ПОЛИКИСТОЗНИ ЯЙЧНИЦИ

• 155 069
  • 795
  •   1
Отговори
# 345
ox   не знам много ми е притеснено като ми каза доктора че малко трудно ще забременея и се уплаших изобщо дали ще мога  Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 346
  • София/Севлиево
Ще можеш.Аз забременях 2 пъти(първия път за съжаление направих спонтанен аборт).Не си мисли, че няма да стане.Понякога вярата прави чудеса...

# 347
Ще можеш.Аз забременях 2 пъти(първия път за съжаление направих спонтанен аборт).Не си мисли, че няма да стане.Понякога вярата прави чудеса...
а без да пия хапчета няма как да стани нали

# 348
  • София/Севлиево
Моята история е малко дълга, но ще я разкажа.Още на 21 като бях ми казаха, че с ПКЯ няма да мога да забременея по естествен начин.Обаче тогава изобщо не мислех за деца.имах да уча още 3 години и бях доста далеч от тази идея.Обаче с мъжа ми не се пазехме и в един момент решихме, че е време.През пролетта на 2007-ма забременях след като 3 месеца пих Клостилбегит, но в 7 г.с. всичко свърши.След направеното ми в МД абразио почнах да ходя при един тамошен лекар , който ми  каза щом искам деца да почваме опитите 3 месеца след аборта(което се падаше края на август 2007) и ако до 6 месеца не се получи ще се мисли какво може да се направи.И така се стигна до септември месец и аз реших, че сега ще е.Обаче в продължение на 2 седмици ходех всеки ден на ехограф и накрая доктора ми каза, че имам ЛУФ(това е когато имаш цикъл,но не се отделя яйцеклетка) и да се откажа за този месец.Обаче аз не се отказах и на 24.10 получих положителен тест за бременност-без да съм пила никакви лекарства.В 7.г.с. историята се повтори като с първата ми бременност, но с малко лекарска помощ успях да задържа човечето.И на 24.06.2008 се роди Станислав.така че няма невъзможни неща.Когато искаш нещо и вярваш в него то ще се случи, въпреки всичко останало.

# 349
Здравейте,момичета.Тъй като и аз съм с поликостоза реших тук да пиша.Виждам колко сте мили и винаги готови да помагате,много неща съм научила от вас.Благодаря!Сега искам да ви помоля за коментар на изследванията ми на хормоните

тестостерон-0,3- реф.ст:0.084-0,481
LH-6,66-реф.ст:2,4-12,6
FSH-6,88-реф.ст:3.5-12,5

Доколкото знам ФСХ трябва да е по-висок или обратното беше?Как ви се струват?
И тестостерона май не е мн добре.....

# 350
Здравейте преди няколко дни  ми поставиха диагнозата поликистоза на яйчниците доста четох по темата и съм доста стресната поставиха ми диагнозата без да правя хормонални изследвания доктора каза че не е нужно и ми изписа сиофор и  диане 35 има ли защо да се притеснявам да търся ли второ мнение благодаря ви

# 351
Здравейте преди няколко дни  ми поставиха диагнозата поликистоза на яйчниците доста четох по темата и съм доста стресната поставиха ми диагнозата без да правя хормонални изследвания доктора каза че не е нужно и ми изписа сиофор и  диане 35 има ли защо да се притеснявам да търся ли второ мнение благодаря ви

A обременяване с глюкоза правили ли сте,че ти дава сиофор?  newsm78

# 352
мене също не са ме изследвали дали имам обременяване,но реално генеколога както и ендокринилога казаха,че в момента най-модерния начин за лекуване на поликистоза е точно този - противозачатъчни+метфогама,сиофор,мтформин(те са различни видове,но реално с едно и също приложение,за по-добра обмяна на веществата в организма).
След година лечение по този начин преди да започнеме опитите за бебе,,при прегледа се видя,че кистите в момента са в ремисия,което говори,че определно има някаква файда от лечението.
Успех!
п.п.между другото забравих да спомена,че е хубаво докато провеждате това лечение да приемате и Инфолик.Има много добро действие в/у поликистозата и определно по никакъв начин няма да ви навреди! Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 11:04 от Мимс000

# 353
изследванията които съм правила са кръв и урина и ми прави цито маска общо взето не съм много на ясно  но и на мен ми каза същото да приемам противозачатачните и сиофора около година и след това да видим дали има подобрение

# 354
изследванията които съм правила са кръв и урина и ми прави цито маска общо взето не съм много на ясно  но и на мен ми каза същото да приемам противозачатачните и сиофора около година и след това да видим дали има подобрение

Просто ми е интересно как са ти определили точната дозата сиофор и по колко пъти на ден да го пиеш,като не се знае дали имаш инсулинова резистентност...но аз все пак не съм лекар!  Thinking

# 355

Просто ми е интересно как са ти определили точната дозата сиофор и по колко пъти на ден да го пиеш,като не се знае дали имаш инсулинова резистентност...но аз все пак не съм лекар!  Thinking
[/quote]

Sunny:*kiss- може би докторите си знаят най-добре работата след като ги предписват.
Моята доза например за Метфогамата беше 3х1,но наистина много зле ми действаха и реално докато ми свикне организма пием 2х1 на ден и след това увеличих дозата.
Искам да кажа още нещо което пропуснах да го кажа малко по-нагоре.
Ккакто казах в началото Метфогамата не ми действаше никак добре-постоянно ми се повръщаше,разтройство както и загуба на апетит и реших сама,че това не е моето хапче и го махнах(това се случи Февруари мин.год.).Май месец бях получила някаква инфекция отдолу,когато ме прегледа генеколога ми на УЗ се видя,че кистите не са мръднали въпреки,че продължавах да си пия противозачатъчните.Тогава той самия ми каза,че ако не пия Метфогамата,резултати да не очаквам нищо,че си пия противозачатъчните...В крайна сметка колкото ида ми бяха гадни тия хапчета почнах с по-малка доза и до ден днешен ги приемам,нищо,че правиме опити за бебе и ще ги приемам евентуално докато не се покажат 2те чертички.Въпроса ми беше,че въпреки,че не съм ми правени излседвания за Инсулинова резистентност си ги пия тия хапченца кат пич,но има ефект,както съм написала по-горе.

# 356
 и на мен ми каза че ще свикна трудно с тях каза около 1-2 седмици да ги пия сутрин и вечер по половинка и да достигна до 2 хапчета на ден обяснението което получих за тях беше че ми са нужни за да започна да отделям повече инсулун  и яйчниците да започнат да функционират и да започна да отделям повече женски хормони а не мъжки

# 357
Преди два месеца ми поставиха диагнозата при преглед . проведохме лечение с Алое комбинирано с Калции. Сега искам да се похваля , че резултата е повече от очакваното , даже супер . Прегледах коментарите по темата но никъде не видях някой да е пил алое , а направо изписват хормонални. Естествено периодично продължавам лечението и ще слидим , но ми се иска като съвет попитайте вашите лекари или прочетете за Алое ! Ако не ви помогне , то поне няма да навреди !

# 358
Преди два месеца ми поставиха диагнозата при преглед . проведохме лечение с Алое комбинирано с Калции. Сега искам да се похваля , че резултата е повече от очакваното , даже супер . Прегледах коментарите по темата но никъде не видях някой да е пил алое , а направо изписват хормонални. Естествено периодично продължавам лечението и ще слидим , но ми се иска като съвет попитайте вашите лекари или прочетете за Алое ! Ако не ви помогне , то поне няма да навреди !

Лекарите не се занимават с такива неща като Алое, няма какво да ги питат. Те разбират от хапчета, а не от Алое.

А ти какво точно Алое пи, на коя фирма, в каква доза и за колко време.
Поликистозни яйчници е относителна диагноза. В какво точно се изразяваше проблема ти, нередовна менструация, повишени андрогенни хормони, окосмяване и акне или нещо друго.

# 359
здравейте,

Извинявайте че за пети път се включвам, явно наистина с хапчетата има ефект при някои жени, но при мен от момента в който ги спра за месец два всичко си отива по старо му. Опити за бебе още не правя. Но проблеми с МЦ вече нямам идва ми всеки месец от както пия чай от бял равнец(лятото ще стане една година) . На последния ми преглед при гинеколог никой не спомена кисти. Този чай ми е като вълшебство. Никога не съм вярвала, че една най обикновена билка може да ми действа както противозачатъчните. Най вероятно като реша да правя опити за бебе ще се наложи да направя лечение някакво с хапчета, но за сега си пийвам чая и съм ОК ! Simple Smile

Усмихнат петък ви желая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт