Виена (тема 2)

• 77 910
  • 505
  •   1
Отговори
# 330
РЕНИ,пак не издържа дълго без Виена Peace!

Аз  се чудя от Пратера като се качим на U1 и слезем на спирка Kaizermuhlen wienna int. centre,от там с какво да стигнем до Кулата Donauturm?

Освен това единият ден сме решили да отидем до манастира в Мелк,много ми се искаше да е по реката,но намирам круизи само между Мелк и Кремс/в едната посока е 4 ч./.Не видях никъде да се предлага пътуване от Виена до Мелк с корабче, а и най-вероятно прехода ще е много дълъг/ако има изобщо такъв вариант/ и в такъв случай няма да можем да отидем и да се върнем за един ден.Ако някой знае все пак за такъв вариант моля да сподели.Като решение за сега остава рентакар или пък с влака,отива се до Мелк за час за 16 евро 2 класа в едната посока.

# 331
  • Пловдив
Бонбонките с Моцарт  Mr. Green
Явно ще наблегнем на сладкото  Crazy

За маршрута Виена-Мелк по вода и аз не намерих в нета нищо за съжаление  Tired

# 332
  • Linz
РЕНИ,пак не издържа дълго без Виена Peace!
Обичам я Heart Eyes Има нещо в този град, което не съм го усещала никъде другаде Rolling Eyes

Аз цял един ден разглеждах круизи от Виена до всички възможни дестинации и директен Виена-Мелк не открих.

# 333
  • СОФИЯ
По-горе някой беше питал за къщата музей /жилището по-точно/ на Фройд. Мисля че и в първата тема писах, че това за мен май е най-голямото разочарование от Виена. Няма нищо автентично. Само в предверието има копие на прословутата кушетка, к пресъздава някаква атмосфера. В останалите помещения има витрини със снимки и книги. Връчват ти един наръч да си четеш, няма аудиогид.
В страни е от центъра, метро наблизо тц.
Между другото, според мен и Шонбрун загуби част от очарователното възприятие откакто не предлагат аудиогид

# 334
  • гр.София
Мисля да я заведа в Пратера.
Рени, ние се върнахме наскоро от Виена, изкарахме много хубаво. Единственото място, което не ни хареса е Пратера. Единствено си струва да се качите на виенското колело и то само заради хубавата гледка. Пратера е един ужасен панаирски лунапарк със стрелбища, блъскащи се колички и остарели и занемарени атракциони. Много е мръсно и се носи ужасна смрад. Има само заблудени туристи като нас. Това и моето мнение, нека се включат и други, ако имат по-добри предложения.
Бих ти препоръчала и техническия музей /близо е до входа на Шонбрун и е много интересен. Има много макети с които децата много се забавляваха. Въртяха ръчки, правиха електричество натискаха различни копчета и се задвижваха различни процеси. Много им хареса.   

# 335
  • Linz
Мисля, че в Пратера ще й харесат влакчетата, а виенското колело е задължително. Техническия музей не го знаех, ще го потърсим Peace

# 336
  • София
Има нещо в този град, което не съм го усещала никъде другаде Rolling Eyes

и при мен е така Peace

# 337
  • На дивана, под юргана
Аз  се чудя от Пратера като се качим на U1 и слезем на спирка Kaizermuhlen wienna int. centre,от там с какво да стигнем до Кулата Donauturm?

Ние отидохме пеша... през парка беше доста приятно. Ако не бъркам кулата разбира се...  Laughing

# 338
  • Linz

Ние отидохме пеша... през парка беше доста приятно. Ако не бъркам кулата разбира се...  Laughing
Не бъркаш Wink И ние отидохме така.

Има нещо в този град, което не съм го усещала никъде другаде Rolling Eyes

и при мен е така Peace
Значи има я магията Simple Smile

# 339
РЕНИ,Аурора,това все пак е най-добрият град за живеене,не напразно са го класирали на първо място.
Тигърче,Рени,и аз на картата,която си купих от тук не виждам транспортна връзка от станцията на метрото до кулата,така че ще се разходим и ние пеша.
За Виена-Мелк по Дунав може би има някаква причина да не се движат корабчета,която ние не знаем,да е нещо свързано с особеностите на реката в този участък,знам ли,но и да имаше,щом от Кремс до Мелк е 4 часа в едната посока,то от Виена до Мелк щеше да е сигурно 6-7ч.,което мен не ме устройва.

# 340
  • София
Единственото място, което не ни хареса е Пратера. Единствено си струва да се качите на виенското колело и то само заради хубавата гледка. Пратера е един ужасен панаирски лунапарк със стрелбища, блъскащи се колички и остарели и занемарени атракциони. Много е мръсно и се носи ужасна смрад. 
абсолютно съгласна - кичозно, шумно и мръсно, Пратерът е единственото място, което не си струва да се посети

# 341
Единственото място, което не ни хареса е Пратера. Единствено си струва да се качите на виенското колело и то само заради хубавата гледка. Пратера е един ужасен панаирски лунапарк със стрелбища, блъскащи се колички и остарели и занемарени атракциони. Много е мръсно и се носи ужасна смрад. 
абсолютно съгласна - кичозно, шумно и мръсно, Пратерът е единственото място, което не си струва да се посети
Доста такива впечатления се натрупаха в темите за Виена,и ние най-вероятно ще се ограничим само до виенското колело,а мислех,че ще отделим на Пратера поне 4 часа.

# 342
Благодаря ви за темата   bouquet
На 25 юни ще сме там. Въпреки че основните забележителности съм ги виждала отдавна, след вашите описания се чудя как да се клонирам. За едни ден какво по-напред?

Аурора, вие с Жасмин всъщност една и съща бирария ли описахте?

# 343
  • София
Доста такива впечатления се натрупаха в темите за Виена,и ние най-вероятно ще се ограничим само до виенското колело,а мислех,че ще отделим на Пратера поне 4 часа.
ако видите виенското колело от какви стари и раздрънкани вагончета е направено и как скърцат дъсчиците и как се люлеят като се втурнат всичките туристи да щракат с фотоапарата от високото, изобщо няма да помислите и за виенско колело:) антика

# 344
Момичета, с тия коментари ме успокоихте, че нищо не съм изпуснала - времето не ми стигна за Пратера Wink

Общи условия

Активация на акаунт