ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ

• 155 050
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
А кой ден от цикъла ти е, че да е задържан 21мм?
Аз до колкото знам е нормално да се пукне между 20 и 25 мм, не е ли възможно утре в други ден да се пукне фолукула?

# 91
днес е 4-и ден от цикъла. няма начин да не е задържан Cry

# 92
днес е 4-и ден от цикъла. няма начин да не е задържан Cry
Ааа ясно. В първия момент си помислих да не би са си в средата на цикъла и затова се учудих.
Дано скоро се оправиш  Praynig Hug

# 93
Момичета включвам се да ви кажа че с ПКЯ забременях от раз.След като родих ми казаха че нямам ПКЯ.Лекарите не могат да ми дадат обяснение но на мен не ми и трябва.И операция от киста са ми правили и уж един яйчник не функционирал и какво ли не чух.10г живях с нагласата че ще се измъча за бебе или няма да стане.
Имам братовчедка която за първото детете се находи по лекари и всички и казваха че с ПКЯ нещата стават много трудно,след дълги опити и първо раждане,второто дете е породено,а третото по план.
Така че няма място за отчаяние.Късмет и на вас  bouquet

# 94
Има момичето, които имат  овулация с ПКЯ,  има такива, които нямат.(като мен)
Без овулация няма как да се забременеее.... факт.

# 95
Здраейте и от мен момичета, моята диагноза не е 100% потвърдена, поне по това което чета тук. Случая ми е следния, преди 15-ина години, когато бях на 13 ми махнаха апандисита, при операцията се установи, апандисита е сраснал с яйчника посредством кисти. Лекъря ми тогава беше изчистил всичко. Имам някакъв спомен от тогава, че ходихме на генеколог, който ми каза че имам поликистозни яйчници.Естествено през годините нередовни цикли до мах до 2 месеца не го е имало. Периодично ходех на лекет, но не заради тях, просто на преглед. Два пъти съм пила противозачатъчни, единия път 6 месеца после 3-4 години/ втория път по-скоро за предпазване, въпреки, че почна заради кистите/. Съгласна съм с всички момичета до тук, че след като спреш хапчетата след 1-2 кастите пак се появят. Преди година  с приятеля ми решихме да пробваме за бебче, ноемчви отидох на лекър да види дали всичко е ок / смисъл да види дали няма кисти де/ тогава той каза че нама проблем всичко е чисто, че точно в този момент има чудесна овулация.Така ние цяла зима си правим опити, но нищо. Напролет реших да видим хормони нещо, все пак нямах обяснение - резултатите от половите хормони бяха добри, пак чудесна овулация.
Съвсем неочаквано за мен преди 2 месеца една лекърка/невроложка при която бях по друг повод/ ми попита дали някога съм си изследвала щитовидната, та така се озовах при една ендокриноложка, сега в понеделник съм на втори преглед при нея да ми види всички резултати и да ме гледа на екограф, но ровейки се тух попаднах на вас и ми изникнаха много въпроси. Едно от изследванията, които тя ми назначи е насищане с глюкоза, а чета тук за 'инсолинова резистентност', която влиаела на кистите, как се изразява тя, защото единия ми резултат от това изследване е точно за инсолина, а и този месец пак не ми дойде 50-ина дни, а и за мой ужас докато чакам да се върне докторката от отпуск, и защото не ми дойде отидох на генеколог, който ме 'зарадва', че вижда киста 2.6/3.8, която го съмнява за 'ендометриоза'. Сега съм си запазила час при спец. по тези едно, но като ми дойде пак след цикъла потече онази кафеникава гадост, която аз обикновенно си обяснявам, че е това което изтича от кистите ми когато се пукат.
оффффф прекалих с обясненията май.
Моля Ви момичета, каже повече за 'инсолиновата резистентност', защото колкото и да е гадно, поликистозата ми се струва по-малкото зло от едно-то., а и дали при вас е имало товакафяво течение при цикъл, което аз си мисля, че е течността от спуканите кисти.

# 96
energy ето ти темичката за инсулинова резистентност.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393329.0

# 97
и при мен има кафеникаво течение. Не мисля, че е от спуканите кисти. При мен е преди и след цикъл. Понякога дни наред преди да ми дойде имам кафеникаво зацапване и след като спре кървенето от цикъла пак има кафеникаво зацапване. Аз си го обяснявам с недостиг на някои хормони, но дали е така  newsm78 Ако някой знае на какво се дължи това да пише   bouquet

# 98
и при мен има кафеникаво течение. Не мисля, че е от спуканите кисти. При мен е преди и след цикъл. Понякога дни наред преди да ми дойде имам кафеникаво зацапване и след като спре кървенето от цикъла пак има кафеникаво зацапване. Аз си го обяснявам с недостиг на някои хормони, но дали е така  newsm78 Ако някой знае на какво се дължи това да пише   bouquet

при мен се случва същото и не мисля, че това е проблем. Чувала съм от много приятелки ,че и при тях е нормално. Така че не го свързвай с поликистоза.
Кафеникавото след цикъл е нормална функция на организма да спре кръвта(съсирване), а преди да ти дойде се опитва да пробие.
При мен по някой път ми зацапва кафяво, после нямам нищо и чак след 2-3 дни може да ми дойде.

# 99
И аз съм със СПКЯ.Преди 5 години ми поставиха диагнозата след 8 месечни опити за забременяване.Оказа се, че нямам овулацията (въпреки ,че тестовете показваха противното) и че имам проблем с ФСХ и андростедиона.Забременях след два месеца хормонално лечение с Климонорм, отслабнах с 5 килограма (с диета) ,стимулираха ме с Дуфастон,Клостилбегит,Прегнил и Пурегон.Имам прекрасно момиченце.
Сега отново съм бременна.Този път се преборих много по-лесно.Отново свалих 5 кг и в продължение на 4 месеца пих сок от алое,чай от бял имел, ленено олио и хомеопатичните лекарства Folliculinum, Luteinum и Thuya, по схема.Забременях само след 4 месеца!Мислете положително , опитайте се да премахнете стреса и вярвайте, че ще се случи!

# 100

при мен се случва същото и не мисля, че това е проблем. Чувала съм от много приятелки ,че и при тях е нормално. Така че не го свързвай с поликистоза.
Кафеникавото след цикъл е нормална функция на организма да спре кръвта(съсирване), а преди да ти дойде се опитва да пробие.
При мен по някой път ми зацапва кафяво, после нямам нищо и чак след 2-3 дни може да ми дойде.
И аз имам токова зацапване понякога преди понякога след цикъл, обаче ми е странно това което казваш, че е съсирване нито цвета нито вида му не ми приличат на кръв. Знам ли аз също си мислех, че е това което изтича от спуканите кисти, а може и само да ни се иска да е така.

Емакара мерси за куража, който ни даваш Wink

# 101
  • Sofia
Здравейте!
И на мен преди 2 години ми откриха поликистозни яйчници. Лекувах и други проблемчета и пих Хлое, докато миналата година по това време не решихме, че искаме второ дете. Уж се бяха оправили яйчниците, но цикълът пак започна да си прави, каквото си иска, докато от юли насам съвсем изчезна. При последния цикъл си направих изследвания на полови хормони (без прогестерон), инсулин и хормони на щит. жлеза и всичко ми е перфектно, само инсулинът е на горната граница. Виждам, че говорите за кафяво зацапване, аз от 1 месец имам непрекъснато такова - тъмнокафяво, което се засилва, когато се напрегна или бързам за някъде. След прегледа при гинеколог за 2-3 дни се позасили и доби по-червеникав цвят, после продължи по старо му. Пуснаха ми кръвен тест за бременност и тум. маркер и като излязат резултатите, ще ми предизвикат цикъла.
Почва вече да ми става доста смотано, това кървене така и не разбирам откъде е, в нета пък съвсем нищо не намерих.
Исках само да споделя, но ако имате някакъв съвет, цялата съм в слух.

# 102
Това за продължителното течние е нормално при ПКЯ. На мен вендъж ми дойде цикъла и не можа да ми спре 2 месеца( беше доста силно)! Наложи се да ми го спират с инжекциии. Но дисфункционалните течения са напълно нормални при жени с нашето заболяване.
Не знам как да спреш кървенето освен с много витамин Ц и нека ти направят някакви кръвоспиращи, което за съжаление не е решение на проблема.
Успех

ПС: вече почнах да губя всякаква вяра... за ПКЯ няма лечение, особено такива като мен дето нямат никто цикъл, нито ову  Sad

# 103
  • Sofia
 ooooh! Уф, на мен досега не ми се е случвало, нямах представа, че е нормално.  Confused

# 104
момичета, някой от вас да  са го стимулирали с меногон? от днес започнах стимулация с меногон. по 1 ампула през ден - 4 пъти. и после преглед на 07.10. всъщност ме притеснява факта, че по време на стимулацията до 07.10. няма да ме преглеждат. не е ли редно да ме преглеждат поне след втората ампула?

Общи условия

Активация на акаунт