Ядрено-магнитен резонанс?

• 295 947
  • 277
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря,за отговора.

# 91
А, къде е най-добре да се направи ЯМР на бебе? Колко струва анестезията? Ако имате някакъв опит, моля, споделетеми!

# 92
Щом си от София мисля,че в ВМА.
Аз лично съм много доволна от рабатата там.
Актуална цена на анестезията не мога да ти кажа.Преди 1г. и половина беше 70 лв.,но сега не знам.
Ние правим през 6 м. ЯМР на дъщеря ми там,но вече не ползваме упойка.

# 93
Здравейте, момичета! Както вече писах, предстои ми ЯМР.
Засега се ориентирах  към този http://mri.hit.bg/Bulgarian/Info.htm.
Ще съм ви благодарна за мнения ако прочетете за него, понеже аз въобще не съм запозната с нищо свързано с това изследване.

# 94
По описаното в сайта ,който си пуснала ,това е апарат с добра за БГ разделителна способност-1.5Т.
В по предни постове съм писала ,добре е да си поръчате запис на СД диск на цялото изследване ,за да може дадения специалист освен снимките да прегледа и цялото изследване!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:59 от Vanq 66

# 95
Благодаря, Ваня   bouquet
Да, разбрах, че е добре изследването да се запише.

# 96
Да добавя, че вече трябва да е започнал работи и с НЗОК новият ЯМР в неврохирургията Св. Иван Рилски - най-новият е и, казват, най-модерният.

# 97
а колко време трае изследването? На моя син може би ще трябва да се прави, но на него е небходимо да му се огледат всички кости. Трябва да е с пълна упойка. В общи линии не е наложително, но за да имаме информацията... много се чудя да го подлагам ли на това...

# 98
Отидохме в 7ч в Терапията( Св. Марина във Варна) и до 8ч чакахме някой да ни обърне внимание.
в 8:10ч дойде проф. Узунов и той ни обясни какво и къде да правим.
После пък още 1 час чакахме да дойде анестезиолог, понеже отказаха да пробваме без упойка.  Rolling Eyes
Най-големия ужас обаче беше да хванат веничка за абоката.... Боцкаха ми детенцето 4 пъти в рамките на 15мин. Милото ми не случи на кадърна сестра  ooooh!  Аз, анестезиолога и една сестра от резонанса, държахме Деби и ръчичката й, за да не мърда, а сестрата (помощничката на анестезиолога) беше сигурно стажантка и се упражняваше на детенцето ми. Как трима големи хора няма да можем да удържим една детска ръчичка?!  ooooh! Оправдаваше се с това, че детето мърдало, а не че на нея й треперят ръцете... което си беше реалната при4ина.  #2gunfire  Полудях, просто ми идеше да я хвана за плитката и да измета болницата с нея, етаж по етаж.  #2gunfire
След тези мъчения, другата сестра предложи на анестезиолога да сложи маска с райски газ на Деби, да я приспят и тогава спокойно ще й сложат абоката.... та така и стана. За петото боцкане вече беше упоена....  За минута се унесе, но унасяйки се обърна очички, взе да се тресе, мяташе се наляво и надясно..... свиваше и опъваше крачета и ръчички.... и се наложи да я вържат с колани Cry при гледката на тресящото ми дете, аз просто загубих и звук и картина, причерня ми и едва не припаднах.... разплаках се и ме изкараха от залата. Cry
наплисках се с вода, посъвзех се... казаха, че било нормално... че вече била добре... спи си и ме питаха дали искам да изчакам отвън. Отказах, и останах при нея в залата. Всички доктори, сестри и анестезиолози (общо 6 човека) ни гледаха през прозорчето... Звука вътре е ужасно силен, адско тракане... но след като видях на какво подложиха детето ми, неможех да не остана с нея.
Всичко беше 25мин.... на 35мин тя се събуди от упойката.  Беше се напишкала по време на изследването, незнам причината. От както се научи да си ходи без памперс, не е имала изпускания...  Rolling Eyes
Качихме се в реанимацията.... там постояхме 20тина минутки, като анестезиолога (д-р Петков или Петров, не съм сигурна) постоянно се интересуваш как е Деби. Зададе й няколко въпросчета, накара я да преброи до 10 и др подобни... и каза, че е добре и си тръгнахме.
После отидохме при проф. Узунов, който разчете резонанса и каза, че мозъчето й си е напълно здраво и ни изпрати по живо, по здраво Heart Eyes
Няма да лъжа и да кажа, че не бяха мили и "залъгваха" както трябва детето, за да не се стресира, но цялото това бодене беше абсолютно излишно  Naughty
Ако на някое детенце му предстои да прави ЯМР, нека е в унесено състояние.... шока и стреса ще са по-малко.  Rolling Eyes

Та това са ни преживяванията от вчера за ЯМР на дъщеричката ми (4г).

# 99
Учудена съм, че са действали по този начин. При нас и трите пъти първо упояваха Гого, после осигуряват венозен път с абоката. И правят изследването. По принцип изобщо не пробват на деца без упойка - няма как да стане - то възрастните мърдат, пък децата съвсем не ги виждам. И да изследването е около 20 минути. Всъщност то самото не е опасно -тревогата е упойката и излизането от нея. Последният път Гого се събуди съвсем нормално и бързо влезе в ритъм.

# 100
iskam samo da kaja,4e na CD se zapisva ne samoto izsledvane a samo snimkite,koito polu4avate i kato snimki.a tozi rezonans koito ste go dali na tozi link:http://mri.hit.bg/Bulgarian/Info.htm e mn star.

# 101
penellopa, обоснови се. Защо мислиш,че резонанса е стар? По описаното в сайта ли го разбираш или имаш лични впечатления от него?
 Сериозно се интересувам, защото съм се насочила към него.

# 102
penellopa,можеш ли да посочиш твоето инфо от къде е !
Не искам да се заяждам ,но записите от УМБАЛ,,Свети Марина са ги носили при специалисти не само в София ,но и в чужбина и мисля ,че всичко е както трябва да бъде!
Това ,което съм написала за записване на цялото изследване го каза лично асистента на завеждащ клиниката по образна диагностика в тази болница! Peace

# 103
здравейте,
ние също трябва да правим нов ямр на синът ми. искам да попитам винаги ли се заплаща упойката? в един ден ли протича всичко или заради анестезията трябва да има болничен престой? сега съм се насочила към Токуда - имате ли отзиви за там?
а коя б-ца е Св. Иван Рилски?
благодаря и ви пожелавам усмихнат ден!

# 104
Болница Иван Рилски е неврохирургията на бул. Акад. Иван Гешов - има си табела Университетска болница ....., близо до педиатрията.
Не съм чувала някъде упойката да не се заплаща.
Варненското ЯМР в Св. Марина, ако не греша, го купиха и пуснаха лятото на 2008. Мисля, че е нов, а не втора употреба. При всички положения обаче основните неща, за които в повечето случаи ходим, си се виждат нормално.

Общи условия

Активация на акаунт