ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ

• 155 071
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
zdr az s6to imah polikistozni qichnici i me operiraha vav gr.varna i sega vsi4ko e nared i se 4uvstvam mn dobre cikala mi se podredi i ve4e moga da zabremeneq i da si imame beb4e operaciqta neee opasna za jivota i barzo se vaztanovqva6 ot tova samo trqbva da popadne6 na dobri lekari az popadnah na takiva i sam mn dovolna

# 286
Здравейте Simple Smile Имам въпрос и ще съм много благодарна,ако някой ми  отговори. Последният ми цикъл беше през октомври месец в интервала от 23-27,след това чаках ноември отново цикъл,но така и не ми дойде.Имам закъснение вече 16-17 ден.Вчера ходих на гинеколог,който ми каза,че имам синдром на поликистоза на  яйчниците,за което съм много притеснена поради причината,че не ми обясниха какво е Simple Smile Също така пише :
Обективно състояние:
ВПOI на нераждала ,влагалище -б.о ПВКУ-гладко,конично матка в АВФс гладка повърхност,добре подвижна Аднески-двустранно уплътнени болезнени в дясно
Изследвания
УЗД-ляв яйчник под туниката наредени - фоликула с размер 30/32 без водещ фоликул.Десен яйчник -25/19
Терапия:
Duphaston
Надявам се някой да ми даде съвет  Embarassed Embarassed

# 287
marsss, аз пък спрях противозачатъчните поради факта, че ми казаха, че съм имала мигрена и се е получило от тях. Не ми дойде ноември месец. Ходих на гинеколог, изписа ми дуфастон. След него само ми зацапа за 2-3 дена едно кафеникаво и никакъв цикъл. Общо взето и моите кистички си стоят и затова ми беше изписала да пия противозачатъчни. Вика не знам какво да те правя...  Shocked не може да ми изпише противозачатъчни заради мигрената. Изписа ми дуфастон да пия 3 месеца от 11 до 25 ден. След тия 3 месеца ако цикъла ми не се е нормализирал ще пробваме с 6-9 месеца. Ако не ... не знам  Tired

# 288
Момичета, а хормонални изследвания правили ли сте си?  Rolling Eyes

# 289
А на всички хормони ли трябва или на точно определен ?

# 290
Мойта ме прати на пролактин. В границите съм. И след това ми изписа дуфастон. Ще видим вече след 3 месеца какво ще е положението...

# 291
Аз лично ходих по мъките години наред, докато най- накрая ме насочиха за изследване на хормони и така проблема ми се реши. Точно пролактина и някои други не бяха в норма. Моят съвет е да говорите с гинеколозите си да ви насочат за това, има определени пакети- индивидуално за всеки  Hug

# 292
Амии аз без никакви хормонални изследвания .... направо ми изписа Дуфластон Simple Smile

# 293
Ами така правят повечето... трябва да си поискаш за съжаление....  Flutter

# 294
 Peace При поликистоза обърнете внимание на килограмите (редукция), освен хормони е добре за се изследва инсулинова резистентност.

# 295
Да, инсулиновата резистентност я пропуснах, и аз я имах, но се оправи  Peace

# 296
Сладка пеперудка,как се пребори с ИР,ако искаш пиши на лични,благодаря ти Hug

# 297
Осем месеца пиех Метфогамма. Но може при всеки да е индивидуално. Най- добре е да се отиде при ендокринолог.  Peace Сега от време на време правя изследвания и е в норма, дано да продължи така...  Hug

# 298
Благодаря ти за отговора Hug  bouquet И аз приемах Метфогама 2х500 5-6 месеца,но след това не съм правила обременяване

# 299
Дано всичко да се е оправило!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт