СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 96 984
  • 2 001
  •   1
Отговори
# 1 890
  • Върху лъчите на Слънцето.
Предполагам, че за конкретното ОДЗ всички кандидатствания ще са с начална дата 24 септевмври. Не с датата на регистрация. Wink

# 1 891
Предполагам, че за конкретното ОДЗ всички кандидатствания ще са с начална дата 24 септевмври. Не с датата на регистрация. Wink
За час и дата на кандидатстването е взет най-ранния час и дата на съответното дете сред кандидатурите му за район Младост. Peace

# 1 892
За час и дата на кандидатстването е взет най-ранния час и дата на съответното дете сред кандидатурите му за район Младост. Peace

Именно. Tired Входящият ми номер е 531 .....

# 1 893
  • нейде там, където ....
И ние сме на опашката за новото ОДЗ Simple Smile Само че не се надявам твърде, освен ако не направят едната първа група вариант. Синът ми ходи на ясла в Мусагеница и колкото и да ми е неудобно, все е нещо. Бях питала дали трябва да го регистрирам и кандидатствам, за да се премести, но ми отговориха, че децата, които вече ходят, ще могат да се местят, както досега. Добре, че все пак, макар и късно вечерта, на 04.02. кандидатствах (съзнателно, за да не се бутаме пред тези, които не ходят никъде). На второто ми питане, за това, какъв е реда сега, ми казаха, че е трябвало да кандидатствам по общия ред. Ако ми го бяха писали това първо, можех да кандидатствам доста по-рано и щях да го направя.  Confused
И отново да кажа, че в близкото ОДЗ 17 има 8 свободни места за първа група, набор 2005. През един блок от новото ОДЗ 26.
Успех на всички и повече детски градини!

# 1 894
Току що погледнах нещо са сверка в профила си, в сайта за градините.
Входящият номер под часа на записване няма нищо общо с мястото,
което е в списъка на чакащи. За една детска ясла сме с вх. номер 230, но
след класиранията сме в чакащи с номер 98, та си мисля, че май не е
определящ за класирането на 27-ми въпросният номер.

Другото, което забелязах е, че имаме вх. номер за 26-та, но тъй като
все още няма класирания няма и номер в чакащи.

# 1 895
  • Отвъд алеята зад шкафа
На моето дете е взет най-ранният час на кандидастване от 10.03 часа на 04.02 и е с вх. № 7. За другите две ОДЗ-та, в които кандидатства децата с предимство я изместиха и остана в първите резерви. Предполагам, че и сега за 26 ОДЗ ще се намерят деца с предимство, но се надявам този път да не са всички така, че до гуша ми дойде. Иначе има достатъчно време до 3 ноември, за да почистят вътре в градината. Вярно, че дворът не е оправен, но сега зимата не е толкова належащо. Предполагам, че до пролетта ще оправят и него. Аз знам как изглеждаше тази градина до преди 2-3 месеца, така че след ремонта ми се вижда страхотна.

Едно не ми е ясно- - класирането е на 27.09 , а записването на 01.10....27 септември е събота. Как се очаква да успея да подготвя изследванията на детето в неделя за един ден, за да може да го запиша в понеделник?

# 1 896
  • София
За записването не ти трябват изследвания, сало някои неща от педиатъра, които се взимат за 15 минути. Ако записването е на първи - имаш 2 работни дни да го запишеш...изследванията ти трябват като тръгва детето на градина....но това е след записването му...

# 1 897
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аха, мерси. Значи няма проблем. Остава и да я класират малката.

В сайта на общината пише, че настоящето данъчно в Младост ще се ремонтира за градина, само че не обърнах внимание в какъв срок.

# 1 898
  • Ланкър, планините Овнерог
В сайта на общината пише, че настоящето данъчно в Младост ще се ремонтира за градина, само че не обърнах внимание в какъв срок.

От сигурен източник разбрах, че данъчните в Младост се изнасят другата седмица от сградата(Местни данъци и такси заминават в общината, а другите в сграда на 4км). След това ще е въпрос на време и ремонт сградата да си стане пак действаща градина(може би за следващата учебна година). Така че за Младост има някаква надежда нещата да се пооправят.

Това е, което знам

# 1 899
gadamer, с този ранен час и малък входящ номер, направо ви е опечена работата!  Peace Даже се чудя как не са ви приели някъде другаде досега, но както казваш, явно предимствата са били прекалено много.   Confused

# 1 900
може ли някой да ми обясни следното и по-точно някой, на който детето вече е класирано и записано в градина в Младост
новата 26 ОДЗ се появява най-отзад в желанията, нали така
а на записаните вече къде се появява...
щото сега пак по две седмици ще седят едни списъци с деца, които я се запишат , я не...
всички близнаци и деца от многодетни семейства ще се наредят най-отпред, надали ще си сменят градината, в която ходят вече близо месец...но другите ще си чакаме чинно 2 седмици , нали

ми моето дете е 40 и някой си входящ номер, ако въобще влезе, сигурно ще е най-рано Нова година   Tired

не трябваше ли на опашка да се наредят всички некласирани деца в Младост, но чакащи от 31 май  newsm78

# 1 901
  • Ланкър, планините Овнерог
ХИПП, Емма е записана и в 26ОДЗ въобще не сме класирани. Имам опция "кандидатствай", ако искам. Така че явно са класирани само чакащите деца.

# 1 902
Гита Ог, мерси за бързия отговор   bouquet

това донякъде е обнадеждаващо, макар че чакащ номер 40 и нагоре хич не е обнадеждаващ

# 1 903
мира е записана вече и посещава 28 одз Peace същевременно за 26 одз е кандидатствала автоматично, за което ми пратиха и и-мейл, в който ми го обясяват и казват, че, ако не искам, да си отменя кандидатурата Peace аз я отмених, щото там ми е прекалено далеч, за да искам да сменя настоящата, и за да не бавя другите деца Peace иначе щяхме да сме приети, освен ако няма много предимства, щото земат най-ранния час на кандидатстване за младост Peace конкретно, най-отзад в манидатури беше, но съответно могада си я местя нагоре Peace

# 1 904
Някой има ли информация кога системата за записване и класиране на децата в детските градини започва да приема заявки за деца родени след 01.11.2007?

http://kg.sofia.bg/?page=home

Общи условия

Активация на акаунт