М & БИ - 73

• 23 990
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Ние пак сме с гости, май не можах да ги изплаша с манджата вчера  Joy 

Дезърт, давай рецептите, щом е за кльопачка, няма кой от този форум да откаже  bowuu  Пък и турските манджи са мммммм   много вкуснички  chef

Нафасима, аз и люто обичам, и сладко много, и кисело също, то и характера ми е такъв -на моменти  Joy

Тук съм момичета, ама дано не се заседявам много, че ми се спиии

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 00:43 от Шилан & Шиар

# 151
С какво ще ги гощаваш тази вечер гостите?
Аз тука да споделя, че си купихме да опитаме от тези готовите баници Царица и Фамилия. Първите са доста мазни и не ми допадат, но вторите на Фамилия са супер. Стават хрупкави и тези със сирене и тези със праз. Биват за бърза закуска или за внезапни гости. Някой друг има ли дето ги е опитвал?

# 152
Момичета , минавам за бърз поздрав .
Ние днес бяхме на тържество в яслата на Фатима , изкарахме супер забавно .
Но останах без снимки , защото си забравих апарата в къщи .
Мърси , тия дни няма да ме има ! Взехме колата и сме много доволни .
Лека вечер и до скоро .

# 153
Привет, момичета!!!!!!!!! Simple Smile
Дани Макауи, желая ви безавариино пътуване newsm10!
А на теб, Принцесо, много ти се зарадвах за изчерпателното меню. Много отзивчиво! Не много често срещам хора, които безкористно правят нещо за някого, затова много се възхищавам, когато го видя! smile3525На мен лично ми допаднаха пълнените тиквички / не ям месо и обикновенно изборът ми не е голям/. Не съм особенно оправна в кухнята, но горе-долу веднъж - два пъти в седмицата се развихрям  и след мен кухната не може да се познае - отнема часове докото се въдвори ред! Embarassedно пък изненадвам домашните с нетрадиционни и интересни неща.............. Wink newsm53

А днес за разнообразие смятам да си легна преди 02.00 часа и newsm12 и затова сега ви желая СПОКОЙНА НОЩ И ВЕСЕЛ УТРЕШЕН - ДНЕШЕН вече  ДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile3503

# 154
Кате , явно на гостите им харесала манджата щом пак са дошли.  Laughing Ще ги изтърпиш още малко..днес е 2 ден. Имаше един турски лаф: Гостито е 3 дена! Демек, ако минат 3 дена гостуване става нахално.
Кате само кажете кои са ви харесали и давам рецептата на бългериън  bowuu , че хич ме няма с готвенето   Blush (не че като искам не готвя хубаво  bowuu - тук малко прозвуча като реклама, но всички, които са вкусали моите манджи мн ги харесват   chef ).
А това за различните варианти на кюрдския не знаех.  Thinking На мен кюрдския ми напомня на иранския малко като звучене, понеже не съм чувала мн мн кюрдска реч, освен в песни.

Надия Майка ми купуваше една баница, но забравих каква марка беше. Беше купила със сирене, но не ми хареса чак толкова, и един път купи със спанак и сирене беше СТРАХОТНА.  Crazy

Дани   bouquet

Гали  Blush мерси за милите думи  Hug Едно от слабите ми места е, когато някой ме помоли за нещо и ми прави голяма чест да бъда полезна даже да е с нещо дребно. Точно и заради това мои "приятели", понякога злооупотребявали, но нищо живи и здрави да са.  Simple Smile

Пълнени тиквички със сос

Продукти:
-4 тиквички
-1 чаена чаша тънък булгур (буквално преведено)
-1 лук
-200гр кайма
-тази подправка забравих как беше на бг език- http://www.aycicegim.net/yasam_ve_hayat/ciceklerin_dili/bilder/c … _dili/02_nane.jpg гюзъм май беше
 -черен пипер
- сол
-олио
-вода
За соса
- 2 домата
- 1 супена лъжица лютеница
- http://www.bodrumbaglari.com/images/kara%20kekik.JPG това май беше мащерка.Не трябва да е сушена.
- 1 суп. лъжица маргарин ( в Турция по принцип вместо олио използват маргарин)
- кисело мляко с чесън
Приготвяне
Първо се приготвя пълнежа за долмата (пълнените тиквички). Смесват се и се разбъркват тънкия булгур, тънко нарязания лук, каймата, солта и подправките. След това се обелват тиквичките и се нарязват на две и се дълбае вътрешността, където се пълни сместа (пълнежа) и се нареждат в тенджерата. Добавя се малко вода отгоре и се пече.
За соса:
1 суп. лъжица лютеница се запържва в маргарина. Отгоре се добавя рендосан домат, сол и подправки и се запържва. След като се опекат пълнените тиквички се режат на кръгчета (или на шайбички ли как беше на кулинарен език  Grinning ) и се нареждат в чинията, в която ще се сервират. И отгоре се заливат с доматения сос и с киселото мляко с чесън.
Ето и на вид как изглежда: http://img381.imageshack.us/img381/6444/soslukabakdolmasiyr2.jpg

Дано не се е получило малко смешно превода.  Laughing Че нали превеждам буквално.

# 155
 Момичета кокичета, какви са пак тези вкусотиики? Аз тъкмо досега чатих с моята приятелка , която живее извън БГ и чака бебче , а аз ще съм кръстница здраве и живот и и надувах главата за това колко много ми се яде и как имам още кг за сваляне и как не съм си купила един парцал това лято з-то не се харесвам ... и отварям тук и чета за банички, и какви ли не вкусотии, та аз съм битер бременна - веднага ми се прияде Embarassed
  Аз съм вземала от тези на Царица , но наистина са много мазни , но пак ги уважихме...
  Исках само да ви пожелая лека нощ и до утре! Сутрин по ми се отдава писането!

# 156
  Привет девойки,пристигнахме си благополучно от Пловдив.Днес решихме да направим изненада в тяхното Илиянци.Имаме от доста време раздадена стока там,ама като стане дума за плащане,всеки се спотайва и почва да се оплаква,колко му е слаба работата.Да ,ама вечерта по заведенията на главната всички бяха накацали.
Иначе изкарахме супер,след Търговията ходихме в стария град,после в аквапарка,от там в една механа и завършихме в едно кафене на главната.Яси се държа геройски ,обикаля без умора,по едно време задряма в колата,ама щом спряхме -скочи веднага.Жалко ,че утре мъжа ми има ангажимент тук ,иначе щяхме да останем да спим там.
Дезърт,мерси за рецептата и аз съм голям фен на турската кухня.
Дина и аз в нищо не се харесвам.Уж се бях стегнала малко и днес пак оплесках работата,ама нови дрехи за наказание ,поне като сваля един номер ще купувам.Кога ли???
Кате Мар. и свеки ме почна с вази в началото,после зълвите ,лелите,братовчедите и т.н.Беше лесно,ама после малко,по малко вдигнаха летвата.А аз още не съм се обзавела там,та ми се ще да ги отрежа тоя път,ама мъжа ми какъвто е изпълнителен ще му е неудобно.Лошо ги научихме.
Наде и аз съм купувала и от двата вида баници,ама и за мен на белла са по-добри.царицата са по-големи и имах две във фризера,за всеки случай.Веднъж ме изненадаха гости и ги метнах във фурната,ама бая мазни.Е изядоха ги де.
Деска ,малко късно ,но от сърце-Честита годишнина!Желая Ви много здраве и любов и скоро да сте family6  bouquet  bouquet  bouquet

# 157
Дина  ooooh! не питай и на мен как ми се прияде по сред нощите  Laughing И аз напоследък станах мн ящна и съм качила -45кг.. преди бях 54кг, а сега съм станала 58кг  Confused и аз по принцип съм широк ханш и всичко там ми се лепва.  Tired Пък както обичам да си хапвам сладичко и тестеничко...

Кате и за другите момичета, които обичат лютото ви препоръчвам Acılı ezme
Люто пюре
Ето тук турските мами са дали рецептата му в готварския: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6321349#msg6321349

Магда  bowuu

# 158
Момичета, ще ме извините, ама тази нощ няма да пазя форума. Малко съм изморена и няма да се разписвам на широко.

Дина, аз ужким свалих нещо, ама бая има още от килограмите. Но нали кърмя, не искам да си правя експерименти.  Naughty

Деси, за годишнината много  Hug Hug Hug

Принсес, хубави рецепти. Благодаря  Peace

Магде, в Пловдив сигурно голяма жега беше, а?? И ние ще ходим натам вероятно в понеделник, но по бизнес дела.  Crossing Arms

Галии, превари ме ти с лягането.  ooooh!

Надя, нищо не разказа за разкрасяващия ти ден?  newsm78

Шилан, ще ме извиняваш, ама тази вечер няма да чакам с тебе да изпращаме гостите   bowuu

Нафасима, Кате, Краси Аврамов и аз съм го слушала. Много хубаво пее.  Simple Smile

Нафасима, днес Иво се обади и ми каза, къде ще пее, ама убий ме, бях и с двете деца навън и звъняха телефони и аз само да, добре и забравих местата. Ще разбера, обещавам. Peace

Еми, нямаше да пиша, ама така в телеграфен стил - за всеки по нещо, че нали сте ми на сърце и винаги ви казвам

СТРАХОТНИ СТЕ!

Хайде, че много се разприказвах Joy

Е, Марси, Лили, Ра, , зло да ви забрави,  Hug благодаря на всички... Вече наистина си лягам 1countingsheep

# 159
Добро утро  Hug
Обикновени пия кафе в леглото, пред тв, ама днес нещо не ме свърташе там и рано- рано се загнездих пред компютъра /или "дзверо", както си го наричам/.
Мелани - урааааааааааааааа  newsm44 Чакам инфо и оформям предсрочно хлапетиите, събирам багажа и идвам на концерт  Praynig
Дезърт- мерси за рецептите /тук- там и аз хващам някоя думичка  Wink/. И аз много обичам турска кухня, макар че като се замислиш- традиционна бг кухня в основата си всъщност е турска. Преди Колумб да открие Америка и турците да донесат ориза в нашите земи, горките българи само хлебец и треволяци са похапвали  Simple Smile
Кате 2- още ли не си видяла сайта за Фестивала на Древен Рим? Много интересно ще бъде. Че и световни медии ще го отразяват. И нашето градче за 3 дни от 30 хиляди души ще набъбне на 130 хиляди... Как ще се разминаваме по улиците- хич не знам  Thinking
Лек ден на всички  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 14:04 от nafasima

# 160
Добро утро, мили момичета!

Моля, искам да ви почерпя: моята майка днес има рожден ден. Да ми е жива и здрава - много упорита и с характер и аз да я радвам дълги години.

Пожелавам ви приятен и усмихнат ден, момичета!

Ааа, да си кажа: Наде, банички как обичам само! Ама не съм купувала на тези фирми изделията.
Галиии, и аз не ям месо. Тези тиквички, за които пустинната принцеска е пуснала рецепта изглеждат чудно. Ще ги направя и аз, ама без каймичката.

Магде, я гледай какъв социален и заинересован от живота наоколо е Яси!  Hug Hug Сигурно ще си изкара много интересно лято! Аз пък да си кажа, на Илиянци никога не съм била!! А за подаръците- кристали... аз го очаквах този момент. То хубаво, ама е много чуплива стока.     

Снощи ми казаха, че на 28 и 29.06 ща има семинар във Варна и аз трябва да ходя.... ама тогава ще заведа и мароканеца, че не върви - тамън дошъл и да му кажа "хайде чао! Аз отивам малко да поговоря врели-некипели и се връщам, ама ти се забавлявай!" А и той сега е в плен на фотографията и ще ходи да снима.   

Нафасима, сега те прочетох: ведях го този сайт, и много оригинална идея, ама като имама семинар в този уикенд  Sad.

# 161
  • In a surreal moment!
А.Кате - да е жива и здрав майчицата ти и да сте заедно още дълги години !!!  bouquet

# 162
  • In a surreal moment!
Може на някой да не се стори много редно , но от снощи съм обещала да го направя , а тръгвам на работа и няма да се прибера скоро .

Макауи Даниела , раздава по случай 2 години от смъртта на нейната майка Светла !
Нека се помолим за душата и ! Светла и памет !

# 163
Здравейте момичета, ех тия готварските теми са многооооо интересни, ама и много вредни за фигурката. Като ги гледам тези по телевизията водещи, певици разни други как едва си носят кокалите и ми ства жал. Кой знае на какъв глад се подлагат и какви ядове ще берат после. Така, че яжте си разумно и това, не се косете за другото. Дрехи има за всички форми Simple Smile пък като се облечеш с вкус формата почти не се набива на очи.
Мелани аз писах, че вчера минах само с маникюр, а малкото детенце си направи и краченцета, че чака любимия си в събота от Чикаго, ама се срещнах и с две приятелки и така на русенското "лайно" под дебелата сянка са наприказвахме по женски.
Ти май си Близнаци като мене, нали? Или греша?
Нафасима, а аз бях учудена като разбрах, че доматите е дошло в България май по времето на Фердинанд беше и то пак май първо в Свищов е било садено и се е ядяло зелено или нещо такова. Отдавна съм го чела това и може да греша за някои неща. Аз много пъти съм разпитвала баща си и майка си какво са ядяли едно време, ама и вие питайте вашите баби и дядовци и споделете тука. Правили са интересни неща, не са гладували, я Simple Smile
Оправи ли се водния проблем при вас, даваха по телевизията една жълта вода от чешмите. Да не се изложите пред гостите Simple Smile
Кате много са вкусни сладките, да ти е жива и здрава маминка и да се радва на внуци жената и на гости отблизо и далеч и най-вече на ЗДРАВЕ.

# 164
Кате,да ти е жива и здрава майка ти и да я зарадваш с много внуци Hug
Дезърт-и аз съм почитателка на турската кухня.Тази подправка,на която си забравила името е джоджен-на турски-нане,а на арабски е нана.Ако имаш още преведени вкусотии-моля Praynig
Кате-я сготви нещо гадно да се птървеш от тези гости,че те май с памук ще ти извадят душата. Whistling
 Момичета, някой може ли да ми напише оригиналната мароканска рецепта на кус кус с месо?Мерси предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт