Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

• 34 384
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • София
bambinkamalinkaЧРД на детенце -здраве и бежгрижно детство Heart Eyes

Ванчетооо снощи правих торта с рула и вътре твоето мусче-аууууууууууу страшна вмкусотия  bouquet.Но нестава за пълнеж на тази торта, поради това че е много пухкав и неуспя да задържи рулата при разрязване.Но като парфе ще е трепач.

# 226
Petia - Tag - честито ти християнче.Справила си се чудесно след описаните дълги неволи по тортата Hug
Мале ooooh!и аз като мъжа ти споменах тази мръсна дума Сладкарница Mr. Green - кой знае и мене колко си ме плюла Wink - щегувам се.
Радвам се ,че празника ви е минал добре Hug
Zori - bg - тортичките ти много ми харесаха Peace
Atalanta #Crazyлелеееееее, супер елегантна торта.Този искрящо бял цвят на фондана как го постигна newsm78
Irinka - пак ме изкушаваш а Rolling Eyes, голям фен съм на твоите съботно неделни вкусотии. Описаните кремове звучат много вкусно.
И аз като тебе така бъркам тортички - като ми кажат яде ни се какво да правя Laughing
Бамбинкеnewsm59 на детенцето ти - да ти е жив и здрав и вярно да си купи такава кола един ден Wink.
Справила си се супер.

Момиченца никой нищо не ми казва за тортата Слънчице - най вероятно не сте ме видели ,че питам Sad - за сега ми идва само идеята за такава форма, кръгъл блат и изразани лъчи #Crazy, но кой знае още колко варианта има.

# 227

Момиченца никой нищо не ми казва за тортата Слънчице - най вероятно не сте ме видели ,че питам Sad - за сега ми идва само идеята за такава форма, кръгъл блат и изразани лъчи #Crazy, но кой знае още колко варианта има.

Ето малко идеи:

- снимката е линк

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 11:32 от labrex

# 228
  • София
Бъни, аз бях правила слънце, нищо особено, но ако искаш - виж в албума ми с тортите, че оттук ми е недостъпен и не мога да я намеря: www.violetovgeneral.multiply.com. Toтата ми е полукръгла, облепена с рула и покрита с Варна, като лъчите ги изрязвах направо от покритието, не съм ги слагала допълнително.

# 229
labrex ,Rumya   -  Hug  bouquet Heart Eyes.
Точно такива неща ми се въртяха в ума - мисля си че все ще се справя, все пак детенцето лесно задачка ми постави Wink.
Или като първата торта на Лабрекс - лъчите пак от блатове изрязани, или като на Руми - между другото супер си я направила Peace - мерси много Hug.
Имам 1 месец за размисли и страсти hahaha

# 230
Ванчетооо снощи правих торта с рула и вътре твоето мусче-аууууууууууу страшна вмкусотия  bouquet.Но нестава за пълнеж на тази торта, поради това че е много пухкав и неуспя да задържи рулата при разрязване.Но като парфе ще е трепач.
Радвам се че ти е харесало. Става за пълнеж. Но задължително трябва да сложиш желатинче.  Виж го то`з грозник. Вътре е с такъв мус. Но без банани. А е доста голямо главището. Сега премерих купата -  висока е 16 см.
Bambinkamalinka - Много весела количка. Честит Ви празник в къщи!!! Не се ли прецаква тортата с този млечно-маслен крем след размразяването? Много пъти съм се чудила, но така и не смея да пробвам???
И изобщо, споделете опит кои кремове стават за замразяване по този начин. Какво сте опитвали?
Фризера ми е празен в летния период, и като нищо ще го напълня с тортички..... Юли ще се справя с многото торти, но Септември ще е следващия месец на конвейра.....Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 12:31 от van444eto

# 231
  • София
Ванче сложих 2 желатина, но вътре в пълнежа ми нямаше редове с рула-може би затова натежаха горните, знам ли.

# 232
Малко да допиша за поредния експеримент, който сигурна съм ще заинтригува повечето от вас.
Който прави торти на вентилатор, сега си стои в къщи болен и си прави опити. Та..... Загледах боичките от МЕТРО. Изцяло са на основа глюкоза. Затова, стопих една 1 суп. л. глюкоза без да завира, към нея добавих половин прахче суха боичка, предварително  разтворено  в 2-3 капки вода. Много добре го разбърках. Познайте какво се получи??? Перфектна лепкава боичка с която сега оцветявам разни нещица за сватбената торта..... Директно с четка. Супер лесна и приятна работа..... Пробвах и с много светъл мед. Също става, но цветовете са малко по-мътни......Който иска, нека пробва....... Peace

destini - Възможно е, то и при мен са разни остатъци. Цялата торта тогава беше такава.... Laughing

# 233
  • на брега на Дунав
Bambinkamalinka страхотна торта както винаги   bouquet. Много здраве и успехи на детенцето ти  Hug
van444eto изумяваш ме с майсторлъка си и с желанието си да "чопкаш" и експериментираш разни нещица. Голямо вдъхновение си в това отношение  Hug. Браво за резултата с боичката и благодаря за споделеното   bouquet

# 234
Малка корекция в експеримента:
След като изстина, глюкозата доста се сгъсти. Затова, сложих малко водичка и в МВ за малко. Водата се пое идеално. Вече и студено и е много по-добре. С меда е перфектно и без вода. Хубаво кафяво се получи от горещ мед и тъмно какао. Оцветих и малко "калпава" Варна с вече готовите боички. Идеално става, но явно са ми много горещи ръцете и от жегата и от температурата, та ще отложа пробата с шоколад за друг път. Обаче, мисля че няма да има проблем.  Peace

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 15:29 от van444eto

# 235
  • София
Ванче, благодаря за експериментите:) Оздравявай по-скоро, защото макар и полезна, не е хубаво да си болна:)

Сега, да ви кажа моята глава до какви щуротии стигна днес, четейки една книжка за декорации и чудейки се къде да намеря някакви джаджи, които да приличат на сладкарски инструменти...Преди време си говорехме за clay-gun - онзи пистолет за глина, който шприцова и фондан...Нали се сещате за онези пистолети за флаконите със силикон - санитарен, строителен...Ако в такъв пистолет се надене не флакон, а pvc тръба с аналогичен цолаж и отпред се постави ламаринка със съответния дизайн, която някой толерантен към хобито на половинката си съпруг измайстори, дали няма да стане безотказен сладкарски инструмент?

# 236
Тъй, обещанието си е обещание и започвам поименно  Mr. Green
krisps, vanushka чудесни торти с обувчици, а и пантофката на kony е страхотна.   bouquet
triffy с тези оранжеви рози,
kremi_sisi  с това лилаво двуетажно изкушение,
bopsi с чудесната къща,
трюфелите на Neli^na и radinna,
badem с нейното Рафаело и това парфе със шоколадова декорация,
Корнишонка с тази зъболекарска торта и едни прекрасни пеперуди,
Пепи с тез прекрасни изкушения пастички (и какъв червен цвят само...), а на кеч-ринга може и да се надигне поваленият кечист,
van444eto с книгата и циците с пиърсинг,
didocia с две чудесни тортички с ангелче и тез звездички (много ми харесаха),
silrai и ягодовият чийзкейк и тоз Мики Маус (който странно не е 3D  Mr. Green ),
stasi76 и чудесните русалки до плажа,
veri и това изкушаващо винце,
magratea и едно барби булка,
Atalanta с уникална триетажна торта,
petia_tag прекрасна, прекрасна торта за християнчето,
zori_gb с две стилни и изчистени торти в синьо-зелено-жълтата гама,
irinka28 с чудесно цветно неделно изкушение,
Bambinkamalinka и таз жълта спортна кола...

Момичета всички вие заслужавате  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501  newsm20 newsm20 newsm20

Надявам се не съм изпуснала никоя от вас, защото си водих старателни бележки  hahaha

# 237
Сега, да ви кажа моята глава до какви щуротии стигна днес,
Определено ни е противопоказно да си стоим в къщи. Само УМНОСТИ ни раждат главите. Joy Joy Joy
.Ако в такъв пистолет се надене не флакон, а pvc тръба с аналогичен цолаж и отпред се постави ламаринка със съответния дизайн, която някой толерантен към хобито на половинката си съпруг измайстори, дали няма да стане безотказен сладкарски инструмент?
Със сигурност ще се получи, ноооооо...... толкова голям флакон ще е труден за "маневриране".  То, не че с моя шприц е по-лесно...  newsm78. Ако ще правиш нещо такова, защо не пробваш с Перфузор. Има два вида - единия е с "хоботче" отпред, а другия е с едно къдраво крайче. Всъщност, то уреда е перфузор а аз говоря за гигантската спринцовка към него... Мислила съм как да го резна отпред и да направя формички, но така и не се задълбочих защото с това бутало отзад си е доста кошмарно. Същия успех ще имат и евтините пластмасови шприцове по магазините. И върху тях може да се поразсъждава....
 Но идеята ти си я бива и си заслужава да поизтормозиш съпруга. Нали знаеш, МЪЖЕТЕ СА НАЙ-ЩАСТЛИВИ КОГАТО СА НЕЩАСТНИ, така че смело напред и му създай малко емоции, за да има после от какво да се оплаква.... hahaha hahaha hahaha
violetblue - Ха, Добре си се завърнала!!! Донесе ли ни пясък???

# 238
violetblue - Ха, Добре си се завърнала!!! Донесе ли ни пясък???

Ванче, имам няколко половин литрови бутилки с пясък, водорасло, мидички и морска вода. Дело на мъжо, че всяка година дразни определени негови колеги с "морето" ...  hahaha  НО за тебе веднага отделям едната   Mr. Green

# 239
Аз пък друго се чудя от извесно време, но ще взема да пробвам. Ако се разтопи силикон от тоя прозрачния имам аз, който се загрява в един пистолет ( виждала съм да го използват основно при опаковане на подаръци), та ако се "залее" някакво изкуствено листо с тоя силикон и след като изстине се отлепи, дали няма да се получи нещо като veiner? newsm78

Bambinkamalinka ЧРД на Плами, да е жив и здрав и много да ви радва!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт