Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между слинг и кенгуру?
Как да се справим със запек след раждане?
Какви са ползите от носенето на бебе в слинг?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между слинг и кенгуру?
Слингът и кенгуруто са два различни метода за носене на бебе. Слингът е парче плат, използвано за носене на бебето в различни позиции, като например на гърба, корема или рамката. Кеенгурското, от друга страна, е структурирана раница с подплатена седалка и ремъци за по-стабилно и удобно носене на бебето. Разликата се крие в начина на носене на бебето и комфорта за родителя.
-
Как да се справим със запек след раждане?
Запекът след раждане може да бъде облекчен чрез различни методи. Някои от тях включват използването на охлаждащи гелове, нанасяне на алое вера или лайка върху кожата, избягване на излагане на слънце, носене на леки и дишащи дрехи и пиене на достатъчно течности. Важно е да се консултирате с лекар, за да получите най-подходящите съвети за вашата конкретна ситуация.
-
Какви са ползите от носенето на бебе в слинг?
Носенето на бебе в слинг предлага няколко предимства. Той насърчава по-близка връзка между родителя и бебето, улеснява кърмене, успокоява бебето и осигурява комфорт за родителя чрез освобождаване на ръцете му за други задачи. Освен това използването на слинг позволява на родителите да бъдат по-мобилни и да участват в различни дейности, докато носят детето си.
-
Как да се справим със запека по време на бременност?
-
Какво трябва да съдържа списък с необходимите неща за бебе?
, това пък за какво ще ни е? И още нещо, понеже е лято, на бебчетата много им засъхват сополки в нослето и им пречат да дишат и трябва всяка вечер преди лягане да се отстраняват.Аз ги омекотявах с преварен зехтин, чувала съм за спейове, някой може ли да препоръча.

... а на какво се дължи хич не е ясно ..гррррр
Кажи им, че ще си гледаш бебето, както ТИ намериш за добре и ги пускай по тъча. В крайна сметка бебетата оцеляват навсякъде по света, пък порядките са толкова различни. Явно не е чак толкова важно всичко това...
. Ти (и само ти) си го носила това бебе 9 месеца под сърцето си и после пак със сърцето си ще усещаш как да го гледаш, и кое е най-доброто и най-правилното за него!
. Всеки път като проплакваше детето го слагах на гърдата. Пак усещах болка, но не като с помпата! То дърпа, дърпа милото, ама колко му е силата??! И поисках мляко - така беше първите два дни. През това време захвърлих помпата и се мъчех на ръка да се изцеждам. Имах и висока температура. Една акушерка ме видя и най-старателно ми обясни жената как точно да хващам гърдата и да се изцеждам. След няколко дни всички бучки в гърдите ми изчезнаха, бебчето се хранеше доволно, а аз изхвърлях по една чаша кърма след всяко кърмене. Та мисълта ми за помпите беше... имам лош спомен от тях и мисля и този път - живот и здраве - да се изцеждам сама. Дано вие да нямате проблеми и помпите наистина да ви бъдат от полза!