Ноемврийчета 2005 - 16 тема

• 18 126
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Олгарита, не се притеснявай. Гледай да не разбере, че ти е мъчно. А на нея ще и хареса.
Ние имаме проблем - пак започна да плаче, да не иска да ходи на ясла и така. Но този път даже се и дърпа. Предполагам, че е защото изписаха по-големите деца и сега приемат бебета и те плачат. Надявам се скоро пак да свикне, че ми е много тежко и по цял ден я мисля.
Ето малко снимки и от нас - http://community.webshots.com/album/564020956OQiInM

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 13:35 от buba_katinka

# 226
Сладурки са Ники и Катерина!Много хубави бански сте им намерили.

Алекс има един жълт от миналата година ,който почти не носи тогава ,но сега много си го харесва и почти всяка вечер го вади от шкафа и настоява да го сложи. Добре ,че още мога да й отвличам вниманието.

От известно време   се чудя какво ще правим на плажа като й се припишка или иска да ака. Миналата година  беше лесно ,понеже си беше с памперс детето.Сега не ми е ясно какво ще правя ?! newsm78

Юка ,дано се оправи бързо малката.

# 227
Привет и от мен!
Напоследък ви попоглеждам, но не успявам да ви изчета подробно.
Юка днес по-добре ли сте?
Доминика, а при вас?
Олгарита,колкото си по-спокойна ти толкова по-леко ще минат нещата с адаптацията. Впечатленията ми от Севима са, че е много мило и любвеобвилно дете и лесно контактува с децата. Сигурна съм, че ще и хареса там и всичко ще е налед.
Аз вече съм на работа. Свекърва ми втора седмица се грижи през деня за децата. Забавно им е, тя успява да поддържа ритъма на забавленията ни.
И да ви разкажа аз една смешка от вечрашното ни приключение на Витоша. Гошко хапва цяло варено яйце и изведнъж жълтъка изкача нагоре от силното стискане. Гошко стреснат се развика "ох, излюпи се, ох, излюпи се". Joy

# 228
здравейте
и ние сме болни,
сега видях че има доста децита с тези признаци, висока температура
нашата от вчера беше 39и нещо, с нищо не се влиаеше само оцета сваляше до 37 и нещо, и след час пак 39,4 цяла нощ меря температури и слагам оцет на крачетата, детето се изкриви тотално, днес почти е така само че вече и гърлото е червето, имало такъв грип каза педито, и ние ако до три дни не преборим температурата ще минем на антибиотик, сега не ще ни лекарства ни ядене, всички болни бързо да се оправят,
които заминават приятно изкарване и снимки много

# 229
аз не смея да се похваля, ама днес все едно нищо не е било. кейти си е весела, яде си, спи си, тича напред-назад. какво беше това чудо- едно денонощие Т и после е добре. само се оплаква, че я боли коремчето. предполагам от лекарствата.
олгарита, споделяй как се адаптира севима. на мен отсега ми се е свило сърцето за наесен. и ние не сме се делили много двете една от друга.
пожелавам на другите болни бързо оздравяване!

# 230
Стискам палци бързо да оздравяват болните.
На мен ми е скучно. Не ми се работи. А пък утре заминавам за 4 дена на тим билдинг. Сърцето ми е свито как ще е Кити и така.
Сисе, в детската градина са така - от първия ден по цял ден и без вредни нещо и без лични вещи. На вас с ави искали, защото е ясла.
Лек ден на всички.

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 14:40 от buba_katinka

# 231
деси - при нас няма проблеми по тоя въпрос. пишкането може да стане навсякъде - всепо периферията на плажа има някоя и друга тревичка. а другата работа петра и без това си я върши само на собствна територия. не е имало случай домомента, в който да сме навън и тя да каже,ч е има позиви.

тити
- земи се индикирай, бре булка. поне да те знаем родила ли си, не си ли...

олга и другите с деца в ДГ - не сте ми интересни  Mr. Green днес е 2ри ден от 2ра седмица на камен на ясла. е те това вече е интересно  Mr. Green няма да се впускам в подробности относно сутрешните дуети и на двамата пред вратата на яслата. после събирам сополи от цялата си предница - блуза, пола, коса - навсякъде съм омазана  Mr. Green сори за натурализна, ама баш си е тъй. хеле пък и двамата като решат да са едновременно солидарни един с друг в мъката си   Mr. Green

# 232
ДУ - и на мен ми е свито сърцето. Тати от вчера е с 40гр. и се моля ако е вирусно (като чета симптомите, май е това)Ники да не прещипе, че не ми се мисли. Преди месец беше с висока Т и антибиотици.
Клара - бързо да се оправя малката, че да не зарази и сестричката си Praynig
Синьо безвремие...  - дано ви се е разминало вече.
....и всички други оздравявайте, т.е не се разболявайте Hug

# 233
  • Измир
юка, дано ТИтИ да се окаже права,че е от превъзбуда.
Клара, бързо оздравяване на малкИте красавИцИ.
Котка, наИстИна СевИ е контактна И лелкИте казаха, че веднага сИ е намерИла прИятелкИ И се е заИграла. Хубаво е, че свекърва тИ успява да се справИ с двамата палавнИцИ.
Бубе, КИтИ е много лъчезарна. МИсля, че сИ права за това, че когато няколко деца се разплачат, то И другИте започват.
СИса, дано вИ се размИне.
Майче, поздравленИя за якИте нервИ.

Сега да кажа за ДГ. СутрИнта детето сИ влезе вътре без дорИ да се обърне. Тя сИ е мИслела, че е някъде на клуб И като се наИграе Ще сИ я взема. Когато Им далИ обяда започнала настоятелно да пИта за мен, а като легналИ окончателно се разплакала. ДопълнИтелно усложненИе е И факта, че предИ сън ползва бИберон (разбИра се лелкИте отказаха да го вземат). Явно поне 30 мИн сИ е поплакала И после е заспала, заЩото до към 18 часа лИцето И беше доста подуто.
Като Излезе прИвечер до парка разказваше как утре пак Ще ходИ на ДГ, но сутрИнта не Искаше да става И заявИ, че днес сИ остава вкъЩИ. През целИят път в колата плака, а съЩо И като я оствИх на лелкИте.
Дано по_бързо да премИне тозИ перИод на адаптацИя, заЩото мИ е много мъчно да я гледам как плаче.

# 234
е да, неприятно е. още повече, че си бременна и това допълнително ти обтяга нервите. можеш да й кажеш, че я оставяш замалко, отиваш да пазаруваш и после ще я вземеш. нашите възпитателки в новата ДГ казаха, че точно това е тяханта верся, когато някое детет плаче - че мама цял пътува в трамвая и след малко ще дойде. и така мама пътува цял ден  Mr. Green

още един трик като за нашите деца - оставяш в шкафчето малко подаръче, така че, когато детето излезе, да си намира нещо шарено и инересно /или вкусно/. петра всяка сутрин взема по няко играча, подрежда си я в шкафчето и след яслата си я търси - дали е там, дали е преместена, нали я няма - големи трепети са докато стигнем до съблеканята  Mr. Green

а за нервите ми - не че са здрави, но ми е много кеф да работя на тишина. е, вярно, че за сега имам само 1 час и 20 минути - другото се 'изяжда' от пътуването насам-натам, но и сам тоя час е супер важен за мен. голям ми е кеф да съм без маймуните наоколо.
лоша, лоша майка  Mr. Green

# 235
olgarita  - че от първият ден и цял ден. не е ли много харт newsm78 аз лично ненамирам за уместно още първият ден да и вземат бибата. при нас даже искаха познати вещи, така детето се чувства по-малко разликата, а след това вече ги махат. Ники 1 седмица ходи с калъфка, щото така обичаше и се успокояваше.

# 236
тъпа работа, писах, писах, пък закачих един клавиш и всичко отиде по дяволите.
Та исках да кажа, майче, че най-лесната работа е да ме индикираш по профила ми накъде съм и как съм.  Пък на тебе ще взема да ти звънна като родя да си лафим, дори да е през нощта, ти нали и без друго не спиш много покрай лапетата  Mr. Green
Ние с Деян сме го ударили на лято и ваканция. Имам нова библиотека и си подреждам книги и се кефя. Тази сутрин пък излязохме рано-рано, свършихме работа, ядохме торта на хладина и се прибрахме, да ръфаме хляб, сирене, диня и пиле  Mr. Green Деян се държи учудващо адекватно, да чукна на дърво - не че не капризничи, но все по-лесно се разбираме с приказки.  Даже вчера се учудих на една "какичка" в клуб - малчо не искаше да си тръгва, и тя взе да му разправя, че мама е уморена, не може да стои права, болят я краката...доста неуместна за едно дете причина да си тръгне и да зареже играчките, м?

Истинско голямо момиченце е станала Катерина.
Сисса, много е готина Ники с банския. Деян има три бански, но продължаваме да го събличаме, той пък се научи да си държи пишката/вкъщи не иска, моля ви се/ и да пикае на брега в морето. Даже в началото пикаеше по 4-5 пъти ей тъй, от интерес. Не е искал да ака. Между другото се е случвало да му се доака навън, където абсолютно няма условия за това, и като му кажем, си стиска колкото се наложи.

мама пътува в трамвая - не мога да го залъгвам така. Не се получава някак. Помни вече всичко. Е, аз съм късметлийка, като пита за тати, защото просто казвам, че кара самолета, а от прозореца ни се виждат всички излитащи и кацащи от запад, което си е доста често, и той е спокоен, че "вижда тати".
Но не дай Боже да му кажа машинално, минавайки край Била, че сега не можем, довечера ще дойдем тук.....

# 237
ааа, ние имаме напредък със съня. будим се х 3-4 пъти само. все по-често сутрин ставам не-зла  Peace ама ти се обади, де. как няма!

# 238
  • София-там нейде в западната част
 Hug привет майчета
домързява ме да пиша в тез горещини  Mr. Green
виждам че има доста болнички да оздравявате бързо всички ... Емата изкара подобно нещо но се разминахме без АБ, червено гърло и Т39
да се похваля че успешно си взех изпитите и от двата семестъра  Grinning остана ми само един който ще го боря този месец
Деа расте засмяно и бърборещо бебе,сега е на мода да си дърпа крачетата и да се хили с глас много обича когато и Ема и прави маймунджулъци в което пък ме отменя  Mr. Green ето тук има малко снимки от миналия месец http://desytka.multiply.com/photos/album/36
buba_katinka много сте пораснали  Hug
тити гледам че малко остана  Grinning
деси Емата стиска ако и кажа,докато намерим някое удобно за целта място, с мен си нося винаги и пликчета ако свърши и голямата работа и сме на по неудобно място
лек ден от мен Hug

# 239
Деси, и Кити започна да стиска по-дълго време. На плажа пиша в пясъка, някъде по края, из тревите. А ако свърши голямата работа винаги имам хартия и найлонки да го събирам.
Благодаря за комплиментите за Кити. Да порасна, ама и ината и порасна с нея. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт