АВГУСТовските кореми раждат бебчета засмени.

• 18 741
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Exx,много съм отнесена.
Feb,исках да дойда на тази лекция!!Обаче как да помня newsm78 Със сигурност е била доста полезна,особено за мамите решили да родят нормално.
Днес ходих да се запозная с доктора при когото ще раждам и беб вече бил станал цели 3100 гр.Започвам да се плаша ,че може да удари 4кг.А доки ми каза да забравя за секциото.Всичко си било наред и нямало нужда от рязане.
Знаете ли кога започва зодия Лъв,на коя дата?

# 166
  • Бургас/Пз
Верчето, как 3100 бе човек, ти в коя седмица си. Все пак има още месец докрая. Като гледам повечето бебета са около 2200 - 2500. Понеже няма линийка и немога да преценя колко си преди нас.

Я кажете статията с Камето за какво се отнася, че аз нещо това списание все го пропускам.

Стелче, кога ще излезе твоя брой и я кажи къде още си се снимала??

Феб, радвам се че съм била полезна с информацията. То ясно че в действителност е друго, ама все пак човек като има някаква представа е друго Peace

# 167
И аз стискам палци на Мама ГалкаPraynig

Верче, голямо бебе ще си имаш май.  Laughing Не се тревожи, възможно е в 9ти месец да не качи много. Мартин 20 дни преди термина беше според видеозона само 200 гр. по- малко отколкото се роди. А  те тези измервания са толкова относителни, че не си струва да ги мислим.

Мен ме е срам да покажа щъркела, защото много скапах контура. Но нали обещах:

Тук при нас има щъркели само в зоопарка, но пък носят бебетата.  Wink

Боби май питаше кога се слага на вратата. Тук го слагат след раждането и преди майката и бебето да си дойдат в къщи. Стаята се украсява с балони и гирлянди. А таткото и големите деца (ако има такива) подготвят кекс/торта с надпис името на бебето. Тук понеже няма изписване, а само татито идва да вземе мама и бебе, всички гости се изсипват в къщи. Миналия път съседките ми дойдоха 30 минути след като се бях върнала. Аз лично, това не го намирам за много коректно, но тук така правят.   ooooh!

# 168
Мартини мама и Ани и аз си мислех,че е възможно да има грешка още предния път на ЖК при друг доки и на друг апарат излезе,че беб е 2850 и съм в 36 г.с. ,а това беше на 17 юни.Днес е 26.06 и е напълно нормално да е качило до 3100,апарата друг и доктора друг.Не знам....уж аз не съм качила на килограми от месец насам,но човечето си расте....Термина ми е на 1-ви август.Но и според двамата независими един от друг доктори е възможно 2 седмици по рано да се случи събитието.
Положението е чакащо Hugкогато-тогава! Thinking

# 169
Ето ме и мен, хелоу мамчовци  Simple Smile

Как сте ? Новини от Галка гледам няма, Мисто, Камето и Стейс също ми се губят Thinking
Аз цяла нощ не можах да мигна от киселини  Sick и днес как устисках в офиса незнам, но по едно време мислех че ще колабирам  Sick
Верче коя седмица си бе мило? 3100 мноого ми се вижда на тоя етап  newsm78 Едит: Видях, че си писала. Супер значи бебо наистина може да удари 4 килца Wink
А каква е тая статия с Камето, някой да разкаже плийз ?
Ани голямо благодарско за списъците  Hug

Някой ще ходи ли през юли на отворените врати в Майчин дом ? Или ако някой е ходил, нека сподели какви са изискванията там и списък има ли специален  Praynig

# 170
 Верчето, ми вие сте готови вече!!!!!!!!!! Наистина голямо бебе ще е!!!

# 171
Здравейте Simple Smile

На мен крайната ми цел е да го добутаме до 3 кг, че вървим дребнички - утре ще видим какво ще каже Марков.

Мартини, много си е хубав щъркелът, хич не му придиряй толкова Simple Smile

Колкото до зодиите - няма "лоша" зодия - има хора, които си пасват повече или по-малко. Сполучливите комбинации обикновено са вода+земя и огън+въздух. Ние сме например Овен (аз) и Близнаци и предпочитаме да си имаме Лъвче, отколкото Рак или Дева. Друг е въпросът, че хороскопът не е толкова просто нещо и не се определя само от слънчевия знак.

Толкоз от мен сега, така ми се спиииии...

# 172
мартини благодаря ти за инфото много ти е хубав щъркела и аз ще си измаисторя нещо.Аз почнах да се притеснявам с тия измервания на всички бебчовците по 2100 2200 в 32гс.А Верчето ме разби вече тотално взех да се притеснявам моето в началото на 32гс 1660 мънинко горкото но по таблиците толкова трябва да бъде.Но добре че ме успокои като каза че не бива да ги мисля тия неща но пък си отговаря точно на седмиците.

# 173
Асе, има статия писана за Камето и по-точно за трудностите през които преминава поради това, че има бъбречнокаменна болест, която доколкото разбрах е доста неприятна и разбира се води със себе си доста странични неудобства. Основните и притеснения са свързани с кризите, които получава ежегодишно а също и с режим който трябва да се спазва. Не бях чела никъде, че ще има статия за нея и затова се изненадах пък и и съчувствам за трудностите. Дано е добре!

# 174
Коте ние сме Овен тои и Дева аз какво ще е по добре да имаме Лъв или отново Дева.За рак не съм мислила че мисля че ще ми е рано.

# 175
Ха привет и от мен!
Цял ден скитосвам май.Ходих сутринта да ми сложат ваксината за антителата.Следващия ми преглед е на 12-15 юли.Тъкмо ще съм си влезнала в месеца Laughing.А как вървя в жегата ....не е истина-по бавно и от костенурките Mr. GreenИ потта която се излива от мен .офффффффф като  Animal Pig
С климатика в нас се живее,но все ме е страх че ще настина и за малко го включвам колкото да се разхлади и пак изключвам.А целия  юли как ще изкараме Twisted Evil

С мерките на бебетата не се притеснявайте,според мен е излишно да ги мислим тези килограми.Малко преди да родим,ако наистина са едри и големшки ще ни предупредят лекарите.Колко е сега и колко ще се роди е много относително ,така че споко PeaceСамо да са ни живи и здрави.

За зодиите да кажа че  чух че момичетата лъвици са "зор" хора,а колко е верно не знам.Не вярвам много много.Аз предпочитам раче (много се разбирам с тях и ме кефят много тези хора),но зодията е до 21 юли!С термин 12 август надали успявам Mr. Green

# 176
  • София
Брейййй от 01.06 съм отпуска и не мога ви изчета. Какво е това писане, какво е това чудо. Та най-сетне ви изчетох - та сега да взема и аз да се отчета. Че то пък не смея и да се включа да напиша нещо, като не съм в течение за какво иде реч.
Най-напред да поздравя първата “августовска“ мама Ковачева и малката сладка Калина!!! Дано всичко с тях да е наред и в най-скоро време да се разпише и отчете само с хубави новини.
Стискам палци на всички мами с проблеми, а на този етап особено на Мама Галка и се надявам Господ да те пази теб и малката беба - дано всички тревоги да са фалшиви и още тази вечер да се отчетеш, че всичко да е наред. Praynig

Та иначе то аз май няма нито с какво да се похваля, нито с какво да се оплача /което е добре/. Тука в жегите се търкалям по дивана на хлад /дано не се избуши от лежане/.

Леле, а като ви гледам как сте почти готови с покупки - креватчета колички, дрешки и т.н., направо страх, започва да ме хваща - аз съм толкова назад. Ама по тея жеги, пусто как да обикалям по магазините. Дано да поразминат малко, че да ида и аз да понакупя туй-онуй, че то срамота.

Аз съм в Хиподрума - гледам че има доста мами в този район - Красно село, Бъкстон. Та в този ред на мисли ако ме приемете сред вас за по кафенце ............... та и по нататък като се появят малките човеци да обикаляме с количките?

Айде за сега стига толкова, пък ще гледам да се включвам редовно и повече да не изоставам така с четенето и писането

# 177
За зодиите аз съм Риби,а мъжо Козирог Ивайла е овен ,и много искам това бебе да е лъв чувала съм,че за момче е много хубава зодия,но кой знае може и някое раче да ни изненада!

# 178
  • София
Галка,аз си имам лъвче ooooh! Mr. Green

# 179
Ралфи естествено  Hug
Миличката Ками дано е добре  Praynig
А по повод зодиите :

ЛЪВ
24 юли - 23 август

Спомняте ли си онази детска игра "Царю честити"? А спомняте ли си онова дете, което все се цупило, защото не било царя? Ако то е същото, което ви е давало пари да си купите захарна пръчица или сладолед, бъдете сигурни, че сред приятелчетата ви от махалата е имало дете от зодия Лъв.

Това дете е слънчево, щастливо, игриво и весело, но само когато се изпълняват неговите желания. В противен случай надвисват облаци, последвани от гръмотевичен трясък или мрачно мълчание. Дори и да прекалява, не му се карайте много. Постоянното потискане на неговия ентусиазъм може да остави дълбоки следи, кои; го да затъмнят слънчевата му натура в продължение на години. Малките от тази зодия притежават склонността да командват връстниците си, което често ядосва майките на по-кротките дечица. В такъв случай трябва да им направите забележка, но без да ги порицавате на висок глас пред другите. Лъвската гордост винаги реагира невъздържано на нападките, особено ако са отправени на публично място.

По-добре е да поощрявате вродената склонност на това дете към лидерство, като в същото време го накарате да разбере, че всеки трябва да мине през този пост, дори ако едните са по-слаби, а другите - по-силни. Просто така е по-почтено.

Вкорененото му чувство за справедливост ще му помогне бързо да осъзнае това. Детето Лъв е агресивно, но не и злобно. Нещо отвътре обаче го гложди и то все гледа да бъде начело на парада. Децата от тази зодия много обичат да се перчат и този навик трябва да бъде навреме изкоренен. Момченцето Лъв ще направи челна стойка насред училището или ще тръгне да ходи по най-високата ограда само и само за да направи впечатление на съучениците и особено на съученичките си. Ако родителите му са умни, от най-ранна възраст трябва да му внушат, че перченето е много недостойно. Тези слънчеви деца безрезервно ще приемат подобни съвети, тъй като притежават силно развито чувство за лично достойнство. Това може да бъде забелязано и у най-малките представители на тази зодия. Те се държат като принцове и още преди да проходят започват да въртят на малкия си пръст и мама, и татко, и цялото семейство. Наакани, напикани и олигавени, те сякаш се опитват да спасят част от достойнството си и неистово реват. Същевременно много обичат да ги целуват, галят, да ги щипят по бузките и да им носят подаръци. Това дете не се притеснява от прекалено много ласки и внимание. Точно обратното - може да видите самодоволното му изражение, когато някой случаен минувач спре да му се порадва.

Трябва да сте наясно, че детето ви Лъв е много по-неразумно и буйно от своите връстници. Без да мисли върши какви ли не лудории, като в повечето случаи организаторът е самият той. След прекалените му буйства обаче ще има я периоди на лъвска леност, когато ще се мотае из къщи, без да се захване с нещо. Не го закачайте, но същевременно го накарайте да разбере, че никой няма да му слугува. Ако нещо му трябва, да си го вземе само. Защото разглезеното дете Лъв се превръща в истински деспот. Понякога може да му подадете книга или чаша шоколад, но само като приятелски жест. Ако проявите слабост пред лъвските му капризи, непременно ще ви превърне в слуги. Затова постарайте се да му внушите, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите. Тогава от него ще излезе далеч по-поносимо същество. Тези деца са мили и закачливи като малките лъвчета в зоопарка и точно като тях се нуждаят от обич и строгост едновременно. Ето защо родителите, както и звероукротителите, трябва съразмерно да прибягват и до топлата милувка, и до жилавата пръчка. Едното без другото са фатални за възпитанието на тези малчугани.

Съществуват два вида деца Лъв. Първите са контактни, весели, жизнерадостни, открити, сърдечни и великодушни, макар и на моменти по-агресивни. Другите са тихи, свити и срамежливи, или поне така изглеждат отстрани. При последните тези качества обикновено са като резултат от накърнена суета, от прекалено строг родител или от по-голямото внимание към по-малко братче или сестриче. Дълбоко в себе си те жадуват за толкова грижи и внимание, колкото и връстниците им от другия тип. Опасното при една такава ситуация, особено ако тя продължи дълго е, че когато порасне, това дете насилствено ще се опитва да се налага, като търси внимание в неподходящи моменти и от неподходящи хора. Другата възможност е завинаги да се вглъби в болезнено отчуждение и вечна неудовлетвореност. Лъвът става силно дистанциран, ако дълго време му се пречи.

Младите представители на тази зодия обичат да си играят на войници, но най си падат по игри с голяма доза случайност или късмет в тях. На момиченцата им харесва Да се правят на дами и да се издокарват, за да им се радват възрастните и да им казват, че са красиви. Те обаче се отнасят много съвестно към всяка къщна работа, която им е възложена. Е, не бива да очаквате, че с удоволствие Ще мият пода и ще хвърлят боклука. Не обичат черната Работа, затова им възлагайте нещо по-сериозно, в което могат да проявят творчество и самоинициатива. Някои от тях са големи мъжкарани, но постепенно тяхната суета ще вземе връх и този период ще отмине.

Учителите могат да им се доверят и да ги направят свои заместници, ако им се наложи за кратко за излязат от класната стая. Децата Лъв обичат да обясняват и са истински щастливи, когато им се гласува доверие. Защото наред с всичко останало това им дава привилегии. В ролята си на учителски заместник детето Лъв винаги ще успее да въдвори ред, но не за дълго, тъй като няма да издържи на изкушението да полудува заедно с другите.

Ако нещо е приковало интереса им, Лъвовете усвояват познанията бързо и лесно. Те са интелигентни и обикновено възнаграждават търпението на учителите си, но не забравяйте, че освен да учат, обичат и да мързелуват. Разчитат главно на неустоимия си чар и яркото си излъчване. Учителите често се поддават на ослепителните усмивки и комплиментите на тази зодия и това обяснява защо децата Лъв получават по-високи оценки, отколкото заслужават. Много е важно да се научат редовно да си четат уроците. Това обаче не бива да става насила, защото нищо няма да постигнете. Най-лесният начин да накараш това дете да повиши училищния си успех е да засегнеш неговата суета и да го предизвикаш да се изяви. Един такъв номер винаги ще мине. Когато заслужава, не пропускайте да го похвалите, и то пред хора. Защото колкото и да го хвалите, то ще иска още.

Тези деца винаги имат нужда от повечко пари за харчене, отколкото другите. Защото са щедри. Няма да е зле, ако от време на време им повтаряте онова, което Рокфелер е казвал на децата си: "Когато имаш пари - дай едната част, втората похарчи, а третата задели настрана. Трябва особено да наблегнете на третата част.

Щом пораснат, младите момчета и момичета от тази зодия ще започнат да забелязват представителите на другия пол доста по-бързо от своите връстници. Подгответе се за бурен пубертет, защото вашето дете Лъв ще мени настроението си минимум по сто пъти на ден. Приятелствата и увлеченията му ще бъдат съпътствани с изключителен драматизъм и изпълнени с често сменящи се изблици на въодушевление и душевни терзания. Всички деца от тази зодия обичат да ходят на гости. Ако им дадете повече свобода, на всяка цена ще се възползват от нея. Болезнено понасят строгото отношение, тъй като то накърнява достойнството им. По-добре да поощрите вродената им дързост, като им кажете, че са способни на всичко, и те няма да ви подведат.

Не е лесно да се възпита дете, родено през август. Ще преживеете и моменти на отчаяние, когато ще си мислите, че това зверче въобще не може да бъде опитомено. То може, разбира се, но само с нежност и постоянство - любовта е магическият ключ, който никога няма да заяде в ключалката на златното му сърце. Отнасяйте се с обич към тях в детските им години и те ще израснат добри и великодушни. Ако няма любов край тях, те се отчуждават. Не забравяйте, че това дете винаги се прави на голям смелчага, но в същото време се страхува, че не е. Притискайте го към себе си всяка вечер, дарявайте го с ласки, обичайте го с цялото си сърце.

Общи условия

Активация на акаунт