Виена (тема 2)

• 78 295
  • 505
  •   1
Отговори
# 105
оказа се, че и ние непланирано ще стигнем до виеа по предколедно време. спечелих отворен билет отиване/връщане до виена, обаче понеже моят благоверен е пре-много натоварен, ще наминем само за един уикенд. щеше ми се да е за по-дълго, но няма как - и на това съм доволна. откога го врънкам да отидем пак във виена, да се пошляем, да понапазаруваме вкусотии и дивотии за децата, ама не - нямало кога, много работа имал, не било сега подходящият момент и т.н. добра че имах късмет, та да ме огрее  Wink

въпросът ми е следният - за 2 дни във виена е ясно къде ще обиколим - вече сме обходили всичко /беше по новогодишно време/, така че чисто туристически няма какво да ме изненада. този път сме си взели билети за коледен концерт, така че ще го раздаваме културтрегерско  Mr. Green

обаче! ще ми се пищно да накупя коледна укаса за дома. това, което се сещам, са разбира се сергиите по центъра. но там ще е скъпо, за да се уливам в пазара. икеа, пък, е добро място, обаче ще е срамота да ида във виена и да затрия един от 2та си дни в икеа.
та, да ви хрумва някое тайно място с ръчно-правени фигурки, закачливи украшения, коледни звезди и прочие, което хем да е на нормално стратегическо място, хем да не държи баснословно високи цени?
ще чакам отзиви, че ми е съвсем на дневен ред.

# 106
А в събота бяхме на Naschmarkt...няма такъв пазар просто. А какво сашими хапнахме отсреща..ммм  chef

Би ли споделила къде се намира и как се стига до там  Praynig

# 107
О,Бека, бих как да не бих  Mr. Green
Само момент.
Зависи откъде ще дойдете.За ориентир може да се ползва сградата на Операта.Спрямо нея се върви само направо и надолу  Mr. Green Ето карта, 10 е Операта, 6 е пазарът: http://www.aboutvienna.org/map/naschmarkt.htm
Ето още една по-подробна карта с имената на улиците: http://maps.google.com/maps?hl=en&q=naschmarkt+vienna&um … um=1&ct=title
Като цяло е много лесно да се стигне дотам,ако си някъде в центъра.И с питане става,хората са много любезни!

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 20:54 от Old Sport

# 108
Old Sport   bouquet , знаех си че мога да разчитам на теб  Heart Eyes
Ориентирах се къде се намира, така че смятам да го посетим.

# 109
  • СОФИЯ
Old Sport   bouquet , знаех си че мога да разчитам на теб  Heart Eyes
Ориентирах се къде се намира, така че смятам да го посетим.

При това положение явно няма да пропуснете и Сецесион.
Скаридките и др рибни глезотийки са си вкусни - началото на Нашмаркт. При плодовете ще установите, че има и българоговорящи продавачи.може пък да ви продадат и леко по-пресничка папая

# 110
А на отсрещната страна има много добро място за суши - малко магазинче,по японски тясно,малко след БИЛЛА Peace

# 111
Много благодаря, ще се възползвам от предложенията. Без това за Сецесион-а, този път сме само на пазар и на разходка- никаква култура  Laughing Е, поръчала съм билети за операта, дано ни огрее  Praynig

# 112
Бека, супер!За коя опера?Задължително отидете по-рано,за да можете да разгледате залите над главното стълбище  Peace

# 113
  • Sofia
Ще ходим до Виена мощна група от 27-ми до 30-и декември.
Дали ще са раздигали коледните красоти?

# 114
Заявила съм Standby-билети за балет: Лешникотрошачката. Дано ни огрее.
Tari, коледните базари са до 24.12, но и аз се надявам че все нещо сте остане и за нас. Поне украсите.

# 115
Седят украсите и след нова година ги събират.

Някой беше питал за ръчно изработени фигурки - има ги по базарите - дървени, глинени, от плат, но не бяха май много евтини.

# 116
Здравейте, спечелих двупосочен билет до Виена и след като прочетох част от темата, със сигурност реших да се възползвам от него  Mr. Green
имам няколко въпроса към Вас /иначе продължавам да ровя из темата, но ако може някой да ми отговори ще съм много благодарна/: ще летя със Скай Юръп, от летището до центъра освен с такси с какво друго мога да се предвижа и колко горе-долу ще ми струва? Също така, ако може да ме ориентирате къде се намират Зоологическата градина, Двореца на Сиси и Пратера и как се стига до тях? ИКЕЯ доколкото разбрах е в покрайнините на града или бъркам? И последно - за 2 дни дали бих могла да поразгледам града, като се има предвид, че ще бъда там за първи път и въобще не съм ориентирана?
Тези карти, които важат за целия градски транспорт от къде се купуват?
Благодаря Ви предварително за отговорите!  Hug

# 117
От гарата до центъра можеш да стигнеш с няколко влака.Цената на този, който ние хванахме S2 е 3.40 евро на човек в едната посока. Ето линк с инфо: http://homepage.univie.ac.at/horst.prillinger/metro/english/airport.html
За 2 дни да разгледаш целия град - малко се съмнявам да успееш.
Питаш как се стига до разни места,но не казваш откъде  newsm78 По едн начин се стига от едни места, и по друг - от други.
Поискай си карта от рецепцията на хотела и се ориентирай по нея.
Споменатата карта можеш да си купиш тук:
Where you can get the Vienna Card (? 18,50):
at the Airport Wien-Schwechat: at the travel agencies in the arriving lounge,
at the “Vienna Airport Lines”
at the train stations: at the point of sales of the “Wiener Linien”
and at the Travel agencies.
at the Tourist Info Albertinaplatz, 1st district.
at the receptions of most Viennese Hotels
Виж и самият сайт - много е информативен: http://www.wienkarte.at/EN/verguenstigungen.php?l=e&n=v&v=0
Отляво има меню! Peace

# 118
Два дни са малко, но избери забележителностите, които най-много те вълнуват и ги групирай по близост. Не забравяй да провериш работното им време. Можеш да си купиш 48-часова карта за целия градски транспорт, за да се придвижвате бързо и спокойно- струва 10 евро.
А този линк ще те ориентира къде и на какво разстояние една от друга са отделните забележителности.
Ако ще ходите през зимата,имайте предвид, че в Пратера освен колелото, почти всичко е затворено. В зоологическата градина също доста животни са прибрани. Въпреки това е интересно, но трябва да й отделите поне половин ден.

# 119
  • СОФИЯ
Ще ходим до Виена мощна група от 27-ми до 30-и декември.
Дали ще са раздигали коледните красоти?

На 01.01 всичко ще е аут. Почват от началото на декември все пак хората, понякога май и по-рано.
"Красоти" - зависи какво си представяш. Според мен не са красоти, като украса.
А на т.нар. коледни радости и "топлоти" ще се радвате до 21ч.

Общи условия

Активация на акаунт