Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

• 34 384
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Някой да е пробвал тая рецепта за маршмелоуз?

Marshmellows

300g (1 ½ ч.ч.) захар
125 ml (½ ч.ч.) вода
4 ч.л желатин
125 ml (½ ч.ч.) вода
1ч.л. ванилова есенция
Аз съм я пробвала.
Получава се нещо като Маршмелоуз. Много е вкусно, стига да си падате по този вкус. Има вкус на дунапренчето на известните ни на всички  Холидей-ки. Децата го обожават и им правя от време на време. Това е един от любимите им десерти.
Задължително, постели хартия в тавичката и я омазни добре. Иначе няма махане...Бърка се вряло, стяга много бързо. След около час в хладилника, е готово за ядене. Добавяла съм настърган шоколад, лимонови корички или какао. Водата може да се замени с плодов сок. Освен това, нарязано на кубчета може да се овъргаля с пудра захар, кокос или шок. пръчици. Става вкусно върху бисквити или бишкоти. Веднъж слагах върху торта, не се хареса особенно.
Ако вече готово, се бръмне малко в микровълновата и се замеси със захар става тесто, но не го препъръчвам защото почти нищо не може да се направи от него. Втвърдява се за броени минути. След 10тина минути е твърдо като камък.

Ванче благодаря за бързия отговор, че аз имено мислех за покриване на торта да го притоплям ама щом не става няма да се захващам изобщо с него. Ще продължавам да търся магазински маршмелоуз оли ще си направя друго покритие.

# 211
Абе, то ще стане, newsm78 но дори и да успееш да оформиш ръбовете в което се съмнявам, защото изобщо не е пластично...... може да се наложи да я режете с флекса после...... Но пък ще е атракция, не мислиш ли? Joy Joy Joy Шегувам се.... Wink

# 212
  • У дома
Имах една кутийка шоколадов микс за торта и го обогатих с Cake Mix extender

Prepare cake mix as per package directions. In addition to this add,

1 egg
1 cup flour
250 ml (or 8 oz.) sour cream or yogurt (I prefer to use low fat yogurt)
1 cup white sugar
1/3 tsp. salt
1 tsp. vanilla or other suited flavouring

Това са т. нар. Doctored cakes, добавят заквасена сметана, брашно, понякога яйце към дадена рецепта, за да стане сочен, но твърд блат, лесен за работа и моделиране.
Правих муса на Танита, а за шоколадовата - маслен крем с какао.Заприлича им на домашен течен шоколад.

Следващия път ще бъде scratch cake, без готови смеси, за разнообразие.

# 213
  • София
Благодаря Atalanta,   bouquet Дано Рая се възползва от отзивчивостта ти:) Аз най-вероятно няма да мога, защото поне половината от нещата не ми звучат като да ги има тук:) Но това, което си постигнала е супер, ще мисля над цвета на моята торта за РД и ако успея да постигна (или не успея) ще разберете след 16-ти:)))

# 214
  • Vaudreuil Canada
1/2 box frozen strawberries (8 oz) 240гр

Sift flour, cake mix and jello together. Add remaining ingredients.

А ягодите нещо правят ли се или се добавят цели след размразяването?

Много ми хареса оформлението на долните етажи - може ли малко подробности как го направи?

# 215
Страхотни произведения видях отново  Peace. Едва ли ще имам възможност да изредя всички, но не мога да не отбележа кеча на Пепи, бутилката с вино  Peace , циците на Ванчето (как звучи само), тортата за кръщенето на Петя и разбира се зашеметяващото творение на Аталанта   bouquet
Аз имам спешно, много спешно питане. Ще правя трюфела за сефте  Blush . Ще трябва да е двуетажен и двата етажа трюфел, както и да е смятам да направя двойна доза от всичко, разчертала съм хартия за 5 блата за първи етаж с диаметър ( Или радуис ) 15 см. (общо 30) и 5 блата за 2-ри етаж с диаметър (радиус  newsm78  newsm78 ) 9 см ( общо 18 см)....Първо питане - дали ще ми стигне двойна доза или да направя повече  Thinking. Друг проблем- не можах да намеря пшенично нишесте имат само царевично, дали ще има проблем да го заместя ??? Еми засега е това, сигурно ще имам и други въпроси, ще съм ви много благодарна да им отговорите на тези....
АААА дааа още нещо...понеже нямам никакво време, а ходя и на работа, ще се наложи да изпека днес блатовете и да направя крема, ще престоят около 24 часа така, след това утре ще ги сглобя, ще стоят още 24 часа сглобени и опаковани с чаршафа и чак тогава ще се декорират и ядат. Ще има ли проблем от толкова дълъг престой.

# 216
  • София
raya, dimitrina, Корнишонка, Пепи, много ви благодаря и на вас момичета  Hug

Clairette, за нишестето и престоя на блатовете и крема, не мисля, че ще е проблем, но според мен двойна доза няма да ти стигне. Аз като я правих във форма 24см., ми излезнаха 6 блата. Направи си 2 дози и половина, а може и 3 и ще имаш повече етажи, за да е по-висока.

# 217
Такааа, аз докато се върна от пясъка и вие вече почти сте приключили темата ...  hahaha hahaha
Бързам да се запиша, а сега се връщам подробно и спокойно да си прочета  Mr. Green после ще хваля поименно

# 218
  • У дома
Дими, тези желатинови десерти са много стандартни тук. Честно казано не знам с каква цел се слага, но рецептата е много сполучлива. Аз уж съм се зарекла да не ползвам вече миксове, та ще видим.

Шемет, аз просто ги разбих с миксера в самата смес, защото моите бяха замразени. А за блатовете - всичко беше една голяма случайност, че си паснаха така, защото тавичките ми не са много пропорционални. Винаги слагам всеки етаж на нещо твърдо, а скъпия ми реже дауълс/подпорки колкото високи ми трябват и така тортите са много стабилни.

Гушанка май също беше харесала дизайна. Моят съвет е - тортата да е облечена преди да редите листата, защото аз започнах в/у масления крем директно, но не стана, та я преправях. После с четка мокрех по малко под всяко листо и лепях.

Clairette, за престоя няма проблем според мен, но за размера не знам. Моите блатове са винаги 4-5 мм дебели и затова ми излизат много и съответно тортата изглежда по-висока. Успех! Няма по-вкусна от нея.

# 219
Клеър нещо не ги схванах тези твоите размери? 30 см диаметър това какво е 12"(инча)? или имаш някаква Бг тава?  А 18см трябва да е 8" или 9"?
 Аз от една доза съм правила 8" и 9 " . Девет инчовата става малко по ниска , но достатъчно за втори етаж. Ако правиш 12 инча торта ще ти трябват 2 дози за нея -това прави общо 3 дози. За царевичното нишесте не се притеснявай-да не мислиш че съм хукнала по международните магазини да давам луди пари за пшеничено , слагам си царевично ( щом на американците всичките им рецепти са с такова значи е о'к )
 Блатовете стават много меки и "въздушни" да не се сплескат като тръгнеш да ги прибираш( ако ги сложиш един върху друг). Иначе за престоя на тортата покрита -няма проблем , моята е стояла 3 дни в хладилника докато я изядем-о'к си е. А и нали казват тук че покрита торта с фондан може до седмица да се държи ( пазел я свежа чаршафа). Хайде успешен Трюфел
 Аталанта мерси за рецептата- хич не ги долюбвам тези готови миксове-може като им се прибави нещо да стават по-добри на вкус. Иначе предполагам че мога да си я пробвам и с рецепта на Уайт кейк и само да сложа ягодовите неща ( Дже ло  newsm78 - това пък не желира ли? )

# 220

Показвам тортата от вчерашния РД на сина ми и се врьщам да чета назад,че от няколко дни не сьм чела.
Тортата я правих преди няколко дена /тьй като в сьбота станахме кумове и нямах време да си играя преди РД-то / и я замразих вьв фризера,вчера я размразих и покрих с готова моделираща маса.

# 221
  • София
Да ти е живо и здраво момчето, Bambinkamalinka, един ден да си купи такава и разумно да я кара:))) Каква торта е вътре и колата транфер ли е или рисувана апликация?

# 222
Благодаря ти!Тортата е пандишпанови блатове и млечно -маслен крем+сметана и портокалови корички.Колата изрязах от бьрзосьхнеща маса,тьнките линии са с молив,черното е туш,жьлтото- сладкарска боя от Метро.Реших,че колатата така и така няма да се яде поне да се улесня  Laughing

# 223
  • Варна
Някой има ли представа в Добрич или Варна от къде мога да си купя "маршмелоуз"?
Имаше и в Кауфланд от тях.
А аз да попитам момичетата от Варна-от къде мога да си купя сладкарски бои.Поръчах на мъжа ми да провери в Метро ,но там му казали че никога не са получавали Shocked
А сега да благодаря на всички за милите думи за тортичката ми.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 09:37 от vanushka

# 224
bambinkamalinka,честит рожден ден на детенцето ти!Да ви е живо и здраво! nbirthday

Ванче,badem,petiq taq,КорниПепи,dimitrina,благодаря ви момичета!  bouquet

Пепи,пробвай със завързани очи,но се съмнявам,че и тогава ще направиш такава цапаница Wink
dimitrina,кремовете са два.
Първият е от сух сладолед,заквасена сметана,пудра захар,малко масло,желатин и разбита сладка сметана.
Вторият е нишесте"сметана",течен карамел,желатин ,малко масло и пак сметана
Пълна измишлютина,но така е като решавам да правя торта в последния момент.И отварям шкафовете и каквото има вътре с това я правя.
Ако те интересуват точните мерки на кремовете,после ще ги наприша,че сега бързам.

Общи условия

Активация на акаунт