Бебета Август 2008

• 33 725
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
добър ден   bouquet
и аз не мога да се оплача от уикенда:) бяхме на барбекю на вила в събота, а вчера направихме един тур в Метро за разни дреболии, като например нова дъска за гладене, и аз като тебе Стейс мразя това упражнение, а сега в жегата е направо ад!!снощи гладих до умопомрачение пердета и покривки за дивани/нали всичко е препрано след ремонта и ме чака смачкано накуп/ но имам и още така че те разбирам.

междудругото, за всички мами, които като мен все се канят да посетят лекциите на сп 9 месеца, но не успяват, та сега мисля, че този месец вече е крайно време, освен това ще има няколко според мен много полезни теми, и аз тази седмица съм твърдо решена да ходя- утре /01.07 има лекция за кърменето-“Уроци по кърмене.” , А на 03.07 - “Нормално физиологично раждане и обезболяване на раждането”/  та ако има желаещи ще видим там:)
трябва ли да се запиша на посочения телефон?

за помпите - аз имам на Авент- една приятелка ми я даде, но без долна част и се наложи да си купя шишета-взех си 2, но това беше преди 2-3 месеца още. та каквото такова..Simple Smile
чакайте да ви питам, че не съм сигурна дали разбрах с тези помпи как се процедира- нали помпата в най-добрия случай е само за началото? така да се каже да тръгне кърмата, защото както разбирам от постовете ако се прилага всеки ден води до повече кърма и повече изцеждане..омагьосан кръг Sick значи идеята е да се ползва в началото, а после бебето да регулира производството на кърма..правилно ли съм разбрала  Embarassed??..ако някой може с 2-3 изречения да ми обясни, ще съм адски благодарна Hug

добре, сега пийвам кафето и да видя какво ме чака днес... newsm28 hang wash 1ironing newsm79 1dishes newsm55
 после ще намина пак

на всички хубав ден
  bouquet

# 91
Здравейте!!
Пожелавам ви една хубава седмица на всички!

Моята я започвам в супер настроение. Grinning Вчера прекарахме деня с моята най-добра приятелка. Тя ни беше спретнала една изненада - подготвителен курс за родители   - "Бебето - начин на употреба". Simple Smile Беше приготвила един голям плакат с нарисувано бебе (момиченце Simple Smile) и две торби бебешки необходимости. Първо трябваше да познаваме с мъжа ми кое за какво служи. Както се сещате, голям смях падна Simple Smile След това тя най-прилежно ни обясни кое и как - как се хигиенизира бебето, как се почистват очички, ушички, какви масажи му се правят. Всичко беше прилежно записано и описано на плаката, който ще сложим над масата за повиване Simple Smile. Така че, сега вече и двамата с бъдещия татко сме наясно какво е физиолочен разствор, какъв крем се слага за според степента на подсичане и какво да правим, ако случайно на бебето му се възпали оченцето:)
И двамата се почувствахме доста по-спокойни. Още повече, като смятаме да минем, без баби и подобни помощници, след вчерашния ден, съвсем добихме увереност, че може да се справим сами Simple Smile

# 92
  • SZ
Здравейте и от мен!
Влкючвам се набързо по темата за шишетата.Аз си взех на B free,едно малко и едно голямо.Мисля да ги ползвам само за водичка.Помпа имам една старичка от миналия път,мисля че на Камера,от най-простите по 2-3лв.Миналия път се справих с нея,надявам се и сега.Това 80лв. за помпа ми се струва ужасно скъпо.Но вие си знаете.Нали ви казах ,че съм във финансов недостатък та затова.

Мама Галка радвам се ,че сте добре!!!

За сега ви оставям,приятен ден на всички и само хубави емоции!!!

love001  love001  love001

П.П. и аз днес  1ironing

# 93
ох момичета искрено ви Благодаря за подкрепата! за това че сте тук, че ви има, ииии че все пак не съм съвсем самичка.
явно наистина 9тия месец внася накаква доза напрежение в семейството, дали от самото чакане на Върховния момент да си видим бебоче, или малко или много уморени от тези последни месеци в които пък основно се е говорило и правило само за този момент ..
с мама ще се оправя, все пак винаги сме били много близки ..мъчно ми е, защото с тези скарни, тя горката си мисли, че е ненужна и искаше дори да си тръгва ..пък аз всъщност имам голяма нужда от нея, не бях я виждала 5 месеца ..нещо хич не нормално .. пък и тя си загуби работата заради мен, да дойде да ми помага последния месец и първият от новото събитие .. обичам си я! Sad
обичам си и мъжа, защото така се грижи за мен милото, нямаше и минутка почивка преди да дойде мама ..а е човек все пак, има нужда да излезе някъде на бира с приятели ..но не, той седи при мен че да не съм самичка иии въобще не намери за 5 месеца време за себе си ..аз да го ръчкам да ходи да спортува и да му обяснявам, че е време да помисли малко и за себе си ..
много е комплексно ..пък и аз явно съм некултурна ли да де знам .. явно нещо хич не ми е наред ..или просто при мен депресията е преди раждането, а не след това ..кой ли знае?!

# 94
ssieber, не ставай жертва на чувство за вина  Hug
Всичко е наред, просто трябва време, за да си напаснете вижданията за правилно и неправилно гледане на бебета.

Леле, момичета, нещо съм куку, ама на мен наистина ми се бременее поне още докъм декември...  Embarassed
Нощес си мислех как след има-няма месец и половина вече няма да я усещам да ме рита отвътре и ми стана едно такова мъчно и "изоставено".

# 95
ssieber, не се оставай да ти насадят чувство за вина!

Ясно е, че има огромна разлика между начинът, по който са ни гледали нашите майки и съвременните методи... Просто се опитай да поговориш нормално с майка ти. Аз пред моята все изтъквам доводът, че все пак Франция е страната с най-висока раждаемост в западна Европа и с много ниска детска смъртност, което доказва, че хората знаят как да се грижат за бебета си! И това, че всички пазаруват предварително, показват бебето на всички познати още в клиниката и не го държат под ключ 40 дни, не е навредило досега на никой.
Може би трябва да обясниш на майка че за теб е важна не толкова "помощта" в гледането на бебето, колкото моралната й подкрепа. И че имаш нужда тя да ти даде увереност, в това, че ще се справиш, а не от обратното...

# 96
Аз лично отсега планирам всички партита, които ще има у нас, след като момата се роди  Mr. Green
Понеже е тясно и не мога да поканя всички наведнъж, ще идват на талази, а аз смятам да съм по домашни дрехи и с бебето в слинга  Mr. Green
Горката ми майка, ако подозираше...  Rolling Eyes Grinning

# 97
Аз лично отсега планирам всички партита, които ще има у нас, след като момата се роди  Mr. Green
Понеже е тясно и не мога да поканя всички наведнъж, ще идват на талази, а аз смятам да съм по домашни дрехи и с бебето в слинга  Mr. Green
Горката ми майка, ако подозираше...  Rolling Eyes Grinning
Joy Joy
Марта, и аз съм така... Само дето при нас ще е още по-интересно, щото никой от френдовете ни не е в Белгия и се очакват едни сложни координации с поне 4 европейски страни Simple Smile))  Така ще имаме повече шанс за прихващане на някой чуждоземски микроб  Mr. Green Mr. Green

А относно липсата на бременните усещания - и на мен ми се струва, че ще ми е празно и странно, че никой не шава вътре в мен. Но напоследък желанието да се запозная с малкото човече започва да надделява...

# 98
Здравейте и от мен момичета Hug как сте, как издържате в тая жега незнам, аз ще се разтопя вече.
ssieber не се тормози излишно скъпа, недей да ядосваш и детето Naughty, то усеща всичко, гледай го и прави така, както ти намериш за добре и както то само ти покаже. Кой как гледал едно време, как се гледа в България, Америка, Тайланд или Зимбабве - да си гледа. Ти си майката и ти преценяваш как Peace Абстрахирай се от всичко и игнорирай всички, всеки да си знае мястото и ролята. А твоята в случая е най-важна. Бабата само да се радва на внучето Hug
Яна от утре ме искат всяка седмица на запис на тоновете, бях в четвъртък, утре съм пак, другия вторник пак - и като се замислих, че вече наближава леко, полеко, вари го печи го, то време не остана много, ей сега ще минат още няколко седмици:? и на мен ми става едно такова жално. Като я виждам как всеки ден прави бабуни на корема ми, как рита, хълца и се мести, как като си чуе името и веднага изпъва гръбче Grinning миличката ми душичка и ми става едно такова Blush
А да не говорим за ужаса, който ме е обхванал, такъв страх ме тресе нещо, че незнам Crazy Все си мисля за ДЕНЯ. Как ще е, що ще е, как ще усетя, че се почва, дали няма да съм сама тогава, какво ще правя, какво ТРЯБВА да направя и тем подобни мисли са ме налегнали. Иначе много ми знае устата и съм много ербап Mr. Green
Имам и един въпрос към мамите, които ще раждат в Шейново. Ходили ли сте да "поогледате" обстановката, как, що, какво искат да се носи, трябва ли предварително да се отиде там нещо на  преглед, защото аз попитам моя доктор - и той е бивш кадър на Шейново, не трябва ли нещо предварително да ходя да ме преглеждат това онова, той вика не, отиваш, раждаш и заминаваш Wink Та ако някой има наблюдения и знае повече нека пише, моля Grinning
Лек ден засега и се пазете от жегите Sick

# 99
Леле, аз още не съм била на запис...  Embarassed
Моят доктор няма апаратура и все се каня да отида в Токуда, ама ми е далече... и... като я усещам колко е активна, имам чувството, че няма нужда.
На 14.07. и без това съм при Димитров, тогава ще ида и после може би всяка седмица.

# 100
леле като чета как всички сте се разгладили май трябва и аз да почвам с прането и гладенето на дрешките на Дара или по-скоро мама да го направи,че нали аз трябвало 90% от времето да съм легнала,а така ми се иска сама да си гладя сладурестите дрешки.Добре че е мама-вчера дойде в нас и свърши толкова много работа по подреждане и разчистване,а мъжът ми свали имам чувството десетки чували към боклука или гаража,а за следващия уикенд остана разчистване на гардеробите.Притеснявам се,че още не са ни се обадили за кухнята,която поръчахме-дано дойде преди бебка  Laughing (че трябва и да се пребоядисва там) ,а и креватчето и скринчето  още ги няма,но може би тази седмица поне те ще пристгнат.Отделно има още неща за купуване,а аз се чувствам толкова безполезна с това мое лежане и нищо не мога да си свърша.Много искам да ходя и на лекциите на "9 месеца" и си мисля дали да не наруша домашния арест  newsm78 ама рискувам мъжът ми да ме върже на каишка в апартамента  Joy

за мамите,които ги ядосват мъже,майки и свекърви-мисля ,че е нормално на финалната права да сме по-изнервени и притеснени,а и се старайте да не обръщате много внимание на "мъдри съвети",защото майчиният инстинкт ще ни подскаже всичко

за помпата-и аз съм чувала,че тази на Медела е една от най-добрите, на мен моя приятелка ми е обещала ръчна на Авент и автоматична на Медела пък ще видя коя ще ползвам

приятен ден на всички,аз днес често ще съм на линия(нали съм под домашен арест  Simple Smile )

# 101
Привет, девойки Hug

Момичетата с контракции и проблеми с шийката да внимават с гладенето, на мен ми е противопоказно  Naughty Ако съвсем няма кой друг - гладете избирателно, по малко количество и оле-мале.

Гаргалчо вече си има гардеробче и етажерка с приставка за повиване от IKEA  newsm44  Легълцето от същата серия засега го нямат на склад, дано не му развалят стила на стята на момчето ! Когато ги монтираме, ще ги снимам.

Да питам девойките, които ще раждат с цезарово сечение какви дрешки са си подготвили за болницата  newsm78 Тук всеки си влиза и си излиза от стята на родилката и бебето когато душа му иска и ми се ще да не съм по нощница, а с нещо хем удобно за кърмене, хем да не ме стяга на корема, хем да е представително  Thinking Идеи за нещо различно от халат ???

Mika да се отчете със снимков материал на плаката  Wink

# 102
Диди2 мила и аз съм като теб все си мисля за деня и дали ще разбера какво точно да правя боже и аз маика ще ставам.А за тия помпи имам но убии ме незнам как се ползва туи чудо.И аз си искам да си нося бебчето и да си го усещам как си ритка така ме радва нощем като се разлудува и аз само се усмихвам и ми е толкова хубаво че не искам да свършва.Но как искам да си го видя да си го гушна не е истина.Ако можеше да си го гушкам и пак да го прибирам на топличко.Знам само че остава един месец в които ще съм спокоина доиде ли август страха ще ме обземе не толкова от болка от това не ме е страх а от това дали всичко ще бъде наред.Всъщност силно вярвам че ще е.....
За гладенето добре че свърших тая работа чесега в тия жеги щях да видя аз как се гладят толкова бебешки дрешки.А сега нищо не ми си прави все да си лежа ми си иска.Така ме болят краката и ми горят все едн цял ден съм стояла права.

# 103
malkabubi,пожелавам ти успех в "борбата" със домашните задължения.Аз закрепих положението  и за днес приключвам,ако довечера е по хладно ще продължа с  1ironing
Относно лекциите,хубаво е да си се запишеш предварително,но и да не го направиш няма да те върнат.
Аз не съм ходила миналата седмица и днес  се обадих за да ме имат в предвид,така че ще се видим. Peace

Имам и един въпрос към мамите, които ще раждат в Шейново. Ходили ли сте да "поогледате" обстановката, как, що, какво искат да се носи, трябва ли предварително да се отиде там нещо на  преглед, защото аз попитам моя доктор - и той е бивш кадър на Шейново, не трябва ли нещо предварително да ходя да ме преглеждат това онова, той вика не, отиваш, раждаш и заминаваш Wink Та ако някой има наблюдения и знае повече нека пише, моля Grinning
Лек ден засега и се пазете от жегите Sick
Диди точно така си е както е казал твоя док ,отиваш само с твоите документи- изследванията, лична и обмена карта и направление за хоспитализация ,плюс почти всички нещата описани в  списъците за постъпване в родилно .
Аз също не съм била на запис,но и нямам почти никакви контракции така че засега  ми се вижда ненужно.

# 104
Момичета, да не прозвучи глупаво моят въпрос, ама от кога трябва да се следят тоновете на бебка? Че аз от утре влизам в 33 г.с. пък доки досега и дума не е споменал за това. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт