АВГУСТовските кореми раждат бебчета засмени.

• 18 741
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Миши, какво искаш да кажеш, че ще те затворят след секциото?
Как ще ти затворят разреза ли?

Момичета, моля подкрепете тази петиция за референдумите, ако се интересувате от тези неща. Благодаря   bouquet

# 211
Всичко, което е показала Котката на картинки е така в действителност. Само дето в нашата болница още няма бебе родено на тази табуретка.  Laughing Клечат си на нея, но никоя не е издържала до края на това чудо. Същото е и с Roma-Rad. Според мен e по- важно да можеш да се движиш и сменяш пози, отколкото да се гъзурчиш на такива чудеса. Grinning Аз лично половината от напаните ги изкарах права и наведена напред.   

# 212
  • SZ
Здравейте мамчета!

И аз се надявам да се приеме това за 15те дни отпуска за татковците по-бързо.Дано!

И аз съм "бухлясала",цяла нощ се въртя и не мога да заспя като хората,заспивам чак сутринта когато вече трябва да се става.Ужас!Уж пуснахме климатиците и пак не ми се получава.

Вчера нали ви писах,че отивам да плащам сметки.Взех си баткото и корема и отивам да им плащам тока.Отвън 20 човека опашка,на вратата стои един охранител и разпределя хората.И сега ако си помислите,че на никой не му направи впечатление огромния ми корем,включително и на охранителя,ще се окажете абсолютно познали от раз!Добре поне ,че беше на сянка!Изчаках си най-чинно,като редови гражданин и си платих тока.Пъчих,пъчих корем ,ама уви!После отидох на телефона.Там един чичко милият само той преди мен и веднага ми даде реда си!И така...
После ходих(закарах се,да не мислите ,че съм ходила пеш) да избера на бебо нещо за изписването.Гледах,чудих се и накрая си взех едно комплектче блузка с дълго ръкавче,ританки,шапка и лигавниче(не знам защо му е на новородено бебе лигавник?!) на смешна цена.Отделно му взех боди с къс ръкав в подходящ цвят и сега остана да си му взема някаква тънка пеленка и съм готова.

Взех си за мен от еднократните гащи за след раждане,викам си голяма далавера.Да ама не!Нали съм си яка мадама най-големият номер не ми става!Ужасссссс!!!!

Хайде чао засега,че отивам да се потрудя малко и аз!  love001

# 213
Според мен e по- важно да можеш да се движиш и сменяш пози, отколкото да се гъзурчиш на такива чудеса. Grinning Аз лично половината от напаните ги изкарах права и наведена напред.   

Здравейте мами! Наистина се заформя интересна тема!!! Започваме да си спомняме кое как е било....
Ако останалите мами искат да знаят при другите как е било, честно казано и на мен ще ми бъде много интересно да разбера как са протекли и други раждания. Разбира се без да вменяваме на някой каквото и да било. Все пак при всеки е различно. Пък и мисля че можем да дадем кураж на момичетата, на които ще им е за първи път.... да не се страхуват толкова от нормалното раждане Wink . Ако пък не ви се говори на тази тема - ок!

Феите имат ли инфо за мама Галка??? Нещо взех да се притеснявам... Praynig

# 214
*puhi* как може такова нещо егати идиотите то това на нищо не прилича.Тук в нашия град хората са много отзивчиви не е било да се кача в трамвая и да не ми направят място.Даже ония ден се мъча вечерта да се разхождам въпреки че не ми се отдава ходенето много ме заболяват краката но гледам да не се обездвижвам че после лошо.Та вървя и един чичо продава праскови и каисии минавам покраи него и тои става грабва две каисии и ми ги подава с наи искренна усмивка 'Да си жива здрава заповядаи'.Много мило ми стана викам си все още има мили хора.По въпроса за упоиките да ви кажа че не искам секцио само заради упоиката много ме е страх от тях не че са ми слагали до сега но предпочитам да си родя как си му е реда.Дано и док така да раши че всичко е наред.Само това че ми определят дата и ще виждам че наближава ме побърква по добре да незнам кога ще ми се случи.От болката не ме е страх въпреки че всеки вика че било страшно чак пък толкова.Моята приятелка роди 2400 бебе и ми вика онзи ден че ни бива да ме е страх защото не знам какво ме чакало но тя сега като знаела какво е никога нямало да роди 2 път.Как може така да ми говори маи се глези повече.
За спането нощем няма да ви казвам какъв ми е кошмар но това си е от бременноста а и примесено с жегата е непоносимо.
Днес ще ходя на частно някои свестен лекар да ми каже дали на беб пишката още стърчи и дали е добре  че на ЖК нищо не ми казаха добре ли е зле ли е просто НИЩО.Един ден ако имам второ въобще няма да се записвам на ЖК ще си ходя на частно и толкова аз така или иначе всики месец си ходя за какво са ми тияЖк за които чакаш с часове и никои не благоволи да ти каже нещо.
Така е станало че трябва да си платиш и пък камо ли да отидеш да раждаш еи така без да платиш на никои.Пази боже.

# 215
  • София
Здравейте и от мен Hug

k_malcheva, аз поне нямам новини от mama_galka. Дано и тя е бебе да са добре, както и Коватчева и малката Калина Praynig
И аз снощи неможах да спя от тези жеги #Crazy
Коте, аз съм съгласна, че ако всичко е наред е много по-добре да си стоиш вкъщи или да се разхождап вместо веднага да тичаш към болницата. Това ме посъветва и една позната, която риди преди 9 месеца Peace
На мен от 29-ти ми почва 45-те дни болничен..
Миши, на Деси термина и е на 1-ви август Peace
На мамите с проблеми им пожелавам бързо всичко да минава и да стискат още малко Hug

# 216
  • Бургас/Пз
Момичета, ето последните новини от МАМА ГАЛКА. това е есемеса който току що получих:
"Здравей, много ме трогнахте че сте се сетили за мен. Преди час се върнах от клиниката, вече съм на домашен режим. И този път устисках кълките, бебка е добре, не се е увредила от високата ми температура. Пазете се много от този летен вирус, че протича много тежка. Сега лежа че леко ми се е скъсила шийката. Много целувки и погалете коремчетата."

Много се радвам за нея, че още е рано да излиза бебето!

# 217
Ох Ани блогодаря ти че писа че се бях замислила за това мамче.Радвам се че положението е овладяно.
Да се оплача много ми се повръща от жега ли незнам.Какви са симптомите на тоя летния вирус.

# 218
Марта,имам в предвид ,че в държавните болници след секцио те държат 5 дена в болница - е ,все пак е операция.Но ми е гадно ,че и в Реанимациа си 24 часа.Миналата година родих във "Вита",веднага ми дадоха беба да си я цункам,а после и на тати.Дори като я измиха,той си я гледаше и снимаше.Има клипче как боцкат крачето за изследвания и вечерта го пускал на компанията да гледат и на мъжете им дожаляло как боцкат горкото бебе.Веднага след операционната си бях в стаята и той дойде и при мен ,преди да тръгне за почерпките. newsm62Дори е карал до "Фантастико"и е влязъл там да пазарува с калцуните от отделението!!!
Ааа,сега разбрах защо Деси ще е за 20 юли! ooooh!Хич не захапах,че ако е в началото на август,съвсем логично е да е около 20 юли операцията.
Ейй,най-после инфо за мама Галка - браво!много се радвам,че е добре.
За раждане - какво да споделя с моя скромен опит LaughingНяма страшно цоцоланки - аз съм раждала две нормално,с малък таз (по 3500 и 3800) и едно със секцио(две седмици по-рано - 3600).Не се оплаквам - да,боли.,но чак пък да се шашкатеее.Я,се стягайте и радвайте,че ще изпитате тази болка.Колко жени мило и драго дават да я изпитат!

# 219
Здравейте отново и от мен!
Съгласна съм с Котка МАрта отностно нашата болнична система и нуждата от преустройството й. Особено когато става въпрос за раждане атмосферата е страшно важно, последното нещо, което й трчбва на една родилка е допълнителен стрес и не-човеяко отношение. Аз много харесвам немската система в това отношение, тъй като ти дава възможност да избираш покакъв начин да раждаш (при нормално развитие на бременносттта,разбира се), присъствието на бащата е нещо нормално, дори желателно, той става свидетелн на първите грижи към малкото човече, в някои болници дори го доускат да положи саия тпй грижи, под ръководството разбира се на омпетенстно лице. Да не говорим, че съществуват освен възможностте за раждане в болница, водно раждане и такива в специализирани заведения, които предлагат алтернативни методи - като акупунктура, вана преди раждане, с цел релаксация и намаляване болките по време на контракции.
Тези неща могат да повлияят изключително благоприятно на психиката на бъдещата майкаи д апревърнат раждането в едно естевено изживяване, каквото трябва и да бъде, момент, който да изживеят и дватама партньори заедно, да се даде ъзможност на мъжът да бъде част от процеса. Вярвам, че един ден тези неща могат да бъдат и факт в България, но всико идва от начина на мислене, първо той трябва да бъде променен. Няма да отварям темата за социалните грижи в България (много ми е на сърце) и нуждата от "човешко" отношение с цел подобряване грижите и професионалнта помощ, защото нещата там са плачевни. И както казах всичко идва от начина на мислене.
И преди съм ви прикачвала линк към едно несмко предаване за раждане, нещо като нашето "такъв е животът", в което може да се уверите в разликите в подхода по време на раждане, използваната база и цялостната грижа за бременната и родилката:
http://rtl-now.rtl.de/baby.php

# 220
Здравейте и от мен!
Не мога да ви изчета вече втори ден  Sad Но днес ми е последния работен ден и съм в еуфория :о)
Ще кача после малко снимки да ми видите колегите колко са готини и вече "стария" ми офис.
Иначе се чувствам мн добре и аз вече усещам стягане на корема, но още нищо не пия. Др седмица ще питам на консултациите, че нали ще пътувам и до Велинград.
Целувам ви ! И ви желая лек и хубав петък!
Ще отивам да хапвам ..утре ще ви чета вече от нас!!!!
  bouquet

# 221
И аз до преди малко си писах по Скайпа с една приятелка ,която живее в Хамбург.Тя ми изпрати снимки от нейното раждане.Не ми се говори вече за нашата система.А и от приказки  - файда йок!

# 222
Здравейте и от мен мили мами! За съжаление не се познаваме, защото съм по-редовен читател отколкото писател  Embarassed . Включвам се в групата на неспящите, въпреки че не знам как да си обясня безсънието, при условие, че в спалнята ни е доста хладно вечер (имаме невероятна естествена климатизация  Grinning ).А за упойката и раждането - на мен за съжаление ми се налага да раждам със секцио, защото съм след конизация. Консултирах се с няколко доктори и никой не иска да ме изражда нормално, а мен много ме е страх от епидуралната упойката, дори повече от болката при нормално раждане, но от друга страна не искам да съм заспала когато извадят беборана.
Искам и да ви питам нещо: полага ли се по здравна каса ехограф в 32 седмица, защото моята гинеколожка нещо се ослушва...
Благодаря ви и хубав и "лек" ден от мен!!   bouquet

# 223
sunflower79,аз именно заради конизацията родих третото със секцио.Неприятна е спинална упойка,но общата -двойно повече.Не се притеснявай - всичко ще наред!
Ето как изглеждаше беба след раждането - http://images25.snimka.bg/005618442.jpg

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 13:25 от mi6imadi

# 224
Миши ми тя много сладка душичката.

Общи условия

Активация на акаунт