АВГУСТовските кореми раждат бебчета засмени.

• 18 512
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
здарвейте сладурки,утре съм на преглед и последни вливания(надявам се поне) и ще дам отчет
Feb мила разкажи нещо повече за лекцията за дишането,ще ни бъде полезно на всички ,които ще раждаме нормално
magy_m78   аз,майка ми и сестра ми сме раци,така че имам някакви наблюдения в/у зодията  Grinning (доколкото има нещо вярно в зодиите)-та общото м/у нас е,че сме много привързани към дома и семейството,страшно емоционални(което често е минус),сменяме често настроенията(както някой беше писал) и аз май предпочитам да имам лъвче за разнообразие(ама кой ме пита.... Laughing )
дрън дрън благодаря ти ама аз хич не се харесвам на тази снимка в ОК,излязла съм с бузи и гуша,а на живо не изглеждам чак толкова подпухнала(или поне така си мисля  Blush )
ani_d списанието ще излезе скоро,но като разбера кога точно ще пиша
Камито и аз те видях в "9 месеца",ти защо се криеш и не казваш ,нали знаеш,че се гордеем
ssieber и ан мен днес нещо ми се стори,че съм топличка и съм зачервила бузки,та и аз имам 37,2 ,но говорих с доки и тя каза след няколко часа пак да си я измеря дали се повишава,да не се притеснявам,по принцип и аз съм чувала,че бременните имат малко по-висока температура.Зимата като вдигнах 38 градуса пих Парацетамол-безвреден е ,така че ако имаш нужда взимай спокойно и се обади на доки

непрекъснато си мисля за Галка и се притесявам за нея,като и за малката Калина-дано и двете са добре  Praynig

П.П. а мамите с нови покупки да не се хвалят само ,а де се отчетат веднага със снимков матреиал  Naughty

# 181
здравейте и от мен!
върнах се преди малко от преглед при друг лекар. измери беб 2340. сърд. ритъм бил забавен 124 не било страшно, но отивало към долната граница, но иначе сърцето изпомпвало доста силно кръвта  Rolling Eyes каза, че по видеозон излиза термин 16.08, което е седмица след термина миу по менструация. изписа ми някакви хапчета и ми препоръча диета. каза, че щом съм качила 12кг трябва да приключвам с качването на кг, и ако се получи ще съм мн доволна. каза да забравя за сол на първо място, всякакви ядки, бобови култури, зеле, колбаси, свинско месо.
аз нищо не видях от бебето, защото монитора беше към мъжа ми. първо му показа топките и каза, че се бил разчекнал като за атлас  Laughing и моя голям смях  Laughing мъже  Laughing не знам докторите какво разбират под главично разположение, щото със сигурност главата на моето бебе не е надолу, ама е "главично разположено"  Rolling Eyes нали моя корем разтяга по цял ден, така че знам кое къде му е. ако нямало показания за секцио щяла съм да раждам нормално. и моя и той много знае! щом така бил казал доктора, така да бъдело. да, ама не той ще си разпаря задника  Crossing Arms
оф отивам да спя  Tired

# 182
здравейте и от мен!
върнах се преди малко от преглед при друг лекар. измери беб 2340.
не знам докторите какво разбират под главично разположение, щото със сигурност главата на моето бебе не е надолу, ама е "главично разположено"  Rolling Eyes нали моя корем разтяга по цял ден, така че знам кое къде му е. ако нямало показания за секцио щяла съм да раждам нормално. и моя и той много знае! щом така бил казал доктора, така да бъдело. да, ама не той ще си разпаря задника  Crossing Arms

Съвпадение ,и беба я изкара моя лекър 2340 преди 2 дни Laughing
Главично разположение щом ти е казал лекаря и го е гледал на ехограф,значи е с главата на долу.Дори и да ти се разтяга корема това няма значение Mr. Green
И споко Peace няма да ти се разпори задника Joy hahahaНе се разпараря ей така hahaha

# 183
  • Бургас/Пз
Асе, твойта Стефи е августовска лъвица май, или нещо не съм го сметнала както трябва? Ако съм права я кажи дали има общи неща с този хороскоп който си публикувала.

Да ви кажа аз съм на 22 юли и казават че е медиумна зодията, тъй като според замисимост от луната, тогава зодията излиза от Рака и влиза в лъва. Много зависи и от вестника в който е хороскопа - някъде е от 23 юли началото на лъва , другаде е от 24 , а дори съм и срещала от 22 юли. Първоначално зодийния цикъл се е считал че е от 21 дни, т.е на 21-я ден съответната зодия приключва и от следващия 22-рия почва следващата зодия. С течение на годините обаче това се е променило. Така че живи и здрави бебета да имаме , пък каквито дойдат раци, лъвчета или деви все ще са си наши и ще си ги гледаме и обичаме Two Hearts txtloves baby

# 184
 Какви са тия килограми, направо ме комплексирате. Моите ги родих големи- 4 и 3800, но не си спомням да са ги мерили по кг само ми казваха, че отговарят на срока. Сега ме е страх, че момите много финни вървят, да видим.
 Мъжете лъвове, особенно юлските са страхотни, обаче жените лъвици са огън и пламък поне по мои наблюдения.

# 185
Каприс каква диета,бе жена?
Според мен си качила супер нормално все пак сме в края на 8м,а до края невярвам да качиш повече от 14-15 което е много добре!
Незнам аз какво да кажа като съм +16 и това беше в началото на месеца до края сигурно ще мина двайсетака,ама здраве да е какво да правя като съм си пощенлива и всичко ми се хапва!

И на мен досега не ми е казвал килограми,само,че върви едро не,че не съм питала,но доки ми каза като влезна в 9м ще ми го измери ище ми направи прогноза колко горе долу ще се роди,вярно,че е относително,но моите наблюдения е че позвават на мен 2дни преди да родя Ивайла ми я измериха 3.900 +/- 100гр а тя се роди 4.200 племенницата я измериха между 3500 и 3800 и тя се роди точно 3800!

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 22:32 от mama galka23

# 186
  • София
Оф ама като ви чета за тея колограми и направо рев ме избива яко. Коя +7, коя +8, пък аз до миналата седмица бях +19. Сигурно до края на 9-ти месец задника ще ми се влачи по земята.  smile3507

# 187
Здравейте, момичета!
Обръщам се към вас със следния въпрос - от два дена усещам по-различни движения на бебчето - на често и много леки, вижда се и движение на корема. Движенията са през около 2 секунди. Случва се по няколко пъти на ден. От както го чувствам ми се струва, че Габито е по-малко активна.  Това хълцане ли е? На вас случвало ли ви се е?
Б;лагодаря ви много за споделените мнения.

# 188
  • София
Морскафея, като бях миналата седмица ЖК му викам на моя доки "абе това бебе много хълца" и той падна от смях и ме пита"това в интернет ли го прочете?" Та по тоя повод ми обясни че това било някакъв дихателен рефлекс на бебето и че било добре.
Може би Котката Марта би могла да даде по-компетентен отговор като мед. лице.
А пък аз като се замисля хълцането не е ли дихателен рефлекс?

И на мен много често ми се случва да "хълца" бебето по няколко пъти на ден понякога

# 189
Хайде пак ми подхванахте болната тема  Naughty Аааааа ма ха сега какво да ме комплексирате ли искате, аз като съм дотук +30 какво да се гръмна ли  Thinking Ама пък каква съм сладуранка пухкава и с големи цици, как да не ме хареса човек  Mr. Green

Ани правилно си сметнала, моята голяма принцеска е чиста проба лъвица, само че юлска 29.07. В детската градина например на всички тържества дечицата са наредени в една линия и в момента в който почнат Стефи пристъпва една крачка пред другите, правейки се на разсеяна. По повод щедростта на лъва: Един ден Стефи трябваше да плаща 5 лева за стола в училище, давам и 20 (нямах по-дребни), вечерта я взимам:
Аз:- Къде е рестото бе маме?
Тя: - Ето. - И гордо ми подава 5 лева.
Аз:  Shocked А останалите 10 лв.
Тя: Ами еди коя си приятелка си забравила паричките и отидохме в лавката, и аз купих по един чипс, по една кола и т.н.

И това е само един от случаите.
 С няколко думи, ДА определено хороскопа е верен и описва доста точно мамините лъвчета. Но пък са толкова гальовни, обичливи, състрадателни, жизнерадостни, весели и непринудени, че те пленяват на секундата  Simple Smile И наистина ключът към сърцето на лъвчето е мнооооооого, мноооооого любов и нежност.

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 23:11 от Asija

# 190
Стели, веднага!  newsm51
Ще се опитам да бъда кратичка или по-скоро конкретна. Като цяло темата се измести малко и вместо да говори за дишането през отделните етапи, наблегна само на дишането повреме на "изгонването" на бебето, когато било най-важно. Като цяло статистиката показвала, че първият етап /на разкритието/ трае около 16 часа, като една голяма част, около 5-7 часа са свързани с начални безболезнени контракции, които обаче способстват за започване на разкритие на шийката. За последните моменти от първия етап, които са вече болезнени, дамата беше категорична, че е грехота в 21-ви век родилките да си спестяват епидуралната анестезия, а да желаят да изпитат болката и усещането натюрел както се казва. Лекторката беше категорична, че епидуралната не пречи т.е. не стопира разкритие както на доста места сме чели, а дори напротив-скъсява този процес. И така от целите дълги около 16 часа според нея реално остават няколко часа /междинни/, в които родилката изпитва болка, която определено не е УЖАСНА, а е съвсем поносима. Да не забравя да спомена-при възможност, за да скъсим и да помогнем за по-бързо разкритие, разходки и или стоеж във вертикално положение. И това се отнася също така за първо раждане.
В момента в който дойде усещането за напъни обаче /мисля всички знаем с какво се асоциират, а те и на места така се и наричат де /, дишането трябва по-скоро да бъде съобразено с наставленията на акушерката или водещия раждането. Под поеми въздух се има в предвид бързо и дълбоко поемане на въздух през УСТАТА / за носа и дишане през него е забранено да се и помисля/, задържане до момента в който не се разреши това, и паралелно с това стягане на коремни мускули с идея за напън навън т.е. мускулите в долната част под пъпа и най-добрата поза за това е  полулегнала, като м/у временно държиш в дланите си коленете си и се набираш на тях един вид./Боже момичета извинявайте ако съм толкова цветна, но така ми идва мисълта  Embarassed/ Ако всичко това се спазва правилно, бебето излиза на 3-4-та контракция. Лекторката обясни, че природата е заложила като цяло най-ефективна да бъде клекналата поза, но като цяло при този случай няма как това раждане да бъде асистирано от екип и поради тази причина се налага раждането /периода на изхвърлянето/, да бъде в легнало положение. Имаше и доста други разяснение по отношение процеса на раждане, но те съвсем бях извън темата за дишането.
Ами това е май и по-добре да спирам, че да не ми се смеете съвсем на обясненията.  Embarassed
Хайде отивам да си догледам мача, че мръднах за малко от екрана и Русия взе да пада сериозно. Close

# 191
Аз имам няколко забележки - 1) епидуралните изобщо не са толкова безобидни, за колкото ги представят, но това е част от "бизнеса" за анестезиолози и фармацевтични компании; 2) едно от исканията, заложено в Кампанията за активно раждане на "Естествено" е именно това родилката да има възможност да заема пози, удобни за нея и физиологични от гледна точка на родовия процес, а не обслужващи удобството на лекарите.

Само маркирам, няма да ви натрапвам информация, но ако някой се интересува, ще кажа какво мисля по-подробно.

# 192
МилаРалфи76, много ти благодаря за споделената информация. Определено миподейства успокоително, защото се бях притеснила малко.
Феб, благодаря за инфото, за мен лично беше доста ценно!

# 193
Котка Марта, ти можеш ли да обясниш по-подробно за този дихателен рефлекс, какво представлява, кога се появява? И още отностно раждането - аз бих искала да чуя мнението ти. Аз лично наблюдавам много ясно разграничение между две школи - източна и западна. Източната е тази, която ни е позната, която се практикува в Българияот години и западна, която апелира за завръщане към натуралните ни корени така да се каже - и това включва отглеждането на децата, отношението към тях, различни социални и медицински практики. Има много ясно течение в психологията, свъзано с отглеждане на децата. Ще ми е изключително интересно и полезно да чуя твоето становище отностно раждането.

# 194
Добър вечер мами!
За ден да нямам нет и сте изписали 4 страници.

С тези жеги наистина не е лесно и на беб и влияят и тя е една отпусната и поспалива като мен.
И ние спим на отворен прозорец ама никак не се разхлаждаме. Вие как се справяте с комарите? Комарници ли имате или в контактите слагате разни препарати против тях? А какво мислите по натам за бебетата....Аз мисля, че няма да е добре да се слагат да действат разни химикали, ама иначе...Котката Марта може да даде съвт от мед. гледна точка как ще се справя с проблема на разни летящи. Ние си купихме си едно устройство дето бръмчи и уж ги гони, но все още не мога да кажа колко е ефикасно, защото ако не влизат  през прозореца, то могат да влязат през вратата на спалнята, която или е отворена или полу.

Аз в събота и неделя живот и здраве съм решила да понапазарувам малко, колкото за родилното. Но нещо повече от боди с къс ръкав и една пелена от горе просто няма смисъл. Те тези комплекти за изписване са от 5 ката дрехи дето въобще не ми се струват удачни за този сезон.
А относно самото изписване аз още от сега съм казала, че не искам да ми го превръщат в селска сватба  Naughty Идват взимат ме и си тръгваме, толкоз, не искам цветя, суетене и размотаване и въобще разни хора, които може да дойдат и по натам.

Относно зодиите - брат ми е Лъв, даже се шегувахме, че може беб да дойде и на неговата дата 6ти август. Какво да кажа  newsm78 особен характер си е, т.е. мисля си че си имат нещо много егоитично в тях, което по скоро пречи, отколкото помага в дадени моменти.
Аз като бях на годишните задължителни прегледи към службата ни по трудова медицина и там невролога реши да ми направи хороскоп и той показа, че ще е най-добре беб да се роди на 4, 5 или 6ти август (аз нали ще съм секцио), амам едва ли чак до тогава ще устискам. Най-вероятно ще ми го планират за края на Юли. най-много за 1, 2 август ама знае ли се, може пък беб да си е със собствено лъвско мнение още от сега.

Хайде лека и аз отивам да се мъча да спя.

Общи условия

Активация на акаунт