Страшно вкусна

  • 7 482
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 190
супа  Grinning
Хапвали сме вече няколко пъти от нея ммм

Забравих да напиша, който не обича чесън, може да сложи само оцет или оцет и черен пипер  chef

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 15:10 от Toni4ka

# 1
  • София
  • Мнения: 605
toni4ka, или дай рецептата, защото от посоченият линк не се отваря нищо-поне при мен, или пробвай пак да го качиш Praynig

# 2
  • София
  • Мнения: 605
сега пак пробвах и стана Crazyнещо явно е било на момента от сайта на бон апети ooooh!

# 3
  • Мнения: 1 190
 Grinning

.. И много бързо става  chef

# 4
  • Мнения: 7 474
Ето я рецептата и аз чак от втория път я видях-не е лоша хич  Crazy



Пиле шкембе
Гост: Параскева Венева
24/5/2008


Списък на необходимите продукти:

400 г пилешки гърди
40-50 г масло
750 мл прясно мляко
3 ч. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. оцет


Начин на приготвяне:


   

1. Месото се сварява в подсолена вряла вода, след което се обезкостява и се нарязва на малки парченца.
   

2. Млякото се сипва в бульона от варенето на пилето.
   

3. Маслото се разтопява и се смесва с брашното.
   

4. Разбърква се добре и се прибавя малко от млякото. Поръсва се с червен пипер.
   

5. Сместа се сипва в чорбата, като може да се посоли.
   

6. Надробеното пилешко месо се връща в супата.
   

7. Счуканият чесън се смесва с оцета. Готовата супа се сервира със заливката от чесън и оцет.

# 5
  • Мнения: 1 352
Отдавна се каня аз да направя шкембе чорба.......... без шкембе. Бях намерила рецепта за шкембе чорба с пилешки воденички (дали не беше на Бордовски newsm78), много ми е интересно какво ще се получи.

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Е това направо ме уби! Не е ли много странен вкуса?  newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 3 816
Много е вкусна, правили сме я многократно. С воденички също става, правих я веднъж и така. Peace

# 8
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Ааааааа, отивам за гърди. Мъж ми е болен и тъкмо ще му спретна супичка, хем полезно ще е, хем вкусно

# 9
  • Мнения: 1 190
Е това направо ме уби! Не е ли много странен вкуса?  newsm78

.. Кое newsm78 , ако имаш предвид воденичките пробвай варианта, който аз дадох Grinning няма да сбъркаш Wink

# 10
  • Мнения: 1 352
Аз на нормална пилешка супа съм слагала оцет с чесън и магданоз (както при шкембето), е нямаше такава отврат. Но това пък е различно, щом казват, че е хубаво ще се пробва.

# 11
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Аз правя шкембе-чорбата със свинско месо. Става убиец.

# 12
  • Мнения: 3 641
Аз правя шкембе-чорбата със свинско месо. Става убиец.
А, рецепта за тази супичка Embarassed
С пилешкото ще я направя със сигурност, но и тов ами се струва вкусно със свинско Hug

# 13
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Нарязвам 300-400 гр свинско на кубчета, колкото крутони, добавям вода и малко сол, варя. Отпенвам. Когато месото почти се е сварило добавям 1 глава стал лук, накълцана на ситно. Когато уври всичко сипвам половин литър прясно мляко. Загрявам 50 мл олио с една с.л. червен пипер в МВ и изливам при супата. Поднасям с оцет и чесън. Бързо е и вкусно.  Peace

# 14
  • Мнения: 3 641
Ерика, много благодаря  bouquet
Само да не объркам хубавата супичка и млякото да се подсече Crazy

# 15
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Ерика, много благодаря  bouquet
Само да не объркам хубавата супичка и млякото да се подсече Crazy

няма такава опастност, никога не ми се е пресичала..... за сметка на почти всяка супа със застройка от кисело мляко и яйце  Embarassed

# 16
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Направих я, чудничка е.

Ето я и моята супичка

# 17
  • Мнения: 1 190
maruika s браво, изглежда чудно smile3501

# 18
  • Мнения: 1 352
Ооохххх, майкоооо, лигите ми потекоха Sad. С какво месо я прави, Марулке?

# 19
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Ооохххх, майкоооо, лигите ми потекоха Sad. С какво месо я прави, Марулке?

С пилешки гърди. newsm57

# 20
  • Мнения: 22 867
Наистина страхотна вкусотия! И взе, че свърши за отрицателно време.........Правих я с воденички, защото само това пилешко имах в хладилника.
Toni4kа, благодаря за рецептата!  bouquet


# 21
  • София
  • Мнения: 15 485
Ще я направя още днес.Тъкмо се чудех какво да измислям вече за пилешките гърди или филенца.И аз сама не знам защо, но винаги когато пазарувам, зареждам много филенца и гърди в камерата.

# 22
  • София
  • Мнения: 15 485
Шкембе чорба от свински джолан, клик Simple Smile

# 23
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Тони-изглежда страхотна тази супа,непременно ще я пробвам.  bouquet

# 24
  • Мнения: 585
Голям фен съм на свинския джолан, ще я пробвам задължително тази супичка, нали пак по същия начин я правиш, като стандартното шкембе?

# 25
  • Мнения: 1 352
Ох, защо ме мъчите така с тези снимки?
 За днес ще правя едни патладжани, но утре няма да и се размине на тази супа.

# 26
  • София
  • Мнения: 15 485
Голям фен съм на свинския джолан, ще я пробвам задължително тази супичка, нали пак по същия начин я правиш, като стандартното шкембе?

Направих я по дадената рецепта.Само първо сварих много добре джолана в тенджера под налягане, докато падне месото. На вкус е абсолютно същата като шкембе чорба, даже по вкусна.Аз шкембе не готвя, защото ми мирише.

# 27
  • София
  • Мнения: 5 738
Вчера я направих и много ни хареса! Hug

# 28
  • София
  • Мнения: 3 271
Лесна е и ще се пробвам да я направя bowuu

# 29
  • София
  • Мнения: 10 858
О, бях забравила тази супичка. Гледах предаването и си бях наумила да я направя, но съм забравила. Благодаря, че ми припомни. И там жената каза, че ставала страшно вкусна!  Heart Eyes

# 30
  • Мнения: 585
Голям фен съм на свинския джолан, ще я пробвам задължително тази супичка, нали пак по същия начин я правиш, като стандартното шкембе?

Направих я по дадената рецепта.Само първо сварих много добре джолана в тенджера под налягане, докато падне месото. На вкус е абсолютно същата като шкембе чорба, даже по вкусна.Аз шкембе не готвя, защото ми мирише.

Супер, аз джоланчето също го варя в тенджера под налягане, но никога не ми е хрумвало да правя супа от бульона. Правя картофи, нарязвам ги на кръгчета по см дебели, нарязвам много магданоз, шарен пипер и сипвам от бульона; стават уникални; а месцето запичам леко с малко масло Simple Smile Разбира се докато го варя слагам подправки, лук, морков, целина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт