Виена (тема 2)

• 78 295
  • 505
  •   1
Отговори
# 135
Погледни и този: http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=11612  Това са концертите. От менюто вдясно можеш да избереш и други културни събития.
Аз за операта резервирах билети директно от сайта на операта. Peace

# 136
  • СОФИЯ
Виена ми се отразява добре.
Пресметнала съм го за два пъти годишно, не се отразява лошо на бюджета.
Но...сега като си спомних, 2007 ще я отчетем по 4. Даже веднъж водихме и татито.

# 137
  • София
Погледни и този: http://www.wien.info/article.asp?IDArticle=11612  Това са концертите. От менюто вдясно можеш да избереш и други културни събития.
Аз за операта резервирах билети директно от сайта на операта. Peace

Благодаря ти!Приготвила съм си една тетрадка голям формат  Grinning и се зареждам да преглеждам сайтове и теми и да си записвам  .

# 138
  • София
От 2 дни се опитвам да резервирам билети за опера от тук http://www.wiener-staatsoper.at/Content.Node2/intro.php и не става !За съответната дата и опера ми показва колко и какви налични  билети има и до тук!Не мога да направя нищо повече!От едно място ме препраща на друго, от там пък ме връща към предишното да си избера билетите,но като се върна не ми дава такава възможност и всичко се повтаря в някакъв омагьосан кръг.За пръв път ми се случва такова чудо!Пробвах какво ли не ,но явно нещо не правя като хората.Моля за помощ  Praynig,защото от налични вчера 30 билета днес са останали едва 11,а на мен ми трябват 4 и като гледам май ще се простим с "Бохеми" -те на Пучини.

# 139
О,да спомням си,че и аз доста с епоизмъчих.Сайта им е меко казано откачен. Направи ли си регистрация? Трябва да действаш бързо,защото иначе времето ти изтича и трябва да започнеш отначало,но не ти приема регистрацията,а трябва д аправиш нова,при това с нов ник и т.н.Пиши дали си успяла и ако не - ще видя с какво още мога да помогна  Peace

# 140
  • София
Преди малко разбрах защо не става резервацията - трябваше да инсталирам Java  и като го направих вече ме допуска да си избирам места(не че има голям избор,де).Иначе се регистрирах още онзи ден и до сега системата ме "припознава" с тази регистрация,пък ще видим за по-натам,като(ако) се стигне до купуване на билети.Така като гледам, според свободните места ще трябва да се разпръснем по един на 4 посоки  Cry . Old Sport, благодаря ти за отзивчивостта и се възползвам от нея,като те питам-доколкото си спомням беше писала ,че си  взела билети от 11 евро и понеже  сега са останали такива в Logen Parterre и Logen 1 Rang,дали не си била някъде там и като как беше?

# 141
Да, ние в бяхме в Logen Parterre и си беше идеално. Ако можеш,вземи 4. и 5-то място.Ние имахме - 5. и 6-то. Първите три места в ложата са най-добри и най-скъпи, след това са останалите по 11 евро - 4,5, и 6-то. Но 6-то е най-отзад и е малко по-ограничена видимостта,а трите места са на една цена.Ако ще се разпръсвате,търсете 4 и 5-то място в ложите.Дано да ме разбра!  bouquet

# 142
леле колко много писано има:)
За никулден сме във Виена:) и го чакам с нетърпение:) а сега появам да чета какво сте изписали:)

# 143
спечелих отворен билет отиване/връщане до виена,
Здравейте, спечелих двупосочен билет до Виена

Их, че любопитно, моля ви светнете ме как ги печелите тези билети? Flutter
ами моят е от тук http://piccolo.dir.bg
и моят  Laughing
метнах част от пътеписа си за перу и те зеха, че ме наградиха  Wink
desex, с теб ли се намерихме в скайпа? какво стана? ще ходиш ли? всъщност, ходи ли вече? нали няма да се откажеш от наградата? сакън!

ние летим в събота на ранина. този път дори няма да сме с туристическа цел - просто ще пия кафета, ще маам торти  на мах, ще опитам да изям всички налични кравайчета, наденички, сушита и прасешки сладки  Wink ако имам настроение, ще думна и коледния шопинг от там. ако нямам, обаче, просто ще си се шляем на воля. даже от коледния концерт се отказах - не искам да нося нито спешъл дрехи, нито искам да се съобразявам с условности някакви. имаме 2 близки виенски приятелски семейства, така че ще им гостуваме задушевно, ще си говорим, ще си фиркаме, ще се кикотим и толкоз. даже фото не знам дали ще взема. вече нямам търпение да дойде събота  Wink

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 22:29 от маик

# 144
  • СОФИЯ
Много харесвам Виена.

# 145
Аз се върнах в петък вечер от Виена, изкарах страхотно. Имаше нова украса - едни огромни топки в бордо и ленти, също в бордо със сребърни орнаменти.Красота! По грабена си бяха огромните златни полилеи. Както бях писала по- горе и се интересувах за мнение за хотел "Артис" , отседнах в него. Хотелът хич не е лош,много близо до Белведере и до центъра. Чист и приятно обслужване.

# 146
Елфа, тури някоя снимка на тази нова украса, да поизплакнем очи  Peace

# 147
Елфа, тури някоя снимка на тази нова украса, да поизплакнем очи  Peace
ОООО, Олд Спорт, радвам се да те чуя....Снимки няма да пускам, защото не снимах. Аз, ходя във Виена често и не нося себе си с фотоапарат. Но, искам да ти кажа, че бях и до Лондон, както говорихме и съм възхитена. За съжаление бях само за три дни и не успях да го разгледам изцяло.
Редактирам: Приятно изкарване на празниците!

# 148
  • София
Здравейте,момичета(и момчета  newsm78)!
В неделя се върнахме от прекрасната ,коледно украсена Виена.С две думи-много ни хареса!За съжаление не ни остана време да разгледаме всичко,което си бяхме запланували(оставихме си и за друг път  smile3508) .Гледахме балета "Лешникотрошачката",бяхме и на операта "Вълшебната флейта",разходихме се из градините на Шьонбрун,посетихме "Музея на техниката"(страшно интересен е,препоръчвам), ядохме печени кестени и картофки,отчетохме се в един"Сантиметър" и в една "Аида"и много,много разходки из улиците.Опитах се и да открия около Stefansdom ресторантчето с най-вкусните ребърца(така им се точех),но следвайки описанието преписано от темичката се намърдахме в един италиански ресторант-пицария(нещо явно сме объркали крачките и метрите  Laughing),където не предлагаха ребърца  Sad ,но пък хапнахме вкусни пици.Тази тема много ми помогна да организирам стегнато времето ни и лесно да намираме това,което търсим и съм много,много благодарна на всички споделили и разказали по нещичко тук!
За Old Sport и всички други,които пожелаха -малко снимчици:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

На всички пожелавам една спокойна,пълна с усмивки и прекрасни емоции 2009 година!

# 149
И ние се върнахме вчера. И отново беше супер. И ние гледахме Лешникотрошачката. Надявам се да я дават още година, две, че да заведа и малката.
Този път посетихме Хофбург, музея на Сиси, Съкровищницата, Къщата на пеперудите и най- интерсното за мен място - Природо-научния музей. Можех да остана вътре цяла седмица.
Но основно се отдадохме на шопинг( много успешно  Wink ) и на кръчми (още по- успешно  Laughing). Една снимка специално за Etna, но не ми завиждай- още не съм посмяла да си пробвам тоалета за утре вечер  Embarassed
И още малко коледна украса: 1, 2, 3
Украсата пред кметството я свалиха на 27-ми, а елхата на Стефанплац светеше наполовина( криза, какво да се прави). Това е кметството миналата Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт