Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява прееклампсията?
Какви са симптомите на прееклампсия?
Какво е Zimafluor и полезно ли е за бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява прееклампсията?
Прееклампсията е сериозно усложнение по време на бременност, характеризиращо се с повишено кръвно налягане, оток и наличие на протеин в урината. Това състояние може да повлияе на доставката на кислород и хранителни вещества към плода, което води до потенциален спонтанен аборт. Обикновено изисква внимателно наблюдение, определени мерки и понякога лекарства за понижаване на кръвното налягане; в някои случаи може да се наложи хоспитализация за определен период.
-
Какви са симптомите на прееклампсия?
Най-честите симптоми на прееклампсия са повишено кръвно налягане, отоци, протеин (албумин) в урината, мигрена и задържане на течности, което се проявява с отоци по ръцете, лицето и глезените. Тези симптоми изискват внимателно наблюдение и лечение за предотвратяване на сериозни усложнения за бременната жена и бебето.
-
Какво е Zimafluor и полезно ли е за бебетата?
Zimafluor е флуорно допълнение, което се използва за поддържане на здрави бебешки зъби. Ефективността му обаче остава противоречива. Някои специалисти препоръчват приемането му по време на бременност, докато други го отхвърлят. В крайна сметка всяко решение за използване на Zimafluor трябва да се вземе след консултация с лекар, който може да предостави персонализирани съвети и насоки въз основа на индивидуалните обстоятелства.
-
Какво представлява масажът на перинеума и защо не се препоръчва при бременни с притеснителни контракции?
-
Какви са признаците на прееклампсия и как се различава от нормалната бременност?
Приятен ден на всички. Валени, когато братовчед ми беше по-малък му купих червена тениска, червена бандана за главата и червени маратонки. Тъкмо прохождаше. Единствената критика която получих беше от баба ми. Ама никой не я отрази. Червеното е неутрален цвят. Нашата количка е червена, но като я купувахме не мислех дали става за момиче или момче. Ако ти харесва на теб, значи е супер. Като гледах миналата седммица в Блаоевград из центъра всички са с червени колички, много е модно....Не см проверявала пола на бебетата, ама как отива на мамитееее
. Каай си кефа
А като разбра миличкия по стечение на обстоятелствата, че дъщеря му води полов живот, а разбра горе-долу по същото време като му казах, че се сгодявам, 2 седмици не ми говори 

Дано ме направят оптически по-фина в лицето, каквато съм подпухнала
)
какво сладко бебче 

). няма смисъл да се притесняваш за килограмите, все пак се изчисляват по формула и предполагам че и най-малката грешка в измерването на бедро, глава и т.н. се мултиплицира и се получават големи разминавания. аз никога не питам колко тежи, в последните месеци възможната грешка е голяма.
не съм сигурна, че мога да му причиня това с розовата жилетка, но червено си е ок
спряха ни ченгета и ни написаха акт заради ауспуха, специално ходихме да изеберем първата покупка "заедно" след двуседмично мърморене от моя страна. и сега нещо не ми се пазарува.