В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 33 987
  • 603
  •   1
Отговори
# 420
леле Ася ти ще ме побъркаш ,откъде си намери семена за студеноустойчив банан ,купи и на нас ,ще ти пратим паричките  Praynig Praynig Praynig  bouquet  bouquet  bouquet

За такава семка и аз се нареждам  Peace

# 421
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася,
това което беше снимала беше ли  му изсъхнала вече костилката и като изсъхне маха ли се?

да, онова с изсъхналите долу листа е моето, което няма костилка вече.
е има си и нормални листа де Sunglasses
костиката си стои, тя стана мижава... покрила съм я с мъх, аз не махам нищо.

Чаро, ето тук има семена
8 бр. са 2.40 Е, доставката е 2 Е, но не доставят до Бг.
т.е. аз трябва да ги препратя, което удвоява транспортните разходи...

тук има 5 семена за 4 Е, с 2.35 транспортни разходи до БГ
имаш ли с какво да се разплащаш в ибей?
става с банков превод или с пейпал Wink

мацки, аз нямам вече семена...
имах общо 4 от 2 различни вида и само 1 покара...

# 422
  • На края на света !
Да Деси изсъхва ,и остава коренчето ,което се е образувало Peace
Ася ако има семенца свиркай иначе наистина се чудех дали е снежен банан ,отворих един сайт и там бяха написани няколко сорта ,които виреят в непал Peace
Ася а в Швейцария  правят ли доставки newsm78
Ася сега видях и второто

# 423
Спомням си ,че някой беше писал,че си е засял кокосов орех.Колко време мина и има ли някакво развитие? Моят го засях по всички правила преди 2 месеца.Знам,че много се чака, но пусто сърце не трае  Laughing.Само го обикалям и се взирам.Дали има съфорумка ,успяла да завъди така кокосова палма?

# 424
И моя е насят в края на април, засега няма никакви признаци на стъбло, държа  го на слънце-на южен прозорец, поливам го често, като се старая да не мокря самия орех. Сега остава и чудото да стане, вероятно към Коледа Rolling Eyes

Да ви се оплача-едни гадни зелени гъсеници за 24 часа ми унищожиха саксията с мента, тъкмо беше станала 3-5 см висока #2gunfire #2gunfire #2gunfire. И нещо ми яде цветята масово, виждам странни дупчици в листата им #Cussing out #Cussing out Предположения ? Гледам, че обсъждате все мандарините, аз имам  и мандарина , и грейпфрут. Грейпфрутът ми е на 10 години, насях го малко преди да се роди големия ми син, но в годините все нещо му се случваше-въшки, пожълтя и т.н. Мандаринката се развива сравнително добре, даже последния месец явно се чувства страхотно, изкарала е доста нови листенца. И двете са ми цъфтяли още на първата година, много им бяха  ухайни цветовете. ЕТО я и нея, снимката е ужасна, ама нямам фото в момента. През уикенда се занимавах с пресаждане, оформих и  две композиции в двора, утре ще ви пусна снимки, че сега ми се спи вече. Освен това слънчогледите ми цъфнаха в тъмно керемидено, много са интересни, обаче са над 2.50м високи, не мога да снимам отблизо.

# 425
МерСедес пусни снимка и на грейпфрута да го видим и него

# 426
МерСедес,
а защо не мокриш кокосовия орех??? В естествени условия кокосовата палма се навежда над океанските води и именно в тях падат орехите. Там плуват известно време, докато пак стигнат бряг и се заровят в него.
Извън това си мисля, че всяка "семка" има нужда от вода, за да поникне.  А преполагам, че за да се освободи от твърдата черупка, последната трябва някак да омекне, да позволи да покълне семката вътре....
Не съм експерт, просто това са моите разсъждения...

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 10:06 от Ленито

# 427
  • На края на света !
момичета аз имам много неуспешни опити с кокос ,в последствие се разбра ,че купените кокоси не се хващат ,защото ги /скопявали/изрязвали им някаква част от която ставало покълването  Peace
между другото тук на пазара има доста големички кокосови палми ,даже и кокоса си е още там ,и доста се изкушавам да си купя ,ама много високи бе  ooooh!мъжа ми веднага ще я забележи ,че е нова придобивка Mr. Green

# 428
Аз преди да го насадя го държах 24 часа във вода, не знам дали ще тръгне.
Ще снимам и грейпфрута, ама той е окастрен отвсякъде, гледам, че са почнали листенца да се показват.

# 429
  • София
Момичета, как се грижите за юката?

При мен това толкова дуракоустойчиво растение не ще и не ще да живее  Sad На път съм да уморя поредното. Поливам го нормално - веднъж седмично, като позасъхне почвата. Обаче листата й вече са се свили на фунийка.

# 430
  • София
МерСедес, по този повод онзи ден си купих един концентриран препарат против вредители. Казва се Нуреле Д. Той е за пръскане на всякакви култури по полетата. Мисля, че е много ефикасен, защото е ужасно силен и се прави супер разреден разтвор. Можеш да пробваш. Купих го от Женския пазар, от едно магазинче за семена. 4 лв е цената.
Или на място да те посъветват какво да вземеш.

# 431
Вивиан,
единият вариант е да я преполиваш или да няма достатъчно светлина ( включително директно огряване), а другото което трябва да правиш е да дезнфекцираш саксията и да сложиш нова почва, когато засаждаш новата юка...
Иначе наистина е много лесна за гледане... незнам какво не и харесва...

# 432
МерСедес, по този повод онзи ден си купих един концентриран препарат против вредители. Казва се Нуреле Д. Той е за пръскане на всякакви култури по полетата. Мисля, че е много ефикасен, защото е ужасно силен и се прави супер разреден разтвор. Можеш да пробваш. Купих го от Женския пазар, от едно магазинче за семена. 4 лв е цената.
Или на място да те посъветват какво да вземеш.

Мерси, ще питам в агроаптеката до нас Peace
За въшките  ползвам Ектокил

# 433
  • София
Ленито, благодаря ти за отговора.
Имам едно съмнение,от което смятам че тръгна проблема - дъщеря ми я беше размърдала (тя е с дебело стебло, около 60 см високо, ) Мърдала я е като скоростен лост на автомобил. Видях късно това, около основата пръстта се беше оттеглила и оформила като кратерче. Самото стебло беше и доста извадено. Аз зарих дупката, напъхах и стеблото обратно, но цветето започна даизсъхва.
Сега съм го изнесла на западен балкон, огрява го след 16ч. леко, има и въздух, има и слънце, През пролетта съм я пресадила в новичка почва и въобще всичко, което мога да й предложа  Sad
Явно може би корените й са наранени. Затова ме съмнява дали ще тръгне отново, дали ще се съживи Sad

# 434
МерСедес нещо извън темата. Видях клипчето на Дани за рожденния му ден, долу в подписа ти. Голямо сладурче. Щях да оставя коментар на клипчето, ама си забравих паролата на регистрацията в в-бокс.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт