Отговори
# 135
  • София/Търново
ПуканкаZ  от сайта, който пусна... не, че си поставям диагноза, но съвпада, защото зъболекарката каза, че белите петна може и да покафенеят  #2gunfire
Не се бях замисляла до сега. Пише, че стават и промени в костите.  А гордостта ми бяха здравите кости  hahaha Бях решила, че това си е родилен белег на зъбите  Embarassed

А за филмите няма лошо да се видят.  Hug

# 136
  • Варна
ПуканкаZ  от сайта, който пусна... не, че си поставям диагноза, но съвпада, защото зъболекарката каза, че белите петна може и да покафенеят  #2gunfire
Не се бях замисляла до сега. Пише, че стават и промени в костите.  А гордостта ми бяха здравите кости  hahaha Бях решила, че това си е родилен белег на зъбите  Embarassed

За флуора не налагам мнение. Всеки си има акъл в главата и решава какво да прави. Не се шашкай и не си поставяй диагнози.
В онази тема аз съм само читател. никога не съм налагала мнение за флуора и не съм компетентна да го правя. Моя избор е да не ползвам такъв, дори да ми изпишат, защото често се правят експерименти на наш гръб с късни последствия.

# 137
  • София/Търново
   bouquet Не съм тръгнала с драматизма... Хубаво е, обаче, да знаеш. То няма да съм само аз. А и до сега съм нямала проблеми  Peace

# 138
  • София
Ванче, тъкмо пак щях да питам къде си  Simple Smile Супер шопинг сте си спретнали. Честито за покупките!

Барабина, чувала съм и други бабини методи – сапунче или мушкато отзад  JoyНе че съм пробвала ама се почувствах длъжна да споделя ако има ентусиасти.  hahaha Дуфалака бил чисти захариди или нещо такова, т.е. не е точно лекарство.

t1dt, да докладваш след прегледа при Врагалева. Дано я хванеш в добро настроение. Ако можеш отиди с мъжа ти, че май тогава по-възпитано се държи.

# 139
  • Варна
Ванче, намерих имената на филмите. Много са хубави всичките. Теглите филма отляво а субтитрите на български ги теглите вдясно срещу заглавието.

Влизате в http://www.kolibka.com/2.html  горе има бутон търсене, въвеждате едно по едно имената на филмите и ще излязат.

Ето имената им:

The Ultimate Guide Pregnancy
The Human Body - Part II - An everyday miracle
In the Womb
In the Womb: Multiples - този е за многоплодна бременност

Тука някой щеше да ходи на концерт на Металика. Не исках да  се обаждам и да давам акъли, но в един от първите два филма имаше пример как бебчо в корема, в нашите седмици се стряска и подскача при силен шум. Дадоха за пример сокоизтисквачка. Пък за Металика не ми се мисли Shocked  Така че мамче,дето ще ходиш на Металика, нареди си приоритетите, защото пък по книгите пише, че при често излагане на силен шум, бебчо може да се роди с увреден слух.

# 140
  • Варна
Милили, утре лентичките ни влизат в 6ти месец. Laughing Убий ме обаче не разбрах защо ще е на 22 седмици и 2 дни а не на точно 22 седмици и един ден например. Wink Тъпи лентички. newsm78

# 141
Пуки моето TSH е 2.57 при граници 0.27-4.2  Simple Smile По принцип имам само увеличена щитовидна жлеза, досега хормоните винаги са ми били в норма и затова нищо не съм пила. Ендокриноложката ми ме следи на 3 месеца сега, а иначе на 6 месеца.
а иначе за бебето... ми то моето върви много голямо... още Марков ме предупреди, че или сам забременяла по-рано, или бебето ще е много голямо... Аз и преди съм казвала че с таткото сме се родили големи бебета - над 4.100... и нашето семейство сме великани  hahaha
кагато бях при Марков в 19 г.с.  дена бебка беше 400 грама, 20 г.с. след това при моя доки беше 470 гр., а почти 1 месец след това в 24 г.с. и 5 дена е точно 900 гр. това според машината, както го е измерил доки. При условие че той каза "браво, колко е порастнала", значи е нормално Simple Smile ще си родя направо първокласничка  hahaha
Miss Fairy според мен минералните басейни са много по-опасни. Защото обикновенно този тип биват пълнени веднъж седмично и стоят 7 дена и чак тогава им се сменя водата. Междувременно не се ползват химикали, защото бил минерален и други такива.... А и е топъл, прекрасно за развитие на всякакви гадорийки.... Басейните, които са адски хлорирани и с адски много химикали, са по-добри от гледна точка на огранизмите, които се развиват в басейна... От химикалите нищо не оцелява... от добре поддържан басейн, с добра пречиствателна система и с достатъчно химикали няма как да се пипнат гъби  Naughty
от 6 годишна съм все по басейните и досега не съм имала гъбички! Само веднъж след като плувах в една река и беше адски студено...

# 142
Ха и аз да се разпиша в новата ни тема !
Преди около месец получих крапма на единия прасец и беше много болезнено , тази сутрин пак имах , но не ме болеше само ми се схвана целия и след малко мина , доста се учудих след като пия Магнерич 3 по 1 таб .
Аз досега не мога да се оплача за липсата на внимание в градския транспорт , винаги ми правят място . Днес пак едно куче ме стресна като се разхождах в квартала , не знам какво ми става , но от както съм бременна вече за втори път ми  се нахвърлят кучета . Скъпият казва , че ме подушват , че съм бременна и това им е като инстинкт да нападат бременни и безпомощни животни , може би  е така .
Моля Никози като стоматолог да даде компетентно мнение по отношение на кървящите венци , мия си зъбите с лакалут актив и след това с вода за уста , така вече месец и няма ефект . Моля за съвет !
Доста мамчета имат проблем щитовидната жлеза , та исках да попитам къде си пускате хормоните , в коя лаборатория ?

# 143
  • Варна
Цитат
а иначе за бебето... ми то моето върви много голямо... още Марков ме предупреди, че или сам забременяла по-рано, или бебето ще е много голямо... Аз и преди съм казвала че с таткото сме се родили големи бебета - над 4.100... и нашето семейство сме великани   
кагато бях при Марков в 19 г.с.  дена бебка беше 400 грама, 20 г.с. след това при моя доки беше 470 гр., а почти 1 месец след това в 24 г.с. и 5 дена е точно 900 гр. това според машината, както го е измерил доки. При условие че той каза "браво, колко е порастнала", значи е нормално  ще си родя направо първокласничка 

Еличка, това обяснява  нещата и явно ще си имаме бебе над 5 кила накрая. Hug Mr. Green Ама нали не смяташ да раждаш естествено,щото това ще си е чист героизъм? Grinning

Моето ТСХ пък го държа около 2 с хаповете. Така ми каза ендокриноложката, че при бременни не важат референтните стойности като преди това и трябва да ми е между 1 и 2 по време на бременноста. Обаче нищо не ми е казала за дозите и горещините. newsm78 а вие и двете го пишете. Ще ми обясните ли каква е връзката?

# 144
http://www.predainatatak.bg/news/about110.html
За запека.

Всеки ден от седмицата имам чувството,че е петък.Защо ли?Явно много ми се иска да идват почивните дни.

# 145
За филмчетата предложени от Пуки имам предложение Simple Smile да си ги сложим на 1-ва страница  newsm78 какво ще кажете?

# 146
Пуки давай другите линкчета Peace

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 16:39 от ssissi

# 147
  • Варна
Аз съм за. Слагайте. Това са полезни неща а има още с какво да пълним първа страничка. Добре е да се сложат и двата линка, които бях дала за размера на бебчовци по седмици, защото забелязах, че често някоя мама ги търси да си прави справка. Имам и още полезни линкове, ако искате мога да ги пусна, да ги видите и да прецените кое да качим.

# 148
  • София
Пуки, аз съм една от мамите с мераци  за Металика, но с подредени приоритети  Wink  Ти ме подсети от къде го знам това за увреждането на слуха още в утробата. Мислех, че съм го чела някъде, а то било от филмчетата. Моята хубавица явно разпознава гласа на баща си, защото се събужда като се върне от работа. Много странно. Или аз много се вълнувам като си видя мъжа и й предавам емоции  Laughing

Ей, щом утре ще ни се преместят най-после лентичките ще трябва да го отпразнуваме с кило диня.  dance Тъкмо си мислех, че се е бъгнала нещо. А мъжът ми милия си мислял че свършваме 6-тия месец.  ooooh! Блазе му. Викам да не чака потомство и от още някоя и да ни бърка.  Joy

Еличка, твойта щерка направо отгледана ще се роди.  Simple Smile

Мам79, пробвай с разтвор от смрадлика!

# 149
Пуки аз нищо не пия, понеже досега не съм имала проблем с хормоните... все са си били в норма...
мен ми е наследствено от мама тя е с Базед, на мен ми е май Хашимото... не разбирам много... Тя си ме преглежда и ми следи всичко... много е внимателна и съм много доволна от нея... винаги има опашки при нея д-р Галева се казва...
mam79аz всички изследвания, включително и на хормоните си ги правя в Бодимед, понеже ми е удобна лабораторията и си ми пращат резултатите по e-mail Simple Smile Галева е иначе в поликлиника Младост зад 125-то... ти нали беше от Младост или обърках?
Пуки мисля естествено на раждам, но има време... ако мога естествено така ще е Simple Smile дано съм се метнала на мама:) тя няма нито един шеф с двете слончета дето е родила  Joy
Така ми се ходи на гимнастика... но в тази жега момичета, освен да се пльосна в студена вода нищо друго не искам....
mylili нали  hahaha поне няма да се притеснявам че е много мъничка и да ме е страх да я гушна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт