Ноемврийчета 2005 - 16 тема

• 18 141
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Майче - мерси...и ние ще минем на изворна тогава...поне няколко дни-седмица...въпреки, че днес цял ден сме пили вода от чешмата...Филип и от самия чучур обича много да пие...

nikiki - не съм я чувала тази ваксина...но менингитната само - нашето педи е против нея...казва, че в БГ реално наистина противоменингитна нямало...просто така я наричали да се продава..колко е истина - не знам...

# 196
вероятн иде реч за пентаксим. ако иде реч за нея, слагала съм от нея и на петра, и на камен. петра не реагира - добре я понесе. камен обаче се разтресе с 40 градуса. педи каза, че по листовка пишело, че може ид а има такава реакция, но камен бил първият случай, в който детет реагира на толкова преработена ваксина. от приятелка, която работи в лекарствената фирма, която е регистрирала ваксината, знам,ч е е добра. много даже. имало една по-добра, 7-валентна, но вече 2-3 години чалаи лицензи ли, кво ли не знам, та още я нямало тук.

за водата - и камен цял ден беше на чешмяна. преди час научихме. не вярвам да е толкова опасно. ако беше, щяха да се потрудят да кажат. нали? или пък няма  newsm78 ох, че в смотана държава живеем. голяма мърлящина цари навсякъде  Close

# 197
Вода от чешмата нито аз, нито Криста , нито някой от семейството ми пие (нашта е от най-яките  Mr. Green ), караме си на минерална от край време..само си мием зъбите с такава и се къпем! Peace
И така...
Angel_Dust Това твое мнение очаквано ме разтърси, вярвам , че може й да е така! Peace
Майче И какво? аз лично много се страхувам от тази ваксина, племенника ми тъкмо вади зъбки и без това  си е с Т...добре де, тази ваксина е нова, как така си я слагала и на двамата? Аз питах личната за нея и тя ми каза, че е късно за нея, минали сме другите..е добре Кирчо е почти на 1.2г. има другите ваксини и изведнъж да му бият една такава дето съдържа и предните му бити в себе си, някак ми звучи съмнително? Има ли теми, аз не зная как даже се казва тя? newsm78 Tired
п.п. Искам да ви препоръчам едно филмче, изтеглете го то тук, а името му е в подписа ми!  bouquet

# 198
ники - пиша ЛС, за да не тормозя тук темата

# 199
никики, ако става въпрос за пентаксима, ние слагахме такава на кейти. понесе я много добре, не е имало никаква реакция след нея.  Peace

# 200
  • Измир
Здравейте момИчета!
НИе вчера се прИбрахме от ИзмИр след почтИ двумесечен престой.
СевИма е добре, само малко е объркана на какъв езИк да говорИ.
Аз И бебето също сме добре. На 18 юлИ съм на фетална морфологИя.

Не можах да прочета назад, но вИждам, че коментИрате ПентаксИма. В РумънИя ползват предИмно многовалентнИ ваксИнИ.
СевИма е само с 3 И 5 валентнИ, Има И 6 валентна даже. Понесе гИ много добре.

# 201
ох, че в смотана държава живеем. голяма мърлящина цари навсякъде  Close
  - добре го каза и съм напълно съгласна с теб:peace:

wa_wa- ето,че ваксината мина, дано и това с окото е в рамките на нормалното и да си останеш с притеснението. чувала съм, че до 3 години е нормално, но все пак си права, че специалист трябва да види, защото ранната диагноза е гаранция за по-качествено лечение, ако недай си боже има нещо.

вода - непомня от кога не пием вода от чешмата, готвя само с нея именно защото минава през огън.

# 202
  • Карлово
Здравейте момИчета!

Аз И бебето също сме добре. На 18 юлИ съм на фетална морфологИя.
Това съм го пропуснала...Честито и лека бременност! Heart Eyes

Никики, аз бях пускала преди време снимки с обрив на Мартина. Да, отмина, и засега не се е появявал отново, но постоянно е с репелент намазана.
Геригърл, ние заминаваме за Първомай, ще сме там до 20 юли. Ако идвате-звънни да се видим. Това що не го писах на лични?

# 203
Привет! Ние се прибрахме доста късно снощи от Сандански и вече сми си в смотаната, мръсна София. Почивката беше уникално приятна до вчера сутринта. След това надали има някоя от нас, която да се е насладила на деня.  Wink
Тити, как е днес патиланеца? И наистина добро сефте сте имали на новото гнездо.

wa_wa, права си да провериш това с очите. Най- вероятно ще го израсте, но все пак, както казват англичаните Better safe, than sorry!  Grinning  Ние също сме се засили да водим Яна на очен, защото казват, че до 3 годинки е добре да се направи там някакво си компютърно изследване, но още не съм се организирала. 

В тази връзка има ли друга кукувица, като моя милост, която да си държи детето в домашен арест тези два дни? И вкъщи не се отваря никъде- само на климатици се проветрява- не че те не вкарват въздух от вън, но поне някакви филтри има. сега ще втрещя по- спокойните от вас

Майче, а това за водата в следствие от вчерашният карнавал ли е или е още от преди- нали имало някакво химическо замърсяване на водата в язовира на София още от доста време. Ама така и нищо не казаха ГЗ.

# 204
  • София
Мен лично не ме е обзела паника ...разхождахме си се - и се насладихме на деня...днес също си е един нормален ден.....

А за водата надали в цяла софия не става..все пак има райони на витошка вода, не всичко идва от Искър....

# 205
Ваксината се казва пентаксим (сега разбрах), но е наяква нова, петвалентна, платена е (50лв), вместо да се бият пет пъти, се бие една за всичките (сори, ама идея нямам как да обясня тази безсмислица), с мъртви клетки е.....а той е на 1,2г. , били са му всички досега, остават тази на 1,6г и на около 2г......за нашите деца е нямало такава ваксина, ние сме по "стара програма" (  Sick леле колко експериментално ми звучи  Close ) и така... newsm78...
микки smile3555 сега се сетих, ние сме пак с такива обриви, мина месец, отшумяват, но стават на белези...ще видим какво ще каже алерголога на 16-ти  newsm78
Angel_Dust Радвам се, че си спокойна   bouquet , мен лично, ако бях там нямаше да ми е спокойно..знам си , че щом става въпрос за политически интереси особено когато са свързани с пари - са готови на всичко! ooooh! ..
 Приятни почивни дни на всички!!!  bouquet

# 206
имаше такава ваксина и за нашите деца, просто не са ви предложили. Виж с търсачката колко неща ще извадиш. Няма проблем.

олга - радвам се да те видя  Hug да кажеш резлутатите от феталната Simple Smile

мечо, не се паникьосвай, ако има нещо страшно, няма да го научиш навреме Simple Smile извеждай си я когато и както прецениш.

# 207
  • София
Да, пентаксима хич не е нова ваксина и общо взето добре се понася от децата...добра била...аз лично не съм му слагала от нея...
А за паниката - какво да се паникьосвам...то ако има нещо и не знаем и в къщи да стоим все тая....

# 208
тити, не знам какво да мисля, май все повече се обърквам... newsm78..сещам се само, че личната каза, че по времето на ваксинациите на Крис, тази ваксина я е нямало, може й тя да не е нещо запозната??!! Peace
 Ние ей сега излязохме от банята и както при нас важи с пълна сила твърдението "минутка невнимание...." , еми за точно 10на секунди се заблях нещо  Tired, обръщам се и какво виждат очите ми  Shocked, Криста взела днес купения шампоан, махнала умело цялата капачка и здравата го излива в легена под душа............е толкова пяна не бях виждала/чистила до сега!!! hahaha Joy

# 209
  • Измир
ТИтИ, не казваш как е Деян.

Общи условия

Активация на акаунт