БЕБЕТА ЮНИ 50

• 13 998
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честито на всички новообебили се мами, да са им живи здрави бебоците, много да се разбирате!  bouquet
Момичета, нямам време даже да изчета, камо ли дапиша, ама виев сички знаете как е.
Трънче, само да кажа, че и моят беше така - суче, суче и заспи и така нон-стоп. Педиатърката ме посъветва да се опитвам даго държа буден поне 20-25 мин - мачкам лекичко раменцето, подрускваме се...така по-активното сучене е тогава и после като заспи по-дълго спинка. дано ти е полезно Simple Smile

# 196
Добре дошла на JANA777! Честито ти бебче, да те слушка и радва много  bouquet

# 197
  • Miami
Привет мами  Hug

Добре дошла на JANA777   bouquet Нашите бебчета са родени на един ден  Grinning Да ти е живо и здраво момченцето  Hug

Момичета, пробвах да махам секрета от очето на Жорко с малко кърма(по съвет на педито) и мисля че сега е доста по добре. Ще видим как ще е до довечера.
И също искам да похваля крема Лансинох, много съм доволна от него, зърната ми въобще не се разраниха. Мажа след всяко кърмене, особено като бяхме в болницата и малкия се учеше да суче  Peace

Та, ние с нашия лакомник сме като вакуумирани един за друг. Днес ако щете ми вярвайте, сучем от 8 сутринта до 2 следобед, с паузи от максимум 10-15 минути. Айде, веднъж спа цели 30. Не знам вече какво да го правя, педито каза да кърмя на поискване, пък той като се нахранел щял да си покаже. Да де, ама това наш'то чудо се наяжда, заспива за минутки, събужда се и пак иска да яде. Сега се ровя в нета да чета има ли такова нещо като твърде много кърмене, защото се притеснявам. Ще взема и в кърмачешкия да питам... ама ще остане ли време да чета отговорите?  Crazy

Днес за пръв път, в резултат на лакомията си, повърна 2 пъти. След първия веднага заотваря устата и ми засука пръста с пълна сила. (Хранехме се...) След втория, слава богу заспа. (Затова и мога да пиша...)
Не искам да се меся на никого, нито да давам съвети относно кърменето, но според мен не е хубаво веднага щом се събуди детето да му се тика гърдата(особено на такива малки интервали от време). Аз като заспива на гърдата леко я подръпвам и той отново започва да суче и така поне 20 минути. Насуква се хубаво и после поне 2 часа не иска да суче. После като се събуди и видя че започне да си лапа ръцете и му давам пак да суче,т.е. един вид и аз давам на поискаване, но не през 15 мин., а поне през 2 часа Peace
Но все пак всяко бебче е различно и всяка майка си знае как да го храни. Аз икзказвам лично мнение   Peace

# 198
Здравейте мамета, нямам възможност да пиша толкова редовно защото общо взето сме по цял ден на вън и не се сещам много за компютъра Embarassed ,но не съм ви забравила и днес едвам смогнах да изчета всичко...
Вчера бяхме на консултация и ни сложиха първата ваксина. Маги е качила 1500кг и е пораснала с цели 5 см таткото много се възгордя като ни казаха,че си изпреварвала развитието защото вече се заглеждала и проследявала с поглед , а това ставало чак към 3 мес. Аз му казах да не се кефи толкова,че то вече всички деца се развиват бързо и го попарих на бързо Laughing.
Посъветваха ни да сложим ваксината която се слага в Европейският съюз вие какво мислите?

Целувки на всички беборани

# 199
Здравейте и от мен момичета!
Вие и на обед ли сте по градинките?Мен ме е страх в големите жеги да излизаме... Confused А спим по 11 часа и после отлагам разходката чак за 18 часа.А така ми се излиза...В нас направо ще полудея,като седя по цял ден Rolling Eyes
Иначе гледам да я храня на 3 часа.Веднъж се получава,друг път не...Ама я наблюдавам,че докато се храни се згърчва на няколко пъти.Явно коремчето я мъчи Confused

# 200
здравейте и от мен. Не знам как ви остава време за разходки. Мен ме из страх още да я извеждам. Предпочитам терасата. Само баткото излиза сутрин.
нищо ново при нас освен че в петък ще ходим на първа консултация за да ни притеглят.

# 201
А и да попитам някой ползвал лие колан за стягане на корема и имали ефект.

# 202
Привет моми4ета ве4е сме в къ6ти само да корегирам 4е си имам мома Валентина та да ме корегирате за първата страни4ка незнам  Mr. Green в бързина съм написала Валентин вместо валентина  ooooh! голяма съм патица .От в4ера сме си в къ6ти и сме добре
4естито на вси4ко мами с вързоп4ета   Hug  bouquet много здраве и късмет
не съм 4ела ни6то 6те наваксам после 4е сега ме зове момата
Хайде целувки от мен и скоро 6те  пи6а Heart Eyes  bouquet

# 203
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА,КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА.  ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДАРВИ РОЖБИТЕ!

Добре завърнала се на dari7 и Валентина.
Мимченце,много ти я харесвам момата пу-пу,голяма сладка бузанка.
И на мен не ми остава никакво свободно време а така ми се излиза навън,но мисля че още е рано.

За колана- аз нося и имам осезателна промяна.Макар,че съм след секцио и докторите са против ранното слагане аз си го слагам и съм доволна.
Кога ви спаднаха отоците след раждане?Моите още стоят и се чудя какво да правя,ужасни са  Cry

Слънчев ден  Heart Eyes

# 204
 Irinkula, кой отоци, от раните ли? на мен ми спадат още Simple Smile Но осезаемо съм по-добре и мога да сядам от седмица.Значи 25  дни след раждането.

# 205
In4oka, голям стоицизъм проявяваш ти с тия родилни рани. Промивай ги със смрадлика (ти сигурно го прави6 ама аз да си кажа).
Става въпрос за отоци по подбедриците и глезените.Навсякъде чета ,че до 3-4 ден спадат а моите не са мръднали.Вече си мисля,че със сърцето не съм добре или с бъбреците.
Ох то не е едно нещо, вече ми писна. Стига с мрънкането,че бебона май е свършил голямата работа  Laughing

# 206
Здрастииии  Mr. Green
Аз попрочетох поне каквото е писано от последното ми включване досега!!!
Наш Митко вчера започна да проявява харктер, и по-скоро ИНАТ! Вечерта два часа се криви, не можа да заспи, приемам, че е от болки в коремчето, понеже цял ден лапа като невидял а не се оригна нито веднъж! Обаче в 3 като се събуди... папка добре, и после пак - мутри, кривене, не щя да заспи до 5! Добре поне че не рева, понеже имах такова зверско главоболие, вероятно щех да го изхвърля  Joy  И това не беше от стомах, а от чист инат! Добре, че татко му е толкова внимателен с него и грижовен, та той пое цялата работа по успокояването! Много ми е добър милия, много си го харесвам!
Иначе хапваме по около 30 минути, вече само от едната гърда, после или спи три часа, или бодува по около час, и после спи час-два. Случва се да иска да суче и на всеки 50-60 минути, но предполагам е от жажда, а и не е постоянно, затова не му отказвам.
Надвечер, след 7, като направим баня и хапнем мислим да го разходим стабилно, да си спи детенцето. Става малко по-тежко вече с тези стомашни болки и инатчето, но засега не можем да се оплачем от детенцето ни!
Пускам снимки в албума, също и от болницата с маркуча в главата ще пусна  Mr. Green

# 207
Хм. нещо са променили snimka.bg и аз едва се оправям... уж качих снимки, а те не се виждат в албума  Thinking Ще търся пак.

Я да ви питам, сега след раждането всеки ден трябва да се ходи до тоалетна, нали? Щото на мен нещо ми е трудно, и леко почвам да се притеснявам, понеже от напъването ми се подува мястото на шева (май че е там, аз така и не го видях тоз шев) и е доста неприятно. Може ли да си причиня някой хемороид така? Изобщо не съм наясно... Ако трябва да почна зелено чайче? Иначе явно храната ми не е запичаща, понеже малкия си дриска като за световно  Mr. Green

Айде, после пак, вече пуснахме нета в спалнята, ще вися във форума докато малкия виси на цицата  Joy

# 208
Здравейте и честито на всички родили мамиbouquet

Ние вчера бяхме на консултация и също като mu6oron сме качили 1500 гр за един месец bowuu .
А и да попитам някой ползвал лие колан за стягане на корема и имали ефект.
..аз  раждах секцио, но докторът ми каза че на 3-тия ден след като за изакам да слагам колана Naughty. И от тогава съм постоянно с него.Корем нямам вече Party и съм супер щастлива Heart Eyes!...
Irinkula моите оттоци изчезнаха на 2-рия ден след раждането. Излезнах от реанимацията без грам отток newsm78, а от болницата на 6-тия ден с 11кг по-малко.Но...явно си е много индивидуално
offioly направо ме кефиш как всичко обръщаш на шега  Joy

Целувки!

# 209
  • варна
Здарвейте мамчета,
виждам че вече почват месечните ни отчети на бебковците и като ви чета ми текват сълзите. Всикчи растете и наддават, а ние слабеем Cry Cry Cry...Малчо уж хапва, уж имам кърма..верно че намаля...но за 22 дена е смъкнал от теглото с което ни изписаха.
Бхяме по лекари...едни казват яжте АМ /сменихме 2 вида и повръща на фонтан/, други - не давай Ам а кърми на 2 часа...вече се чудя какво да го правя..
Като се цедя източвам 60мл и той си ги хапва...като го кърмя дори по 80 си изцоква /взехме електронна везна и преди и след ядене сме все на кантара/..но не мръдва и с грам вече от седмица, от както го следя ooooh!...дайте ми съвет моля ви Praynig...Днеска ми казаха че било нормално уж и не е  тревожно ....но като гледам вашите как качват...това нашето никак не ми се вижда нормално.
Мамита които сте на АМ ..по колко изпиват вашите малчовци?!

За коланите - нали и на мен ми се наложи секцио...та лекарката каза да изчакам един месец....но и моя взе да се прибира...дори мъжа  го отбеляза Laughing
За секретирането...и ние минахме на капки Тобрекс.....една седмица мих с преварена вода и слагах кърма...верно че намаля, но не се е изчистил дори и сега
Иначе ние и друг бонус имаме - хвана гъбички в устата., а след всяко ядене съм му давала водичка....Той не я тачи мнго, но си и пийва..Педи ни изписа Дакратин и се мазахме 2 дена /кошмарно е да бъркаш в тази малка устичка и да стържеш млечни остатъци ooooh!/

МАй още нещо щях да казвам...ама забравих кво беше newsm78

offioly  и аз не мога да видя снимките които качвам Thinking

Общи условия

Активация на акаунт