СЕПТЕМВРИйчета големи, шават в нашите кореми!!!

• 15 617
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Асе-незнам защо имам спомен,че в Египет изповядват християнството newsm78Мариам и Juliko се надявам да разяснят Peace
Деска-за какво ти е по-голям багажник???Аз пък точно гледах количката да е възможно най-изчистена,че много ме дразнят натрупаните неща и излишните багажии.Утре и аз очаквам да доставят моята Party
Cyd-приятно изкарване на юг Hug WhistlingИ хич да не ти пука,че с най-големия корем PeaceПоказвай го гордо Peace

# 91
Само да допиша,Мариам,твоите постове са пълни с толкова спокойствие,че ме оставяш беz думи.Сигурно zащото иzобщо не приличам на теб,zа което май мога само да съжалявам  Rolling Eyes .Личи си,че си човек с дълбока душа,zащото не говориш с клишета,това се чувства и отстрани.Просто благодаря ти,има човек какво да учи от теб.Не ти правя комплименти.

# 92
Добър денн Hug
Мариам много хубаво си го казала   bouquet HugПросто прекрасно звучи всичко от първата до последната дума!!
Пееща и аз се чудя къде да си търся добър педиатър newsm78 newsm78Моята е от 20 поликлиника и така не съм доволна от нея/казвам моята защото тя се води педиатър/едно направление ми отказва гадината!! #2gunfireМного я мразя!!!А поликлиниката ни е най-близко!!Къде да търся педи не знам!!Ей момичета нали имаше в района на Борово,Павлово,Бъкстон живущи  HugДайте малко акъл и съвет!!А и наистина кога трябва да се ориентирам да си потърся!!!Мразя лекари и никога не съм им имала доверие!!!Страх ме е да не сбъркам в избора си!!!Не искам да си поверя детето на случаен човек а и ми се ще да мога да и звъня по всяко време когато нещо ме притеснява....Много критерии имам и съм страшно претенциозна ама това е детето ми все пак Heart EyesА и като се замисля по тея поликлиники какви са зарази особено зимата как ще я водя там малката не знам!!
Аз станах с ужасно главоболие тази сутрин ooooh!И пих един парацетамол пък дано ми мине скоро

# 93
Забравих да кажа "Добре дошли" на новодошлите мами!!!
Деси, много харесвам количката ти, може би защото си падам по триколки и ми се струва, че много компактно се сгъва (определено по- добре от моята), да си я ползвате със здраве и да ти е удобна Hug!
Относно добрата ми страна, то е защото трябва да има баланс... да ви покажа другата си страна Crazy
cydonia, защото мен ме е нямало на плажа за туй ти се е сторило, че ти е голям корема... Laughing, момичета ще взема да се снимам наистина да видите за какво става въпрос newsm09.
singing_girl това, че педиатъра прави посещение в къщи го научавам от теб...при предишните раждания все сменяхме градовете(съответно педиатрите) и  явно за това не съм се информирала, но сега ще питам.
Асе, аз от малка си имах копнеж по духовното и дълго търсих, но съм от тези дето не вярват много на човеци и имат много въпроси и като не намирам отговор, не мога да вярвам така на сляпо.
Затова от малка четях много и минах през традиционното православие, будизъм всякакви езотерични философии и като се запознах с любимия ме впечатли факта, че той е различен и наистина вярва в Бога.
Започнах да чета корана и да любопитствам, но като не намерих отговори на въпросите си и се отдръпнах.
Заминахме за Египет където се сблъсках с някои изпитни и прочетох Библията десетина пъти(бях си взела само 3 книги, Библията, книга за бебето и бг рецепти...).
Та повярвах там, между мюсюлманите и не защото някой поп ми е казал, а защото потърсих Бога с цялото си сърце и той ми се откри по естествен и прост начин, може би затова вярата ми е в сърцето.
Казах на мъжо, че съм взела решение да бъда християнка, а той ми отговори "по добре християнка отколкото атеист".
На неговото семейство му трябваха 10 години за да приемат факта, че няма да се променя, но той ме подкрепи, което е наистина важно за мен, защото трябваше да направи избор и да плати не лека цена за избора си.
Научихме се да не спорим за религия, освен това аз съм дървен философ, познавам корана и на тази тема не е добре да ме закача та той си го знае.
Учим децата, че Бог съществува и е реален и ги подтикваме да го потърсят, а другото си е техен избор.
Уанде в Египет има около 24% християни, другите са мюсюлмани и си живеят доста добре и в мир. Внимават да не си прекрачват териториите и не се женят помежду си де Mr. Green.
els, ти също ме разчуства, стоя ухилена пред компа, а децата спринтирайки по коридора се спират, гледат ме учудено как се смея в празната стая и питат "сама ли си говориш мамо" newsm62.

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 15:24 от Mariam777

# 94
Подозирах такъв отговор Hug Шапка ви свалям - на теб и на мъжът ти. аз все още не мога да откъсна християноството от човешкия му облик ..., а имам проблем с възприемането на църквата като такава. В смисъл за мен тя е нарушение на първата божа заповед и е кумир... ненужен... Както и да е. обичам да чета такава литература, която казва, че вярата е в сърцето ти и нямаш нужда от специално място, за да се обърнеш към Бог и да говориш с него. С тази бременност много по-лесно намирам сили в себе си да се обърна към Богородица... Може би заради името, което Сияна беше избрала за детето, ако е момиче...
Хубава тема Heart Eyes тази за вярата и силите, които дава
Мдааа, от едни пишки до къде стигнахме Wink
Сега да кажа за педиатъра, че преди малко съм се отплеснала нещо ooooh!
Нашата е д-р Шекерова от 20-та поликлиника. Миренце, понеже ти е еднакво разстоянието мога да ти препоръчам и д-р Андреева от 14-та поликлиника. Предния път говорих с педиатърката в 8-мия месец. Тя ми е и личен лекар, но можеше и да не си поверя детето в нейните ръце, ако ме беше разочаровала на разговора.
основните неща, за които държах да знам тогава бяха - мнението й за кърменето и най-вече за изключителното такова (тя е от тези, които са ЗА, но настояват да се дава вода. аз не давах); мнението й за захранването, късното захранване и с какво тя самата би препоръчала да се започне (беше уклончиво ЗА. После самата тя ме караше да си изчакам 6-тия месец); мнението й за даването на антибиотици и в какви случаи би прибегнала до тях (все още не сме пили антибиотик Peace)
Ако сега трябваше да избирам бих попитала още - до каква възраст бих могла да отложа ваксините (това разбира се е лично мое мнение Peace) и дали би имала против да водя детето си и на хомеопат (Шекерова има против по принцип, ама кой ли я слуша в това отношение Wink). Последните два въпроса са си твърдо свързани с разбиранията ми за отглеждането на дете. Пишката няма да й дам да я пипа. Знам, че ги дърпат към 6-тия месец, но ще се разбера за това с нея.
Педиатър трябва да сте си избрали предварително и да му имате телефона. В деня на изписването му се обаждате и в рамикте на 24-48 часа той трябва да дойде у вас на домашно посещение и да изготви първите документи за бебето. има лекари, които отказват да правят това, докато не излезе ЕГН-то, но не са прави. Детето трябва да бъде видяно от педиатър възможно най-скоро след изписването.
Както и вчера казах - независимо как храните е добре по средата на първия месец да има една междинна консултация за теглене и мерене на бебето, защото първият месец е важен за добрия старт на развитието. Най-големи колебания в теглото могат да имат бебетата, които са хранени с кърма. Всъщност вчера на лекцията обяснихме защо Simple Smile но да кажа - през първите дни бебетата спадат малко на килограми. Нормално е да загубях около 10% от рожденото си тегло, но не повече Peace Тъй като често в болниците няма адекватно отношение към кърменето ... няма и кой да ви обърне внимание дали поставяте бебето правилно, дали то захапва правилно и дали суче ефективно. Често майките мислят, че щом бебета им спят, значи всичко е наред. Понякога обаче не е така...
Тъй че консултация на 15-тия ден от раждането е много, много необходима.
Между другото вчера точно имахме такъв случай на бебе на форумска маминка. Страшно сладък мъж, роден 3000 гр. Изписан 2800 гр. При нас беше на 5 дни (ненавършени) и беше вече 2650 гр. Гърдите на майката твърди и пълни, бебето не може да засуче, суче вяло, поради все още наличната жълтеница, а и леката си недоносеност (родено е 2 седмици преди термин)... Всъщност вчера вече втори ден не беше акало... Явни признаци на сериозно недохранване Sad Разбира се толкова бързо идване при нас ще си каже думата. Той захапва, казахме на майката да го храни с изцедена кърма, за да може да заякне  преди всяко хранене да го слага на гърда задължително... Ще се оправи човечето и ще засуче - сигурна съм в това Grinning
Разказвам ви го само да знаете, защо има нужда от междинна консултция на първия месец Peace

# 95
Благодаря ти много Асе Hug Hug
Мен ме притеснява и това че не знам дали би се съгласил педиатъра да идва в къщи!!Да дойде де не да идва непрестанно!! newsm78 newsm78 newsm78Не зная дали мога да изисквам такива неща от него-т.е. не си знам правата!!! SickИ ако ми откаже сигурно бих решила че е права!Ще поразуча още малко!!За 20 поликлиника съм чувала добри отзиви за доктор Илиева newsm78 newsm78А за Вангелова/която е и моята/нищо хубаво не съм чивала но тази вашата сега и чувам името за пръв път!!!
Благодаря ти още веднъж Hug

# 96
Здравейте, мами! Дълко не съм писала, че сме изпаднали в класическа ситуация, РЕМОНТ Simple Smile в името на новия човек... няма смисъм да обяснявам повече. Виждам полезни неща се обсъждат вече, аз като бременна за пръв път чета и поглъщам инфо, нямам опит за споделяне.
Поръчвам си книгата  "Книга за майката и бебето" Елизабет Фенуик и преди да съм избързала съвсем се сетих да попитам коя друга книга бихте препоръчали, тази ще ми е достатъчна ли поне за основното, все пак не смятам да гледам бебе само на книга и не смятам да купувам куп книги, но две три ще е полезно да имам под ръка. Моля, споделете коя ви е харесала!
Ах... а тези горещини как ви влияят? Мен ме скапват отвсякъде, главата ми е като спарена постоянно, ще ми изпуши бушона  ooooh!

# 97
Първото посещение се извършва в дома на бебето Grinning Добре е да предложите на педиатъра да го вземете и откарате, или да платите такси. Голоря ако живее далеч от вас Grinning
Само да ви кажа, че току-що ми писа маминката на гореспоменатия сладур - От вчера като са го подели сериозно е акал 5 пъти, ял е 9 пъти и става все по-умел в сукането Grinning
Тъй че наистина е важно навреме да има поглед върху нещата Grinning

# 98
Привет и от нас! Завърнахме се от разходката до село. Уж щяхме да правим компоти от джанки, но мама-свеки ги направила вчера. Не се сърдим де... Другата седмица пак.
Асе, много добре го обясняваш, мила. Припомних си много моменти от първото ми кърмене. Наистина не ни обърнаха много внимание в родилното. Аз секцио... то кърма няма, носят ми бебето и аз уж го държа на гърдата, уж суче... връщам им го... Те го дохранват. И така няколко дни. И веднъж моя позната (лаборантка) беше дошла да ме види докато "кърмех" и тя забеляза, че нищо не правим. Намести добре гърдата в устенцата на бебето и дори леко стисна за да потече. И аз... А-а-а-а-а-а....  Scream Чак тогава разбрах какво е да засуче. Излязоха ми очите. Матката ми контрахира - щях да припадна от болка и от изненада. Но до преди това никой не беше забелязал, че не съм кърмила. Сега вече няма да съм зелен боб(надявам се) и с нетърпение чакам момента.
Та като заговорих за кърменето - подготвям си зърната, масажирам с кърпа и вече има резултат, но чувствам лек сърбеж и като опитам да ги разтъркам с ръка ми прилошава, направо ми се завива свят. Не е от болка. Не знам от какво е?!?

# 99
Зърната не се подготвят!!!!!!!!
Не ги пипай с нищичко, моля те!!!!!!!
Имаш си едни пъпчици наоколо, които секретират мазнинка, за да омазнят ареолата Peace Това е напълно достатъчно, за да се подготви тя за предстоящото кърмене!
Зърната не бива да се загрубяват (каквато е старата технология), а да станат еластични!!!
За целта единственото, което трябва да се прави е да не се пипат. Още повече след 7-мия месец. Те са директно свързани с матката и можеш такива контракции да си докараш, че свят да ти се завие. Спри да си пипаш гърдите. Чак в началото на деветия месец може докато си под душа с малко зехтин лекичко да се изтеглят зърната напред. Но не да се трият, да се масажират или стискат Confused

извинявам се за паническия тон, ама наистина можеш да си направиш беля Confused

# 100
  • София/Русе
как ми харесва да чета мириам ...  Simple Smile
дидиди, лекарката вчера ни каза, че не е необходима предварителна подготовка на гърдите и зърната, асето ще ти отговори най-добре де  
пиаф и аз тази книга си взех, изглеждаше ми добре, обаче винаги като я чета ми е малко обща и все имам въпроси, други не съм купувала засега.

# 101
Привет и от мен в този горещ следобед. Наваксах да ви изчета след като няколко дена не успявах. Мисля, че много хубав разговор се е завързал на духовни теми.
Аз не съм от много силно вярващите, но винаги си мисля, че има някаква сила, която ръководи какво ще се случи. И съм на мнение, че когато човек се опитва да живее по правилата и да прави добро, ще получи също добро.
Но понеже аз съм инженер  и не съм много по философстването викам да не се отплесвам по темата.
Иначе гледам да не се шашкам за това дали ще се оправя с гледането и грижата за бебето. Някак си се надявам да ми дойде от вътре макар, че чета всякаква информация, но не мога да кажа още от сега примерно аз ще пипам или няма да пипам пишката. Сестра ми има момченце и като беше мъничък и го къпеха ми показваше как му придърпва леко кожичката, но не съм останала с впечатление, че е грубиянски, или че на бебо му е неприятно. И не мисля, че са имали някакви проблеми.
А по въпроса за Тъмми туб тук са адски популярни във всеки магазин може да си ги купиш за 20 евро май, но аз за момента не съм им фенка. Малко ми се вижда садистично и неудобно за бебето. Един колега ми казал, че са си купили точно защото рекламата е, че се чувствало бебето като в корема на майка си и каза, че неговите и двете момиченца са се скъсвали да реват и изобщо не се се чувствали приятно в тази кофа и те са си преминали на стария начин в коритото.
Иначе с къпането си мисля като Мириам, че колкото е нужно толкова да го къпя. В момента не мога да преценя, а важното е на бебо да му е приятно.
Хайде стига фермани от мен.
А забравих да кажа Добре дошли на новите мами. И да им е много приятно при нас и да се наслаждават на последните месеци от бременността с нас.   welcome
А сетих се да пиша и за книгите. Аз също си взех "Книга за майката и бебето", но ми се стори недостатъчна, обаче има адски хубави снимки. И си купих също "Какво ви чака през първата година на детето". Нея не съм я чела още, но имам "Какво ви чака през бременността" и съм много доволна от написаното вътре, така че си мисля, че и то нея ще остана доволна.

# 102
Здравейте и от мен днес! Доста интересни темички сте захванали. Пееща и Суит, аз живея в Младост и ще търся педиатър в поликли никата, но все още не съм ходила да разпитвам, че все нещо друго по- важно има. А то и това си е важно и мисля да се пораэходя скоро натам. Иначе имаме си веченов прозорец и много му се радвам, скоро ще слагаме и на спалнята, за да е по-топличко за бебо, че нали ще спинка при нас. До скоро, че съм захванала да готвя. Ще ви дочитам после! Hug

# 103
Ужас! Ама вие май сте сериозни?!? От 2 месеца доктора ме предупреждава да си подготвям зърната с масаж с хавлиена кърпа. Аз нова кърпа си купих за целта... После щели да се разранят, щели да се нацепят... Малеее... Тя природата ме предупреждавала, ама кой да слуша. Става ми лошо, чак ми се завива свят. И не мога да си го обясня, ама продължавам. Много благодаря! Благодаря, че ви има. Не знам как съм живяла без Интернет преди?!?

# 104
Сериозни е меко казано. Сега да отговоря по-не панически Grinning
За да няма рагади и болка бебето трябва да захапва правилно. Освен това е нужно да се знае и как да се третират гърдите. Колкото по-малко се мият и чистят зърната със сапун, толкова по-добре. Ежедневният душ, който си правим е достатъчен. И за подготовката, и след това за самото кърмене Peace
Всъщност рагадите се получават първо, заради неправилно поставяне (поза на кърмене); второ, заради неправилна захапка на бебето и трето заради неправилно отстраняване на бебето от гърдата.
Ако ще и със спирт за горене да се обработват предварително зърната (това в кръга на майтапа Wink) не са ли изпълнени тези три условия рагади ще има. Честно казано при нормална ситуация те не са болка за умиране Wink но в крайна сметка е добре да се направи всичко възможно да бъдат предотвратени, или ако вече ги има да се справим бързо с тях.
Тъй - на тоз етап толкова, че днес се смлях да пиша фермани. Сгурно ви е втръснало Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт