Виена (тема 2)

• 77 921
  • 505
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аурора, вие с Жасмин всъщност една и съща бирария ли описахте?

не, нашата не беше до Белведере Wink

# 346
  • Linz
На щерката ще и хареса Пратера, защото тя обича екстремните усещания. Много се ядосвахме, че затвориха Софияленд, въпреки, че там нямаше почти нищо. А в Пратера ще обиколим всички влакчета.
Като споменах влакче се сетих, че едно такова обикаля из Донаупарк, около кулата. Знае ли някой как стои въпросът с него?

# 347
Аурора, вие с Жасмин всъщност една и съща бирария ли описахте?

не, нашата не беше до Белведере Wink

Питам те, защото така и не намерих адрес на вашата.

# 348
  • София
Люлин, Siebensterngasse (съвсем близо до Museum Quater) мисля, че беше улицата, а бирарията носи името на улицата.

# 349
Люлин, Siebensterngasse (съвсем близо до Museum Quater) мисля, че беше улицата, а бирарията носи името на улицата.

bouquet
От гугъла си изкарах маршрута от нашия хотел до бирарията, като я кръстих на твое име!

# 350

bouquet
От гугъла си изкарах маршрута от нашия хотел до бирарията, като я кръстих на твое име!

А тя си има име - 7 Stern Bräu
Ето им сайта: http://www.7stern.at/Pdf/ENG.pdf

Следващият път задължително ще я пробваме!  Peace

# 351
Имат 0.2 литра чаша бира   Simple Smile
Но звучи супер бирарията! Браво и на откривателката, и на Жасмин за сайта!

# 352
  • София
Жасмин, супер си, браво за сайта, точно това е!  bouquet
за почитателите на тъмна бира, препоръчвам 7 Stern BAMBERGER RAUCHBIER, невероятно вкусна е, и наистина е опушена Heart Eyes

и двамата с мъжа ми нямаме търпение отново да се върнем в този невероятен град и планираме възможно най-скоро посещение пак във Виена Heart Eyes

# 353
Най-евтино е - даже по-евтино от в България - в магазините Хофер - те са на братята Алди. Съата верига я има и в Германия и Швейцария като Алди, в Австрия е Хофер обаче. Повечето неща са на смехотворни цени.

# 354
Имате ли впечатления за отношението на местните към българите? Като чуят българска реч стават ли по-недружелюбни? Можем ли да разчитаме на добро отношение, въпреки националността ни?

# 355
  • Linz
Най-евтино е - даже по-евтино от в България - в магазините Хофер - те са на братята Алди. Съата верига я има и в Германия и Швейцария като Алди, в Австрия е Хофер обаче. Повечето неща са на смехотворни цени.
Подсети ме за тази верига Simple Smile Мерси, че го сподели Hug

Имате ли впечатления за отношението на местните към българите? Като чуят българска реч стават ли по-недружелюбни? Можем ли да разчитаме на добро отношение, въпреки националността ни?
Нямам такива впечатления, дружелюбни са си винаги. Много съм общувала с австрийци, винаги са били благоразположени към българите Peace

# 356

Аз лично не усетих никаква предубеденост към нас Peace Не съм убедена обаче, че австрийците разбират, че сме именно българи, предвид огромният поток от руснаци - по-вероятно е да ни сметнат за братушки Wink Малко офтопик, но ме впечатли поведението на руснаците - освен че в повечето заведение искрено ги бяха уважили с превод на руски, но и самите руснаци очакваха обслужващият персонал да говори езика им. Имперска душа е руската Mr. Green

# 357
  • Linz
Имперска душа е руската...
Така е. От Русия по-голЕмо нЕма, руския език е международен Mr. Green Мен обаче няколко пъти са ме питали дали съм италианка, не и рускиня.
Но определено не са предубедени към българите Peace

# 358
  • София
и аз не съм усетила неприятно отношение, толкова мили и готини ми се сториха навсякъде.
в магазините и заведенията често срещах сърби, които работят и се заговаряхме с тях...наистина много сърби живеят във Виена, предполагам, че немците ни бъркат предимно с тях.

# 359
  • Linz
Така е, нас на повечето места ни обслужваха сърби. И не всички сърби говорят добре немски, понякога се оправяхме на българо-сръбски Simple Smile
А българи също живеят доста във Виена Wink

Общи условия

Активация на акаунт