В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 146
  • 603
  •   1
Отговори
# 150
В детската градина искат да занесем саксийни цветя. Моля ви, кажете ми какво да купя - устойчиво, некапризно, красиво, лесно за отглеждане, безопасно.

# 151
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
В детската градина искат да занесем саксийни цветя. Моля ви, кажете ми какво да купя - устойчиво, некапризно, красиво, лесно за отглеждане, безопасно.

Като за начало бих ти препоръчала хлорофитум или хипоестес, последното изисква повече светлина Sunglasses

# 152
  • София
smiling, аз бих препоръчала хлорофитум, ето и още малко информация тук.   bouquet

# 153
PLA4KA , възможно е гадинките да са от преполиване. Първо провери дали пръстта е подгизнала. Ако е така, намали поливането.
smiling, в нашата градина се сещам , че гледаха семейно щастие, папрати и бегония. Аз лично има предпочитания към бенджамините,  нолината .... от цъфтящите- теменужките са подходящи.

# 154
Джиджи биджи, благодаря ти!  bouquet
 По-рядкото поливане обаче дали ще ги унищожи? Притеснява ме да не отидат и по другите саксии, че не са малко. Как мислите?
А утре ще си покажа китките, че домочадието вече спи.

# 155
Гледам,че на борчето ми някои иглички започнаха да пожълтяват.
Нормално ли е?
Мога ли от някъде да прочета инфо за отглеждане на декоративните борчета :thinking:8

# 156
Ето така изглежда цикаса- трите листенца пораснаха точно за месец
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=152 итук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=153
А това сега го садих. Някой знае ли му името? http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=154

Цикаса ти е много хубав  Peaceпоздравления,а моят вече година не иска листо да изкара ConfusedА това ,което показваш /не знам как се казва/,но го имах преди-подходящо е за двор-не мръзне зимата и става много красиво като се оформи в кръгла туфа и цъфне. Simple Smile

# 157
Нормално ли е?
...

Май не е много добре това.
На моето му пожълтяха игличките, когато го преместих на терасата. Оказа се, че не е успяло да се адаптира към смяната на мястото. Не успях да го спася.

# 158
Малееее,LOVE ... покани леля си във форума! Wink
Покних я. Засега само ще гледа и следи темата  Wink откога ме кара: Покажи ми, покажи ми. И най- накрая показах темата.   Wink

# 159
Нормално ли е?
...
Май не е много добре това.
Thinking
От както го имам си е на едно и също място.
Ако искате да ги снимам

# 160
Благодаря ви, момичета! Хлорофитум имам в къщи. Висящ е и има много напускали издънки. Наистина е много подходящ, как не се сетих за него! Бързо се вкоренява - надявам се, че до две-три седмици ще е пуснал коренчета и ще занеса. А днес ще купя теменужки, че тях нещо немога да ги отглеждам в къщи. 

# 161
  • София

Аглоанема също мисля е подходящо цвете, макар че не знам дали не е отровно, но мисля, че не е. Лесно се гледа, иска само поливане.

Момичета, относно верото - за пръскане и измиване на листата съм чувала, че не вреди, но на мен ми казаха да поливам със слаб разтвор. Това ме притеснява. А и в моето веро има балсам. Дали тр. да купя чисто?

PLA4KA щом са в чинийките, може би са от водата, която е застояла там. Според мен, просто измии и дезинфекцирай чинийките, и дъната на саксиите отдолу.

# 162
За това- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=154 бяхме говорили и преди, казва се  Sedum sieboldii
За детската градина ми се струва, че винаги е подходящ здравец...
А за поливането с веро не се безпокойте - и преди бях разказвала - една съседка баба си беше поляла без да иска китайската роза с разтвор на ТЕСТ по погрешка и се беше много притеснила, а резултата беше, че розата реагира като че ли беше нагорена и избуя и зацъфтя Wink Със сигурност знам, че част от препаратите на Amway освен за почистване се ползват и за торене на цветя.

# 163
Здравейте цветенца Hug.
Подариха ми бегония Елатиор ,доколкото знам ,това е зимна бегония, но така е нацъфтяла ,че .....
Не зная как да се грижа за нея ,мога ли да я пресадя сега, не е ли горещо, не се ли оставя да почива през лятото ,щом е зимно цвете Thinking?
Ако някой има опит с такова цвете ,моля да ми помогне със съвети Praynig.

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 10:09 от aleks

# 164
  • София
Здравейте и от мен момичета, за сега само чета полезните ви съвети и гледам хубавите ви цветенца. Въпросът ми е как се отглежда лилиум и от къде мога да се сдобия с такъв? В момента имам цъфнали петунийки в три цвята но не зная как да кача снимка за да ви ги покажа.

Общи условия

Активация на акаунт