61-ва американска тема в чест на Mike Keith

• 18 465
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
да, благодаря, това наистина е важна информация за престоя....ама на каква база имиграционните ти определят престоя..на какво основание...не вярвам да е субективно, ами трябва да е подплатено все пак, нали?
А този формуляр, който се попълва с молба за удаължаване на престоя откъде се взима и съответно къде се подава?

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 23:24 от мом4е6ка мама

# 241
момчешка мама, не искам да те притеснявам, само писах какво се е предложило като програма, не се знае кога и дали ще се приеме Peace
с нато виза, би трябвало някой да ви прави визите, така, че той ще знае дали е проблем.
На летището обаче са тези, от които зависи за колко ще ви е престоя, както вече са ти казали момичетата и може да се удължи в зависимост от статуса ви тук.

# 242
да, благодаря, това наистина е важна информация за престоя....ама на каква база имиграционните ти определят престоя..на какво основание...не вярвам да е субективно, ами трябва да е подплатено все пак, нали?

Баш субективно е. На майка ми и двата пъти й дадоха по 6 месеца, а на сестрата на мъжа ми й дадоха 2 месеца, мисля (не помня точно, но по-малко от 6 беше във всички случаи).

# 243
Мале момичета стискайте ни палци!!! Имаме ужасна буря с градушка като череши и става все по-голяма! Такова нещо не съм виждала! Такива гръмотевици и светкавици никога не съм чувала! Цялата къща се тресе! Пак удри светкавица на един от съседите дърво, имаме 3 огромни бора, а тая градушка с/у стъклата бие, децата направо пощуряха! Дано не се наводним или не счупи нещо, някакъв ужас е!!! #Crazy

# 244
Тандури, вие в зоната на здрача ли сте, бе  ooooh!

# 245
Мани, мани! Сега пък пекна слънце, продължава да шурти като ненормално, но за смета на това градушката спря. Сега ще излизаме да видим в какво състояние ни е другата кола, щото едната е отвънка. Долу шахтите на улицата се запушиха от листата и клоните дето събори вятъра (беше нещо ужасно), но поне чувам че гръмотевиците се отдалечават. Аз никога не съм се страхувала от гръмотевична буря, обаче за 1 седмица 3 пъти да падне гръм толкова близо до нас не ми се вижда нормално, Ели горкото трепери като лист.

# 246
Тандури, айде да минава по- бързо.
Аз бях забравила за пролетните дъждове в Б-я. Скоро след като си отидохме валя град и в съседно село до Плевен, града беше колкото яйце, даваха даже по новините...добре, че при нас нямаше такива изпълнения...

момчешка мама, забравих по- рано- няма проблеми с тенекиените кутии на адаптираното мляко и аз такава носих.

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 06:47 от benson10

# 247
Момчешка мама, стандартно се дават 6 месеца престой ако си с open билет за връщане. Ако билетът е с фиксирани дати се дава в зависимост от датите. За повече от 6 месеца не съм чувала. По отношение на удължаване на престоя си в САЩ пускаш форм (има я в страницата, ще ти я метна по-късно че сега ме мързи да търся). Обикновенно, когато си пуснала форм+таксата, до пристигане на отказ или продължение си ЛЕГАЛНО пребиваващ. Пробвай да не фиксираш дата за връщане и някъде по средата на престоя пусни форм

# 248
Бенс, ти пък къде я забърса тази кашлица  Confused Да се оправяш бързо! Половинката няма да идва, тъкмо повод за още една ваканция  Sunglasses

Кейси, Борис винаги ме убива с тези очи! То бива, бива ГОЛЕМИ пък и СИНИ еееееееее!!!!!! Бодито е супер  Laughing

Момчешка мама, родителите ми имат визи за 5г или за 10г. Когато влязат в САЩ с тези визи им се дава печат в паспорта на едно картонче, на което пише колко могат да стоят в страната. Обикновено им дават 6месеца, като билетите им са за отиване и връщане за 30-тина дни. Т.е. както са ти обяснили вече момичетата, с твоята виза от 1г практически ще можеш да стоиш най-много 6месеца.

Аз за този формуляр за удължаване на престоя за първи път чувам. За някой проработило ли е въобще?

# 249
Аз за този формуляр за удължаване на престоя за първи път чувам. За някой проработило ли е въобще?

Да, просто е. На майка ми и го продължиха без проблем за още 6 месеца - http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 45f3d6a1RCRD#need
трябва да подадеш форма I-539 (Application to Extend/Change Nonimmigrant Status) + такса, и разни други докИменти.

За момчешка мама - ето информация за визата.

# 250
Питанка:на някой от вас налагало ли му се е да удължава на престоя на дете в БГ, което не е БГ гражданин?Занимавали ли сте се с вадене на виза и т.н.?

# 251
Биз,баш на теб не ти прилича да завиждаш,обиколи света последните 6м  Grinning Grinningхилтън хед,фем.кондо комплекс на 2мин от плажа,програма плаж-спане-плаж-спане. Аз чета,баща им спи и на плажа или се кисне във водата. Децата са супер хепи,не сме ги чули цял ден вчера,аз успях 300 стра да омета без прекъсване..ехееееееее
*
Блажка-новости като тестови системи имах наум и не само (Вазов като метафора и не само). Ния е много малка,но ми прави впечатление че се прескачат, за мен важни, тухли от инфо,а после искат да видят построена сграда. Не разбирам как преразказ на подобен текст учи на мислене и показва какъв запас има детето,подобно упраженение съм правила на англ. в 4ти клас по моя спомен.
Ще ми с децата да имат блоковете преди да строят сгради с дупки само за да минат изпита.Не съм учила за това,нямам никаква теорет,подготовка и мнението ми е абсол.на лаик,но откакто дадоха на детето ни да смята с 0 без никой да и е обяснил какво е 0 (проверено) имам много ? в каталясалата си глава.

# 252
Брат ми стои по цял ден в къщи докато съм на работа тук във Флорида и реших да ви помоля да ми кажете някои чат ако знаете да си говори с българи, не иска да използва този сайт защото е само за майки
мерси

# 253
  • Boston, MA
Кейс, много вкусен вирус! Доста по-различен от Сами, но пак и двамата много приличат на теб!

Момчешка мама, и моята рода е имала дълги визи (5-10 годишни), но повече от 6 месеца престой не са им давали. Ние винаги сме купували билети с фиксирани дати, ден-два преди изтичане на 6 месеца, за да нямаме проблеми.

# 254
Блажка-новости като тестови системи имах наум и не само (Вазов като метафора и не само). Ния е много малка,но ми прави впечатление че се прескачат, за мен важни, тухли от инфо,а после искат да видят построена сграда. Не разбирам как преразказ на подобен текст учи на мислене и показва какъв запас има детето,подобно упраженение съм правила на англ. в 4ти клас по моя спомен.
Ще ми с децата да имат блоковете преди да строят сгради с дупки само за да минат изпита.Не съм учила за това,нямам никаква теорет,подготовка и мнението ми е абсол.на лаик,но откакто дадоха на детето ни да смята с 0 без никой да и е обяснил какво е 0 (проверено) имам много ? в каталясалата си глава.
И аз не знам какъв е точно смисълът на това да се прави преразказ в 7-ми клас. На мене ми харесваше нашата система, която изискваше да се пише отговор на литературен въпрос. Това предполагаше умение да изкажеш структурирано и аргументирано мнение, беше стъпка към по-комплексни съчинения, показваше дали можеш да четеш с разбиране и изобщо да работиш с текст, а всичко това има приложение, каквото и да работиш по-късно, особено в днешно време, когато писането е толкова важно.
За 0-то - не знам, не съм останала с такива впечатления. Моите деца не са събирали с нула толкова малки, или аз не съм забелязала, или е станало някак неусетно. Присъствала съм само на един урок в предучилищната, който включваше нулата, и бях очарована. Учителката го правеше чрез литературната история за Zero the Hero, който си мисли колко е нищожен и никой не го брои за нищо, но в един момент осъзнава, че всъщност е много важен, защото формира десетиците. Имаха даже кукла на въпросния Зиро, и учителката им разиграваше театър, когато стигнеха до ново число, завършващо на нула - така отброяваха по още един ден до 100-ия ден на учебната година, и междувременно се учеха да броят до 100. Чуден подход беше, за мене поне.

Общи условия

Активация на акаунт