М & БИ - 73

• 23 984
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  Добро утро моничета!
  Хайде от мен кафенцето- ако някой не ме изпревари , докато си напиша романа Hug

Кате Мар.- да е жива и здрава майчицата ти още дълги години и да се радвате взаимно една на друга!
  Принцеске и аз благодаря за рецептите и за труда , които полагаш да ни угодиш HugАз много обичам да готвя , и задължително ще пробвам някоя от рецептите като дойде мъжо да набера точки , а сега не ми се готви само за себе си...
  А колкото до отслабването... аз ги бях свалила всички килограмчета , даже 2 по-малко от преди да забремененя бях станала , но това беше в периода , когато малкия изкара 2 месеца само болести болници , системи... После слава Богу нещата се оправиха и явно като се успокоих - елате да видите как за нула време си трупнах 5 килца и няма сваляне. На всичкото отгоре , когато отслабнах си накупих доста неща и сега нищо не ми става... ама здраве да е , по добре закръгленка и спокойна , отколкото като преди- само да са ни здрави дечицата Praynig

Макауи Даниела- светла и памет на маика ти! Praynig Praynig Praynig
Моята майка също почина преди 2 години при катастрофа...Прегръщам те!

До после момичета!

# 166
  • по пътеката
добро ви утро!
пожелания за здраве и дълъг  живот на майката на кате мароко! Peace Peace
снежна, разликата не е голяма от този кускус ,,който ние правим(тунизийския)но не е лютив като нашия ,тоест само сладък 4ервен пипер и добавяш куркум или шафран! добавя се смен в кускуса като го размесваш(ако няма- масло  меко около 100 гр )!сосът го правим с зехтин за готвене ,но и с олио става! кориандър,канела- зависи от месото и рас-ал ханут!по лъжи4ка!
месо около кило
 500 гр кускус
доматено пюре концентрат 2-3 големи л, може да се добави л мед или захар за киселината
лук 1 голям
бяла ряпа 2-3
тикви4ки, 2-3
 моркови, 2-3
картофи, 2
тиква 4ервена, пар4ета
зеле, 1/4 малка зелка(предварително се сварява настрани за да не се разкашка, после 10 мин преди сервиране се слага в соса
нахут, накиснат от  през нощтта, сварен и прибавен към соса , може да се сложи и с месото и лука от на4ало, но за да не прави газове на стомаха ние го слагаме  по късно
стафиди едно голяма шепа, измити и пак накрая се слагат в соса
пипер, може и лют1-2
домати 1-2
куркум, кориандър, малко канела според месото , шафран и 4ер пипер, 4ервен пипер (сладък за мароко)
масло, зехтин и сол, раз-ал ханут малко, по желание!зелен4уците се слагат на етапи за да не разкашкат, тоест след като месото е ве4е по4ти готово сварено, дотогава то се вари с лука и доматите и пюрето и нахута! зелен4уците се режат на едри , големи пар4ета, морковите, репите, цели, тикви4ките и картофите на половинки, може да се слага и бакла прясна, хоршов

дани, за майка, ти лека й пръст на жената! помня какво ти беше тогава, има( вси4кото гуш от нас! и колата да си я карате с много късмет! : Cry
дина, и за тебе  Cry

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 11:00 от marsy

# 167
здравейте момичета!
така ми се спиии че едвам отварям очите.  Shocked а не мога да легна че скоро Ивето ще стане и още по кофти ще ми е. снощи ходихме на кино- сексът и градът и то късна прожекжия от 22 ч. искахме от 21ч, но нямаше билети. и се прибрахме след 24 ч. и докато легна стана 1 ч. това ми е първото късно лягане от месеци наред. все гледам до 23 ч. да съм си легнала че сутринта джикитак.
и ние в неделя сутрин много ги уважаваме тия банички. в началото вземах само на бела със сирене и спанак. после пробвахме и тези на царица. те наисти са ми по-мазни, но на мъжо са му тамън. хапва ги с кеф- всичките видове като предпочита с тиквата най-много. последно бях взела на фамилия с ябълка и много си ги харесах, но само аз. и сега пак ще си взема за неделя, а за мъжа ми ще избера други.
Нафасима- така искам и аз да съм на вашите културно-масови мероприятия. аз по принцип съм играла дълги години класически балет и все по фестивали и конкурси съм ходила, но и народната музика обичам. а майка ми още повече. тя редвно си пуска народна музика като дойде при мен да гледа малката, а и аз като се прибирам слушам......
Кате- ти като си почнала с гостите да не продължат до края на седмицата. има да посрещаш и готвиш.........
хайде момичета весел ден ви желая.  Heart Eyes

# 168
  • София
Кате Мароканско, Да ти е жива и здрава майчицата, взаимно да се слушате и скоро да я направиш баба! Wink Heart Eyes

Шилан и Шиар,нещо ни баламосваш, скъпа.Явно манджите ти са вкусни, щом такъв поток от гости минава през вас. Wink LaughingВземи верно да сготвиш нещо по-кофти, както те е посъветвала Снежнатамар, та да  се поотървеш от тях..Майтап!
Като заговорихме за манджаре, направо ми разбихте психиката с този списък турски рецепти.Лигите ми протекоха....Колкото до баничките - и на мен ми се струва, че "Царица" си пада малко  по-мазничка, но аз пак не й прощавам..
Даниела Макауи,лека й пръст на майка ти! CryПрегръдки за теб и Дина Hug

# 169
Здравейте момичета!
Днес ви откривам и бързам да се запиша  Hug, нови приемате ли?

Аз да се представя, казвам се Мария, омъжена съм за египтянин от ... ооо Shocked 12 години минали Laughing имам си две дъщери Сузан и Мариям, а сега в мен живее малък мъж Heart Eyes.
Живяли сме там, а сега живеем в Ямбол, което много ми харесва Flutter.
Отивам да ви чета, че някак си се почувствах у дома си във ваща поетична и вкусна тема!
Имайте хубав и прохладен ден!

# 170
Добре дошла Мариам, еххх знаех, че край Ямбол има много преселенци от английско, ама сега явно и от Египет ще има  Hug
Да са ти живи и здрави принцеските? А принца кога ще се появи?

# 171
  • София
Добре дошла, Мариам777!  bouquet
Групата на "египтянките" става май най-многочислената!И групата на бременни арабелки, и тя се увеличава .. WinkЖелая ти леко доизсносване на бременността и раждане на здраво и слънчево малко мъжленце!

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 13:19 от sarated

# 172
Привет  отново  Hug
Добре дошла, Мария и се чувствай добре при нас   bouquet
Кате 2- да ти е живо и здраво майчето   bouquet Правилно ли съм разбрала, че мъжът ти пристига, или...?  newsm78
Надя- наричат Свищов "градът на 100-те първи", така че не бих се учудила, ако действително свищовлии първи са прояли домати  Laughing
Дани- Бог да прости майка ти  Praynig

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 14:07 от nafasima

# 173
  • по пътеката
добре дошла, мария! още арабелки -бременелки! твоето син4е още малко и ще го правим племенник! имате ли си име ве4е!?ти като живяла в египет, ще си полезна на нашите "египтянки"! отколко време сте в бг? ина4е къде в египетско сте живяли?  Hug Peace  bouquet

# 174
Здравейте момичета!  Hug

Мариам Добре дошла сред нас! Все повече се увеличава броя в темата на еджипшъните. Сирийските булки изостават по брой.  Mr. Green  Hug

Кате Да е жива и здраве майка ти и още толкова години да е до теб.   bouquet

Дани Лека й пръст на майчицата ти!  Praynig

Аз си стегнах багажа и след малко потеглям към Шумен и утре сутринта у русенско.
И на мен ми харесва турската кухня, но не намирам голяма разлика и аз с българската.  Heart Eyes От турската кухня сладките изкушения са ми слабост.  Crazy

Оставям ви за сега...ще се включа от шумЯнско (шуменлиите така казват  Mr. Green , свикнах и аз на техния език  Laughing ).

# 175

Добре дошла на Мариам  Hug  Нека първо я поздравиме, преди да я осведомим кои теми са табу и кои предпочитни   Sunglasses

Eхехеех, Дезърт, да си прекаращ хубаво.  От турската предпочитам манджите. Обичам и сладко де, ама повече си падам по шоколади  Wink

Нафасима,душко, ориза си е традиционна азиатска култура, от Америка са пренесени картофи, царевица, боб, чушки....  Дотогава нашите сигурно само сланинка са хапвали  Joy

Снеже, не каза за Банкя, върна ли се назад към спомените, или се разочарова?

Деси
, къде си?

Елисиниа, къде джиткахте днес с Ивка-дивка?

Хаяти,и ти си заета сигурно. Снощи към 1 те мернах, че бродеше из форума  Heart Eyes

Я не ме бъзикайте за гостите и готвенето  Joy Мда  2 поредни вечери взе да ми омръзва. Е това не харесвам, че прекаляват.Иначе един път в седмицата ще ми е приятно да посрещам гости. Надявам се довечера да имам day off  , че и аз душа нося, редно е на няколко дни да поспивам малко   Blush

# 176
Кате 1 това за доматите, боба, ориза и т.н. ми е ясно, нали и аз това изяснявах. Затова намесих Колумб /като откривател на Америка/ и турците, които пък са донесли от Азия не само ориза, но и прасковите и пъпешите. Пък и съм имала спецкурс на тази тема- "Ежедневието на българите през Средновековието". Та тогава професорът спомена, че през средните векове нашенци са похапнували предимно хляб от просо, примесено с плява /???  Shocked/ и т. нар. "злак", т.е.- зеленина /киселец, лападец, копривка и пр./. Колкото до сланинката- малко хора са имали възможност да се докопат до нея  Wink

# 177
супер, я публикувай някоя лекция , ако си запазила  Simple Smile

То и сега гледах рекламират някакъв зеленчуков хляб  Confused  с разни парчетии вътре, ама може и да е вкусно , кой  знае  newsm78

# 178
А така-клуб Египет има нов член  bouquet

Като прочетох обаче се разревах...не знам защо така...още преживям мнимата ми бременност Cry

Катя Марок-да е жива и здрава майка ти-изглежда много добре,иншаАлла и аз така на нейната възраст!Много харесвам стройни,добре облечени и фризирани възрастни дами  Simple Smile

Мелани-какво работиш през ноща ти newsm78изпуснала съм Grinning

Шилан-я кажи пак как правиш провалената гостба,от тук ли е рецептата?

Дезърт-ти си истинска преводачка бре Simple SmileТиквичките ще ги опитам,само соса ми е странен:лютеница +кис мляко с чесън...опитвал ли е някой това ?

Нафасима-да щракнеш перформанса ти и да ни покажеш,ок?
малеее,ама прабългарите са били стройни фиданки сигурно LaughingКонско са похапвали те...ама спанак и зелении SickГорките,няма домати,няма картофи...Е,е,е не е като в Египет,там от векове папкат вкусни плодове и зеленчуци,някои от които са абсолютно неизвестни до ден днешен в БГ..

Ще ви кажа прясна клюка от арабския свят:

Преди месец почина саудитския милионер Тарик Ал Джафали.Освен с многото си бизнеси и завидно финансово състояние,той беше известен и с връзките си с популярни певици от Ливан.
 Все още не са установили причината за смъртта му-намери ли го мъртъв в домът му в Лондон...
Името му става популярно след връзката му с известната привлекатеклна певица и бивш модел Хаифа.През 2005,след по-малко от година,годежът им е разтрогнат:семейството на милионера е категорично против брак с най-скандалнта певица в арабския свят.
Ал Джафали се утешава с друга,популярна с невинноста си певица-ливанка:Нанси Аграм в дубайски хотел...Мениджъра на Нанси отрича слуховете...
Клюкарите твърдят,че милионера е подарил на Хаифа апартамент в центъра на Бейрут на стойност 11 милиона дирхама и комплект диамантени бижута на стойност 157 милиона дирхама Crazy
 През 2007-ма милионерът се жени за друга ливанка ,която за добро или лошо сега е бременна...с близнаци.
  Хаифа е в голям стрес от смъртта на несбъднатата си мечта за мъж-милонер и се утешава с изнасяне на концерти в Египет,Мароко и др,пред хилядна публика...
Да се опитаме да извлечем изводи и поуки от новината:

1.Който има пари-се жени за красива жена
2.Който има пари и да не се ожени за жената,която обича-намира друга на нейното място,също толкова красива,на която са и нужни пари за клипове.
3.Който има пари избира финансите пред любовта.
4.Който има пари и хубава жена,живее сам далеч от семейството си и умира самотен
5.С пари можеш да си купиш хубава жена и любовта и.
6.Но не можеш да си купиш щастлив живот и място в Рая.
7.Колкото и да си богат,не си застрахован от инфаркт Simple Smile

!

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 17:49 от Tatti

# 179
  • София
Lily,
Добрата стара wikipedia дава отговор на всички въпроси, свързани с историята, възникването, климатичните особености и лечебните свойства на Мъртво море.И макар в статията да се разглеждат теории за възникването му и мястото му в различните религии, не мисля, че подобен линк би могъл да бъде приет от модераторите като някаква форма на пропаганда.Затова ,мили арабелки, който се интересува - нека прочете.Хем и галерийка има! Wink
http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Sea

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 16:16 от sarated

Общи условия

Активация на акаунт