането на бебе с увреждания. Не се отчайвай и не се затваряй в себе си, а потърси всичко хубаво, което би ти помогнало да продължиш. Вярвам, че ще успееш и разчитам да се похвалиш скоро с добра новина.
 Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт