Ядрено-магнитен резонанс?

• 295 951
  • 277
  •   1
Отговори
# 120
Rumididi, има начин - биха могли поне да пробват да направят изследването в спящо състояние, или да дадат капчици през устата, или да бият диазепам в дупето. Не казвам, че винаги може да стане, но в България просто никой никога не го прави, дори когато се вижда, че упойката създава проблеми на детето и крие рискове. Това, което се слага, си е упойка: всяка упойка има няколко компонента: при ЯМР не се слага само приспивателната компонента, вероятно някой лекар се е опитал да те успокои. Относно ефекта от тези упойки: общо взето, доколкото знам, самите медикаменти се изчистват бързо, но всяка една анестезия си е шок за организма, чисто функционално... Ако става дума за веднъж - ок, няма проблем. Но ако се прави на всеки 3 месеца, плюс операции, то тогава следва да са предвидени някакви алтернативи  Naughty

Напълно съм съгласна ! На нас ни сложиха упойката мускулно в крачето. Не си спомням точно името на веществото, но майка ми ми каза, че не е съвсем упойка. А, тя е мед.сестра в тежко отделение и често й се налага да преспива болни. Не вървам да ме е излъгала ! Не, че има значение, де !

# 121
Кои са най-добри???На мен също парво ми препоръчаха София -там са най.
Първо чаках 1 месец и направлението ми изтече, трябваше да си прлатя 400лв. ,второ часа ми беше в 9:00h, минах в 12:15h и трябваше да изчакам до 18 часа за резултат. Персонала, които беше ме накара да се чуствам не като пациент, а кото боклук и заключението бе че ми няма нищо.Докога ще се налага да търпим такова отношение Sad newsm78? Но главоболието не спираше. Аз съм от Сливен и разбрах от познати, че и в Ст.Загора има резонанс в мед. център Здраве 2000 записах си час и дата в период на 2 дни. Персонала там беше много любезен взех си резултата след 2 часа и изследването струваше 250лв. Докторката ми обясни всичко по диагнозата, която ми постави и до седмица излетях за операция в Германия. Сега всичко е наред  Simple Smile и скоро ще трябва да ходя на контролен магнитен резонанс.

Неискам да виня или да хваля някои, може само при мен да се е получило така.

# 122
Много обобщаващо е това В София ! Peace
Къде по точно е важното.
Макар ,че и на нас преди година се случи почти същото ,разликата е ,че успяхме да си запишем час със направлението!

# 123
  • България
Аз правих ЯМР във ВМА-София при доц. Андрей Иванов през септември 2008 г. Всички бяха много внимателни към мен. След изследването ми стана лошо и ми дадоха да пия кола и ям шоколад. Разчетаха ми резултата след 20 мин. Сумата без направление по каса, която заплатих беше 210 лв. ако не се лъжа.
Мисля, че във ВМА специалистите са най-добри в страната и имат съвременна  апаратура.
Тел. 02/922 60 20-Катедра по образна диагностика

# 124
Здравей krisi_mb, моля те да ми разкажеш малко повече за доц. Иванов и екипа му, както и за самата процедура. На нас ни препоръчват да заведем детенцето ни при него за ЯМР. Ако имаш и още някой телефон за контакти ще ти бъда благодарна. И ние с моя мъж сме в голяма дилема дали да падлагаме дъщеричката ни на това изследване. Благодаря ти предварително.

# 125
Здравейте,
Предстои ми ЯМР във ВМА и в монета трябва да изчакам до 20-ти, за да се получи обратния отговор от ЗК - а след това вече ще запиша час.
Исках да попитам дали някой друг освен krisi_mb е имал проблем с контрастното вещество - аз имам много алергии и това ме притеснява. За самото изследване е ясно, че колкото и да е неприятно трябва да го издържа (въпреки клаустрофобията) - ще стискам зъби, няма как, важното е да се разбере какво ми е точно.
А може ли да се срещна предварително с екипа който провежда изследването - предполагам, че е само един екип, тъй като работят само редовна смяна - но не е сигурно. Трябва да обсъдя с тях възможността дали може да се направи тест за алергия към контрастното вещество което прилагат, защото всичко което изчетох за него е доста обезпокоително. Ако ня се прави подобен тест, ми се иска предварително да говоря с тях да не се прилага.

Някакви отзиви за д-т Андрей Иванов и евентуално координати?

Благодаря ви предварително  bouquet

# 126
Телефона на доц. Иванов е 0887200136
emoli ,контраста не се използва при всички.
Аз лично не съм чувала  някой да е алергичен или да е имал проблем с контраста.
Аз не веднъж съм изказвала  мнение за доц. Иванов.За мен той е много добър специалист.

# 127
Mari^,
Благодаря ти за координатите  bouquet
Наистина контраста не се използва при всички, но четох, че когато се прави на главния мозък (като при мен) и на гръбначен мозък винаги се прилага - или поне при възрастните, за дечицата не знам.
Контраста не трябва да се използва и при хора с чернодробни проблеми, както и с бъбречна недостатъчност (и това го имам).
Обезателно ще се консултирам с доцента!
Отново благодаря Heart Eyes

# 128
Да emoli ,в твоя случай мисля,че е най -добре да се консултираш предварително.
Успех!

# 129
Благодаря на МАРИ за тел. на Доц. Иванов,искам само да попитам дали му е актуален номера на GSMa !! Simple Smile

# 130
Би трябвало да е активен!.Аз април месец последно се чух с доцента на този номер.

# 131
 Peace
мили майки, искам да вдъхна малко доверие относно упойките.дъщеричката ми е с вродено увреждане и се налагаха много операции, включително и импланти до 4 годишната и възраст, та това наложи общо 52 пълни упойки. Със сигурност се стряскате, но тя е напълно нормална, 90 % излекувана и наесен живот и здраве ще бъде в първи клас. всеки анестезиолог е длъжен да е професионалист, но е много важно преди анестезията детенцето да няма зачервено гърло и хрема. Противоалергичните се приемат 3 дни преди упойката, като предпазна мярка, според мен трябва да е задължително.И ще си позволя съвет- преди да предприемете действие по лечението, задължително се консултирайте поне с двама лекари, дори е добре те да си комуникират.
Пожелавам на всички много кураж и огромно щастие.

# 132
newsm78Моля ви за бърз отговор-трябва да си направя ядрено магнитен резонанс на главата.Прочетох, че не може да имам нищо метално по тялото-аз обаче имам вътрематочна спирала.Това проблем ли е?
Сърдечно благодаря за отговора Laughing

# 133
Мисля, че не е проблем спиралата, но за всеки случай се консултирай с лекарая. Peace

# 134
Здравейте ,искам да питам знаели някой напрез колко време може да се направи ямр  -правен ние на 25,11,2009г но не е ясен ,затова се налага втори,но  до 15,02,2010бяхме на синактен -15дни-за бебе на   7,5месеца.

Общи условия

Активация на акаунт