АВГУСТовските муцуни, правят майките си на маймуни!

• 14 442
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
vst_80, Elwing само да дообясня за неплатения оптпуск. Той вече се казва неплатен отпуск за гледане на дете от 2 - 8 год. Дава се по 6 месеца на всеки един от родителите и може да се ползва наведнъж или на части до навършване на 8 години на детето. Ако например бащата не иска да полза този отпуск се отказва от него с писмена декларция и неговото право може да се ползва от майката. Пак да кажа, че отпускът се ползва за не по малко от 5 дни.

# 241
Elen@, стискам палци всичко да е наред! Peace
И аз съм за Марти и Дани. Simple Smile
Vst_80, Вики спи по боди с къс ръкав или боди потник.Завивам я с чаршаф, но почти веднага се отвива и така спи цяла нощ, в повечето случаи на отворен прозорец.
AndyB, чакаме снимки. Grinning

# 242
Тони спи по потник и гащички и завит ( по-често отвит  Wink) с едно чаршафче. Прозореца в стаята е затворен,защото му е точно над главата, но е отворен в съседната стая и вратата на стаята стои винаги отворена. Надявам се хазяйката скоро да смени дограмата и да ни е по-лесно проветряването.

# 243
Здравейте Laughing
 Ема приеми и моите най искрени съболезнувания Flowers Rose не мога да си представя нещо по лошо от такава загуба Cry Прегръдки на малките бонбончета Hug
  Elen@ с нетърпение чакам утрешната новина  LaughingУспех Peace А поста за имената все едно аз съм го писала Wink Имам същите предпочитания и от тези имена моят мъж много харесва Никола,но и аз още не съм решила нищо.
   Vst_80 Наско спи с памперс и блузка завит с чаршафче,но се и отгъва нощем.
  Kaili аз да попитам,че съм пропуснала момента EmbarassedЗнам,че се справихте с памперса,но с нощното пишкане как сте?
  Наско в къщи пишка на гърне,но нощем си пълни памперса.И голям ни е проблема с пишкането прав,не ще и не ще,как ще се справяме на вън незнам Crossing Arms
  Мама Марго  Hug : Heart Eyes Hug
  Отивам да чистя,че бомба е паднала Mr. Green

# 244
  • София
Дриймс, мерси много!  Hug Точно за този неплатен отпуск говорех и аз и мисля до го ползвам сега. Всъщност чудя се дали да не пусна първо платените отпуски за изминалите 2г, имам по 30дни на година.

# 245
  Kaili аз да попитам,че съм пропуснала момента EmbarassedЗнам,че се справихте с памперса,но с нощното пишкане как сте?
  Наско в къщи пишка на гърне,но нощем си пълни памперса.И голям ни е проблема с пишкането прав,не ще и не ще,как ще се справяме на вън незнам Crossing Arms

Ели почти винаги нощния памперс е сух. Даже се чудя дали да купуваме повече памперси. Имам още 6 бр., но може би ще купя веднъж 10 бр. и да видя как е положението. Обмислям и да сложа мушамена подложка под чаршафа,като махна изцяло памперса. А за навън и ние сме в същото положение - не иска да пишка прав и се стиска. Но ние повече от 2-3 ч. не стоим навън.  Време е да натисна таткото да му покаже как се пишка прав,че нещо се дърпа.

Елфче първо си  пусни платения отпуск, така ще ползваш по малко неплатен и ще ти остане малко за ползване докато Ивчо стане на 8 г.( за всеки случай)

Дриймсче сигурна ли си че неплатения може да се прехвърля от единия на другия родител? Една позната ми беше казала,че тази опция е отпаднала. Да знам при нужда как да процедирам. Wink

# 246
  • София
Кайли, и аз така мисля да направя, че 200лв са си 200лв  Mr. Green Всъщност, увеличили са ми заплатата, но няма как да се върна за 10 дни на работа, че да мога после на тази база да ползвам платената отпуска  Rolling Eyes Другото ти питане към Дриймс също ме вълнува  Simple Smile
И браво на махащите пампреса!  Hug

# 247
Досега се рових за тоЗи отпуск.

Цитирам:
"Особености:
Всеки един от родителите на детето може да прехвърли правото си на отпуск по чл.167а, ал.1 от КТ на другия родител. Така само единият родителите ще ползва отпуска изцяло - в срок от 12 месеца."

"Ползването на родителски отпуск изцяло от единия от родителите е възможно само до 31.12.2006 г. (§ 39 от ПЗР на ЗИДКТ)." Тук мисля, че става въпрос за непл. отпуск преди изменението на КТ.
Не мога да намеря § 39 от ПЗР на ЗИДКТ нека Pouh се включи като юрист все пак.

# 248
Добър ден  Laughing
Елена,стискам палци утре всичко да мине нормално и ще чакаме хубата новина  Hug Peace
За спането Даяна спи по боди-потник,естествено с памперс,(че ние сме много далече още от махането)  Wink,завивам я с чаршаф,но тя винаги спи отвита,в чувалче я слагах 2-3 пъти,но тя се откопчава и излиза и повече не го ползвам  Grinning
Ох и аз имам много за чистене,но съм решила утре да свърша тази работа,няма да излизам изобщо,за да успея,че иначе все се мотая и времето си минало  Wink
Аз ще си пускам платена отпуска,въпреки че смятам да давам Даяна на ясли,но искам да си почина малко  Laughing,но кофти е,че няма на кой да оставя за 5 дни и аз да започна работа,за да ми се актуализира заплатата,но здраве да е  Grinning
Сега ще излизам да търся подарък на кумата и ако купя вече мога да кажа,че сме готови за кръщенката,с изключение на прическите   Joy Joy

Ема,приеми и моите съболезнования  Flowers Rose ,наистина загубата е голяма,кураж миличка  Hug

# 249
И понеже моят баща днес е рожденник,почерпете се за негово здраве  Laughing

Да ви е сладко

# 250
  • София
Дриймс, мерси пак!  Simple Smile
Мис, да ти е жив и здрав бащата!   bouquet Hug С много внуци да го дарите!  Grinning

# 251
Пак аз  Mr. Green
Според мен може да се ползва отпускът само от единия родител понеже:
Цитирам:
Към заявлението за отпуск трябва да са приложени следните документи:
1. Копие от акта за раждане на детето.
2. Декларация по образец (Приложение 5 и Приложение 6 от НРВО)

3. Писмено съгласие:
От другия родител - прилага се когато отпуска ще бъде ползван за срок от 12 месеца само от единия родителите.

И все пак нека се включи и някой друг с коментар.

# 252
Мис, Честит Рожден Ден на татко ти  bouquet Да е жив и здрав Hug
Елена, успех утре Praynig Hug Много хубави имена си избрала Peace Стефан и Никола са моите фаворити, те бяха и в списъка за Влади, но той си дойде донякъде с името.
Ние чакаме баща ми да дойде да ни вземе и до края на седмицата ще сме им на гости. Мъжът ми е решил да боядисва у дома и каза: "Да ви няма". Решила съм да пробваме и плажовете наоколо.
Довечера ще се включа по-адекватно и ще прочета пропуснатото.
П.П. За неплатения отпуск, мисля, че отпадна прехвърлянето от единия на другия родител. Онзи ден като ходих до отдел "Кадри", ми казаха, че имам право на 6 мес. Аз понеже ще си пускам първо платения, трябва да занеса молбата по-рано, но отпускът ми започва да тече от 11.август, т.е. след като детето навърши две години.
Елфче, спокойно можеш да си занесеш молбата няколко дни по-рано и от 7-ми пак да си ходите на почивка Peace

# 253
Dreams, това съгласие не е ли само когато родителите нямат брак? Май имаше нещо преди, че майката ползва 12-месеца, ако се води самотен родител или няма брак с бащата newsm78 . Не твърдя, че съм много актуална с информацията, защото сега не се занимавам много с персонал и не съм чела скоро Embarassed

# 254
Ема, приеми най-сърдечни съболезнования и от мен Cry, кураж и сили да продължиш напред.

Стефчо спи по памперс и горнище от пижамка в торба, и въпреки че бебефона показва 28-30 градуса не ми се иска да го оставям гол на отворен прозорец.
Валка, сърцето ми се свива като чета за яслата. Аз от сега съм се закъхарила как ще стане при нас. И аз смятам, че нещата мога да се оправят по-бързо, ако персонала прояви разбиране и отдели специално внимание на Али за "добре дошла". На всяка цена поговори с тях.
Мис, да ти е жив и здрав бащата  cheers!
Анди, добре дошла! А къде са снимките?
Елена, леко и безпроблемно раждане  Praynig! С нетърпение чакаме малкия Стефчо  Simple Smile ... или Никола  Rolling Eyes. Утре сигурно ще отчетем рекордна активност във форума в очакване на щастливото събитие.

Специални поздрави на двегодишните Лора, Боби и Тони. Бъдете здрави, щастливи и много палави мушмороци!

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 17:03 от Ralka Balka

Общи условия

Активация на акаунт